• Skilja plantor åt?

  Postat av reaper på 2002-06-17 at 12:36

  Om man har två eller flera plantor i ett och samma kärl med jord, ska man skilja dem åt, genom att t.ex. sticka ner plastskivor mellan dem..eller så? (varför, isåfall?)

  I just det här fallet är de inte könsbestämda än, ifall det spelar ngn roll. 🙄

  Hjälp?

  svarade 20 år, 7 months sedan 4 Medlemmar · 4 Svar
 • 4 Svar
 • deezack

  Member
  2002-06-17 at 13:02

  själv hade jag nio st WW i samma kruka och när jag såg hanarna så klippte jag bara av dom enre vid jorden och lät rötterna vara kvar.. det funkade skitbra..

  gror fröna bra fressten, radix? =) själv har jag bara fått 1 av 5 p#1 att gro, dock har jag haft 100% grobarhet på mina egna skunk#1or

 • okkolokko

  Member
  2002-06-17 at 13:03

  Det är inte så bra eftersom om en av dem blir en hane så blir det svårt att sära på dem utan att någon blir skadade. Rötterna växer ihop.
  Så om jag vore du skulle jag helt enkelt tagit två krukor/kärl.

 • si

  Member
  2002-06-17 at 15:34

  Jag hade två honor i en 15-litersbalja, när jag såg att de var honor så skulle de byta plats med hanarna som stod i varsin 10-litershink, så jag tog ut plantorna med jord och rötter ur blajan (jorden helt intakt, sammanhållen av rötterna) och skar jordklumpen mitt itu med kniv. Visst skar jag av rötter, men vad fasen gör det? Det är ju bara bra för då grenar sig rötterna vid brottpunkterna och det utvecklas ett tätare och kraftigare rotnät.

  Finns iiiinget att oroa sig för när man har flera i samma. Det skulle vara om man har dem så tätt och i ett sådant huller om buller att det inte skulle gå att skära loss någon för att den satt mittimellan resten.

  Och som deezack säger, så är det ju bara att kapa rakt av om det bara handlar om att ha ihjäl en hane. Rötterna förmultnar och återger näringsämnen till jorden (visst använder bakterierna kväve för att bryta ner dem, men det är en marginell mängd).

  Jag har en 65-litershink som jag ska plantera flera plantor i, eventuellt köra mass-jord-SOG i, det ska bli intressant (en liten anekdot bara) =)

 • reaper

  Member
  2002-06-19 at 10:54

  deezack:

  gror fröna bra fressten, radix? =) själv har jag bara fått 1 av 5 p#1 att gro, dock har jag haft 100% grobarhet på mina egna skunk#1or

  Passion No1 fick jag inte att gro alls.. eller ja, någon fick en liten grodd, men den ruttnade innan jag kommit på tanken att den eventuellt kunde vara livsduglig.. o efter ett tag började de lukta.. 🙄 …men skunkarna funkade fint minsann! 100% fick jag nog inte till, men gott o väl 80% eller så.. WW:arna är snygga minsann, buskiga o fina (spec efter toppningen, hehe).. och klarar sig fint..men skunkarna verkar på något vis friskare o mer nöjda med livet lixom.. :mrgreen:
  Du råkar inte ha några acklimatiserade över, måhända? (tänkte sätta ut ju, men Christianiafröerna gror inte alls..)

  Siëng Donk-Tsïong :

  Finns iiiinget att oroa sig för när man har flera i samma.

  okkolokko:

  Det är inte så bra eftersom om en av dem blir en hane så blir det svårt att sära på dem utan att någon blir skadade. Rötterna växer ihop.

  Hehe, det verkar vara lite delade meningar om det här…. Men efter allt besväret med att bygga lämpliga (nåja) behållare, skaffa jord etc.. så kör jag nog på att låta dem stå kvar tillsammans. *lat*

  Tackar ödmjukast för tipsen, folks!