Ett svenskt cannabisforum Forums Universitetet – Cannabisodling U| Avancerade metoder och problem Sockergödning(uppdaterad med experimentresultat)

 • Sockergödning(uppdaterad med experimentresultat)

  Posted by delta-9 on 2003-02-09 at 16:18

  En spansk odlare berättade att han tillsatte 1-3 tsk socker per liter vatten för att öka sockerhalten i växtdelarna och uppskattade att budsen vägde cirka 20% mer än när socker inte tillsattes. Efter att ha bevittnat experiment här i svedala med 3 tsk/ 5-liter vatten kunde jag konstatera att genomsnittsvikten på skörden per planta ökade med 5-10 gram (små tätt packade plantor som gick ifrån 35-40g till 40-47g/ planta).

  Är det någon som har koll på hur mycket måttet cup/ kopp är i ml el.dl?

  replied 17 years, 10 months ago 9 Members · 39 Replies
 • 39 Replies
 • dod

  Member
  2003-02-09 at 16:21

  Här hittar du info om volym och måttenheter:
  http://www.bestfish.com/convert.html#volume

 • reaper

  Member
  2003-02-09 at 16:38

  Men hur var det nu igen… var det inte så att skörden blev lika stor, bara det att den vägde mer (alltså att man inte får mer psykoaktiva ämnen, utan bara växtdelar som väger mer)…

 • delta-9

  Member
  2003-02-09 at 17:31

  Nej. jag talar om torkade, manikyrerade buds med lika mycket kristaller och styrka per gram som vanligt (Minst! Låg med ansiktet i köksmattan efter bong-test av slutresultatet)
  Om någon testar att använda sockertillskott skulle det vara roligt att höra resultat.
  peace n´love

 • delta-9

  Member
  2003-02-09 at 20:51

  Ledsen vänner. Jag skrev att vår spanske kollega använde 1-3 tsk, ska vara 1-3 msk. Har dock fått resultat av mindre så lite experimentering kan vara bra. Eventuella överdoser som inte upptas via rötterna sköljs lätt bort utan att ställa till problem.
  Tack för länktipset DoD
  peace

 • reaper

  Member
  2003-02-09 at 21:02

  Delta-9, menar du alltså att styrkan på gräset höjs om man ger växten sockervatten? Eller menar du är styrkan på gräset är normalt, men att sockervattnet ger en större skörd?

  Anledningen till att jag är lite fundersam är att jag läst att sockervatten inte ger mer än att öka vikten. Det kan nog vara lite knepigt att bestämma sig för att sockervatten har den potentialen som vi hoppas på att den har, efter att ha rökt en gång en gång. Kanske var just den plantan bara en mycket bra strain?

  Sockervattens debatten dyker ju upp lite då och då, och jag tycker att det hade varit mycket intressant om någon tog två kloner av samma mamma och gav dem samma förutsättningar förutom det att den ena fick sockervatten. Då hade man äntligen kunnat veta säkert. Har du möjlighet att testa Delta-9?

 • delta-9

  Member
  2003-02-09 at 21:30

  Jag tror inte budsen blir starkare, bara att skörden blir större. Det verkar dock inte påverka kvaliten negativt. Kanske hjälper den ökade sockerhalten i växten till att öka resin produktionen, men jag kan inte backa upp det påståendet utan bevis.
  Jag ska försöka ordna testen du föreslår Tsunami, men resultatet kommer av förklarliga skäl att dröja 2-3 månader. Kul om någon annan kunde testa också för bättre underlag.
  fred and love.

 • delta-9

  Member
  2003-02-09 at 21:39

  Glömde igen! Spanjoren hade identiska kloner och de plantor jag bevittnade få ökad skörd jämförde jag med identiska kloner från förra skörden. Ska försöka göra nya experiment.
  peace.

 • reaper

  Member
  2003-02-09 at 23:33

  Tummen upp för engagemanget Delta-9 8). Jag skall oxå testa så fort jag får möjlighet, men det kommer nog ta ett tag tills dess. Jag hoppas verkligen att du kör ett test så att vi andra få veta :D!

  Just det dära argumentet att sockervattnet skapar en större växtyta, och att det därmed plats för fler trikosomer (de som producerar THC) har jag hört innan. Det tycker jag verkar vara den enda rimliga anledningen till varför det skulle fungera, men jag vet inte om det gör det.

  Föresten bara så alla vet, tillsätter man socker i vattnet ökar risken förmodligen för skadeangrepp och sådära. Ifall man vill har jag hört att man kan de sista två dagarna kan ge plantan sockervatten (helst skall den inte fått vatten innan, så att den är riktigt törstig) och då blir rökat lite sötare. Man kan också hälla ner vanlijextrakt så smakar det vanilj. Allt detta enligt hörsägen och skvaller, d.v.s jag har aldrig testat det själv.

 • delta-9

  Member
  2003-02-10 at 09:24

  Fem identiska Pot-of-Gold sticklingar har rekryterats till experimentet :D
  Blommas imorgon.
  Det här är vad Jorge Cervantes svarade på en fråga om “Bigger,better buds”( High Times nr.328): ” A high sugar content in foliage and flowers means plants are taking up and assimilating the highest levels of nutrients. The easiest way to increase the sugar content during flowering is to add some sort of sugar to the irrigation water. Sugars that are not taken in via roots are easy to flush out weekly. Dilute sugar in some form into irrigation water and watch buds swell.”
  Runt Jul var det också allmänt tips här hemma att lägga sockerbitar i vattnet till granen för att den skulle behålla barren längre.
  Om allt går bra återkommer jag med resultat från testerna.
  Peace

 • reaper

  Member
  2003-02-10 at 10:30

  Spännande de här :mrgreen:

  Håller tummarna & ser fram emot resultatet!

 • kadafi

  Member
  2003-02-10 at 11:49

  hur fungerar det här i hydro ? jag antar att det är jord ni snackar om ?

 • reaper

  Member
  2003-02-10 at 21:26

  När ska man börja med detta då? Skall/kan det även användas under senare delen av vegetations stadiet med positivt resultat? ! ggr i veckan kan väl inte skada?

 • delta-9

  Member
  2003-02-10 at 22:06

  Det räcker nog att använda sockret i blomningen. Är nog en bra ide att skölja/vattna med rent vatten då och då.
  Hur det skulle bli vid hydro vet jag inte. Bägge exemplen var i jord. Vid hydro är väl en viktig faktor hur utrustningen reagerar på det hela.
  Det verkar inte finnas mycket info i frågan så testa och rapportera.
  peace

 • reaper

  Member
  2003-02-11 at 01:25

  @Delta-9 wrote:

  Det verkar inte finnas mycket info i frågan så testa och rapportera.

  Yeah mon 😉

 • reaper

  Member
  2003-02-11 at 07:17

  @Delta-9 wrote:

  Det räcker nog att använda sockret i blomningen. Är nog en bra ide att skölja/vattna med rent vatten då och då.
  Hur det skulle bli vid hydro vet jag inte. Bägge exemplen var i jord. Vid hydro är väl en viktig faktor hur utrustningen reagerar på det hela.
  Det verkar inte finnas mycket info i frågan så testa och rapportera.
  peace

  Ja precis, risken finns ju att t.ex. spray-munstycken kläggar igen kan jag tänka mig.

Page 1 of 3