• Skörda efter bara en månad?

  Posted by reaper on 2002-10-29 at 21:21

  Funderar på att skörda mina plantor ganska snart (blommat i snart en månad). Är inte i behov av några mängder, samt vill jag ha ett uppåtrus från mina NL-plantor.

  Gör det mycket skillnad på ruset, nån med erfarenhet?

  replied 21 years, 5 months ago 2 Members · 3 Replies
 • 3 Replies
 • carlse

  Member
  2002-10-29 at 22:01

  @vurt wrote:

  Funderar på att skörda mina plantor ganska snart (blommat i snart en månad). Är inte i behov av några mängder, samt vill jag ha ett uppåtrus från mina NL-plantor.

  Gör det mycket skillnad på ruset, nån med erfarenhet?

  Vissa sorter (“strains”) mognar ju snabbare än andra. NL tillhör dock inte de snabbaste i det avseendet.

  Mängden psykoaktiva ämnen (huvudsakligen då THC och CBD) ökar successivt i blomställningarna (“budsen”) under blomfasen och när ett maximum när pistillerna (ser ut som vita hårstrån) sväller och får färg (oftast från gul till orange till brunaktig). Alla pistiller får dock inte färg samtidigt och för att någotsånär pricka in detta maximum så skördar man när mellan hälften till två tredjedelarna av pistillerna får färg.

  Om man skördar tidigare så blir den viktigaste skillnaden att man får en mindre potent majja. Man får dessutom en mindre skörd efter blomställningarna (“budsen”) är det som huvudsakligen växer under blomfasen. Det är också en skillnad i ruset eftersom sammansättningen av cannabinoler ändras under hela livscykeln. Majja som skördats tidigt brukar vara ge ett rus som är uppåt och inte så fysiskt (inte ens hos Indicor) men kortvarigt. Som motsats gäller att majja som skördas alltför sent ger ett rus som är mer fysiskt och mindre uppåt, men samtidigt sitter i längre.

 • reaper

  Member
  2002-10-29 at 22:55

  Jag skördade mina plantor (för) tidigt och jäkla vilket THC rus alltså. Mycket svårt med närminnet, trippigt, mycket tankeproducerande med andra ord ett riktigt uppåt rus. Nästa gång skall jag vänta så att det hinner bli mer CBD, för det var helt enkelt bara för mycket. 4 djupa andetag (ca 0.2-0.4 g) ifrån en pipa var tillräckligt för att jag inte skulle kunna hålla tråden i samtal :-P.

  Jag rekomenderar att du väntar, inte för att jag testat med NL men; better safe then sorry!

  Om du bestämmer dig för att skörda i alla fall så berätta gärna hur det blev för oss andra. :D

 • reaper

  Member
  2002-10-29 at 23:11

  Ok, får tacka Carlse och orangery :)

  Njo, jag kanske väntar lite då… Är gräset väldigt trippigt så brukar det finnas tendenser till paranoia också, och det slipper jag gärna.

Log in to reply.