• Speedad blommning

  Posted by reaper on 2003-01-09 at 19:31

  Kan man snabba på blommningsfasen på något sätt? Exempelvis genom längre mörkerperioder. Det spelar ingen roll om man måste mixtra med ljuset lite, jag har ingenting emot hermafroditer.

  replied 21 years, 4 months ago 4 Members · 7 Replies
 • 7 Replies
 • Token

  Member
  2003-01-09 at 19:49

  Jag e rädd för att du måste vänta blommingstiden ut.
  + att du längre de blommar ju fetare röka ;)
  (tumregel för tok)

  //Tok

 • Wizz

  Member
  2003-01-09 at 19:59

  hur påverkar det blomningen om man har längre mörkerperiod?

 • aghori-baba

  Member
  2003-01-09 at 20:02

  Jag har för mig att jag läst i en tråd här på forumet om att man kan lägga in äpplen i odlingsutrymmet. Har ingen aning om hur det funkar eller så, men kanske värt att söka reda på?

 • reaper

  Member
  2003-01-09 at 21:22

  Mogna äpplen avger etulen som snabbar på mognadsprocessen. Det är mest användsbart för att få alla buds att mogna samtidigt. Kör du länge mörkerperioder kommer plantan att bli “klar” snabbare men skörden kommer bli avsevärt mindre. De sista veckorna växer budsen som mest.

 • reaper

  Member
  2003-01-10 at 17:52

  @Molotow wrote:

  Kan man snabba på blommningsfasen på något sätt? Exempelvis genom längre mörkerperioder. Det spelar ingen roll om man måste mixtra med ljuset lite, jag har ingenting emot hermafroditer.

  Jo det kan man. En grej man kan göra är som dom andra skrev, att man tillför extra äppelgas (ethylengas), t.ex. genom att placera äpplen i utrymmet. Men ifall du vill så kan du oxå mixtra med ljuset lite grand. Se då till att _inte_ vegga i 24/0, d.v.s helt utan mörker. Istället skall då låta den få mer mörker än vad som vanligtvis rekomenderas under veg, t.ex. 18/6 är ju generellt det lägre för känsliga sativor om man nu bryr sig om hermisar. Sedan under blommningen kan du utöka mörkerperioden en hel del, 6/18 verkar vara gränsen nedåt.

  MEN, gör du något av de som nämnts här ovan eller ännu värra allting som nämns här ovan, så kommer din skörd bli väldigt reducerad. Väldigt vädligt mycket också! Så mycket så det faktiskt inte är värt det!

  Man kan ju även skörda tidigare än vad som rekomenderas. Då får man en mindre skörd. Ruset blir mer THC-uppåt, än CBD-nedåt.

  Speeda inte upp det, utan låt det ta den tiden det tar. Det rekomenderar jag.

 • reaper

  Member
  2003-01-12 at 18:19

  Satt och bläddrade i High Times, och hittade en artikel om just ljusmanipulering i blomningsfasen (en ny typ av timer som klarar av att ‘förlänga dygnet’ dvs. lura plantan genom att köra antingen längre eller kortare ljusperioder i blomn. fasen). http://www.hydroflow8000.com

  Tumregeln är dock (enligt artikeln) att inte manipulera mörkercykeln, man bör alltså alltid ha 12 timmars kontinuerligt mörker.
  Manipuleringen sker först då budsen börjat visa sig, då man kan ändra från 12/12 till 6 timmars ljus och 12 timmars mörker, för att på så sätt skära ner blomningsfasen till ca 6 veckor (på en strain som normalt tar 8 veckor för blomning). Detta leder naturligtvis till att skörden minskar en del.

  På samma sätt kan man förlänga ljuscykeln (till t.ex. 16/12) för att få en optimal skörd.
  Jag vet inte om den här typen av timers finns på den svenska marknaden, men tidningen är ett år gammal så det kan vara värt att kolla upp (om man nu kör med timer).
  Lycka till med odlingen, och återkom gärna med bilder :D

 • reaper

  Member
  2003-01-15 at 20:35

  Tack för alla kloka råd! Som många av er påpekat så bör man inte snabba på blommningen då detta resulterar i sämre skörd. Jag har dock inget direkt val då jag snart ska flytta och ska ordna med en bättre setup på nästa ställe! Det är också därför jag inte har någonting emot hermisar, tänkte nämligen odla i lite större skala och behöver därför frön. Jag ska pröva “äppelmetoden”, gäller bara att inte glömma äpplet i garderoben… :)

Log in to reply.