Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Cannabisodling stammen blir inte bättre

 • stammen blir inte bättre

  Posted by reaper on 2002-07-24 at 23:41

  nu har jag lagt in 3st 7watts lampor och 4 st 40watts lysrör och har ställt fläkten mot plantan så att den gungar och jag har klämt på den. men det blir inte tjockare. plantan e ungefär 13-17cm hög. vad kan jag ha gjort för fel. det har utvecklats 14 blad och den e ungefär 20 dagar gammal….

  replied 21 years, 9 months ago 3 Members · 13 Replies
 • 13 Replies
 • reaper

  Member
  2002-07-25 at 00:03

  nej dom sitter ungefär le lamporna sitter kanske 6cm från plantan lysrören 10 cm från plantan

 • reaper

  Member
  2002-07-25 at 00:10

  Hur långt avstånd borde lampan ha från plantan? Om jag har min lampa förnära plantan så blir det så jäkla varmt.

  Sen undrar jag hur det är med fläkten. Mina plantor har väll blivit 4-8cm nu efter 6 dagar. Men jag har ont om plats så jag har fått ställa fläkten ganska nära. Så plantorna skakar som hela tiden, en del mer och en del mindre. Är det så bra om plantan vibrera hela tiden?

  Sen en till sak. Jag har inte råd med en timer än så jag får slå av ljuset manuelt. Och jag är inte alltid hemma så att ibland blir det 18/6, 19/5 eller 20/4. Spelar det nån stor roll? I naturen så får väll växten i alltid exakt lika många soltimmar varje dag.

  Mvh
  //Herb Man

 • reaper

  Member
  2002-07-25 at 08:54

  Har du inte råd med de max 40-50:- en timer kostar? 😯 …En timer är ganska viktig, plantorna/plantan blir rätt stressade annars, eftersom de måste lägga en massa energi på att anpassa sig till de varierande långa dagarna/nätterna. Det blir nog inget vettigt röka av de plantorna tyvärr… om ens något alls.

  Tänk oxå på att straffen för narkotikatillverkning (de väger hela plantan otorkad) är rätt höga. Ska man ta risken så ska det nog vara värt det, lixom. 🙄

 • reaper

  Member
  2002-07-25 at 10:55

  Narkotika lagen kan jag redan. Det borde väll alla tänka på. Jag oldar SOG för eget bruk. Men varför skulle det inte bli nått vettigt röka?

  Mvh
  //Herb Man

 • reaper

  Member
  2002-07-25 at 11:13

  Hur kan sen plantorna bli så stressade av att de ena dagen får nån timme mer eller minde solljus? När den växer ute i naturen får det ju knappast exakt lika många timmar solljus varje dag.

  Just nu så har jag 0 kr men så fort jag får pengar ska jag köpa en timer.

  Mvh
  //Herb Man

 • reaper

  Member
  2002-07-25 at 13:34

  Humm.. nej, jag blandade ihop folk.. du har en riktig lampa ju, då funkar det såklart. Men som sagt, köp en timer, så får du bättre gräs.
  Kan du inte kanske hänga upp fläkten? Genom att spänna ett snöre rakt över mitt växtutrymme (och hängt fläkten på det) har jag lyckats få fläkten att blåsa nästan precis så som jag vill, dvs förbi alla plantornas toppar i riktning rakt mot lampan.. nu väsnas den dessutom mindre. 😉

 • trestor

  Member
  2002-07-25 at 15:31

  Med lysrör (cool white) kan man ha rören nästan emot toppen på plantan, 2-3 cm är lagom avstånd, men med så lite måste man ju höja lampan rätt ofta, ibland flera gånger om dagen.

  Mao, placera lysrören närmare ändå och sätt le-lamporna på sidan av plantorna istället.

 • reaper

  Member
  2002-07-25 at 17:08

  Undrar fortfarande ifall det spelar nån roll ifall plantan vibrerar lite hela tiden. Jag har ett litet utrymme så det är svårt att hänga upp fläkten i taket. Om jag får min Logitech Webbkamera att fungera så ska jag ta nått kort.

 • hr-sanders

  Member
  2002-07-25 at 18:58

  Att plantan vibterar hela tiden gör inget, det gör att stammen blir kraftigare för att bättre klara påfrestningarna.
  Du kan gott vänta med timerköpet tills du ska sätta dem i blom. Det borde inte spela snån större råll att ljusperioden är lite ojämn i veg, men är du orolig kan du ju alltid köra med 24h ljus.

 • reaper

  Member
  2002-07-25 at 20:36

  Om du har väggar av gips eller trämaterial av nåt slag kunde du ju fästa krokskruvar vid sidorna.. ?

  Berätta lite så kan vi säkert klura ut nåt! 😆

 • reaper

  Member
  2002-07-25 at 22:02

  Nja, jag har väll inget direkt problem. Jag odlar i en byrå (Jag har slagit ut botten på alla låder). Den är 110*79*36cm. Vad jag har för lampor vet jag inte. Fick låna 2st av en kompis som han hade använt när han odlade. Linodym Reflektor 75W. Sedan i botten så har jag tryckt in 2st stora krukor, 2st små krukor och en bords fläkt. Bordsfäkten kan jag inte rikta direkt mot några av plantorna för då blåser det på tok för mycket. Så jag har riktat den mot väggen. Men det strömmar ändå omkring en massa “vindar” nere i byrån som gör att de små plantora vibrerar en del. Det var det jag undrade om ifall det var bra eller dåligt att de små plantorna vibrerar hela tiden.

  Vad jag har för frön vet jag inte heller. :) Det var några som jag fick med när jag köpte lite gatuweed. Eftersom det är min första odling så tänkte jag först testa dom för att se hur jag lyckas. Och visst har dom grott och vuxit några cm. :D

  Det enda problemet som jag har är värmen. Stänger jag igen byrån totalt, vilket jag måste göra ibland kan det bli 34-37 grader. Men när jag får pengar så ska jag investera i lite mer fläktar och en timer mm.

  Men är det nån som vet nått om mina lampor? skulle vara kul att veta ifall de är bra eller dåliga.

  Mvh
  //Herb Man

 • reaper

  Member
  2002-07-26 at 00:46

  Humm…. det är typ glödlampor va? Inte lysrör?

  Det är nog en god idé att investera några hundringar ifall du vill ha något resultat… först går du till en loppis och köper en lysrörsarmatur som du tror kan tänkas få plats i taket inuti byrån (hängandes i krokar så den kan vara nära planttopparna och höjas allt eftersom de växer). Sen letar du på samma loppis… 😆 …upp en datorfläkt eller två, en transformator (en sån man laddar mobiltelefoner med) som gör om väggströmmen till 12 volt (det står på dem), och en timer (finns oxå hyfsat billigt på Clas Ohlsson).

  I byråns bottenplatta sågar du sen upp ett hål som är ungefär så stort som själva fläktbladen i datorfläkten är, och tejpar (t.ex.) fast den ena datorfläkten över det. Se till att den är riktad åt rätt håll, annars kommer den suga luft ut ur skåpet istället för att suga in den kalla utanförluften. (koppla förresten bägge fläktarna till samma transformator, de kan driva rätt många såna nämligen (men du måste parallellkoppla, inte seriekoppla, för då går de långsammare).

  Någonstans upptill på skåpet gör du ett likadant hål till den andra fläkten och sätter dit den, så att den suger den varma toppluften ut ur byrån. Slösa med tejpen, så slipper du dra om sladdarna hela tiden för att du råkar dra av dem o sånt.

  Koppla all strömförsörjning via timern, och välj ett lämpligt dag/natt-intervall (om du är osäker, kör “dag” dygnet runt, det funkar oxå) från vad du tycker låter vettigt ur diskussionerna i de andra trådarna på forumet.

  Är du riktigt ambitiös så letar du i nån lampshop upp så kallade “Cool White”-lysrör som passar i din armatur. De är nämligen bäst att använda under växtfasen. De “vanliga” passar bättre till blomningsfasen (i brist på en riktig lampa, som en HPS t.ex.)

  Med tanke på den begränsade höjden i dittodlingsutrymme kan jag nog rekommendera att du börjar blomma plantorna vid cirka två decimeters höjd. Max tre iaf, de dubblar sig nämligen ungefär i storlek vid blom, och de måste ju få plats. Två plantor kommer inte att ge så mkt skörd. Låt de du har nu växa litegrann, och ta sedan sticklingar ifrån dem (läs i nån annan tråd om hur), och låt så många som möjligt trängas under lysrören, och låt dem som sagt blomma vid kanske två decimeters längd. En hyfsad skörd kan det ge då faktiskt.

  Jisses som jag babblar… hoppas jag hjälpt dig iaf. 😉

  Gonatt.

 • reaper

  Member
  2002-07-26 at 02:04

  Tack för många bra tips! :D

  Väntar bara på att få pengar. Om bara Alfakassan kunde få tummen ur röven. Har väntat 7 veckor nu 😥

  Just nu så har jag 4 plantor. Så jag hoppas att jag får ut över 50g i alla fall. Räknar inte med att dessa plantor ska ge allt för mycket. Vet ju inte ens vilken sort det är.

  Men en lysrörsarmatur, Kan man inte köpa en sån i affären också? Finns inte så många loppisar häromkring tyvärr. Ungefär vad kostar dom i affären?

  Mvh
  //Herb ´Man

Log in to reply.