Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Munchies shimas munchie tråd

  • shimas munchie tråd

    Posted by shimasonti on 2008-09-18 at 07:36

    med tanke på att jag jobbar som kock och har hunnit dokumentera lite av mitt arbete så tänkte jag bjuda på lite bilder av det jag åstadkommit under min arbetstid :D

    Enjoy
    Då börjar vi med en italiensk buffé som jag har gjort tillsammans med kökschefen på operakällaren fakstiskt :D
    dsc00091qk8.jpg

    här är lite Pollo d´parmesan och lite buffelmozarella med olivolja och rödlök :D
    dsc00090ex0.jpg

    här är proscuttio lindade melonbitar med parmesan
    dsc00089fq0.jpg

    här är en vildsvins salami med soltorkad tomat och parmesan
    dsc00088ut8.jpg

    här är oxå en sorts vildsvins salami fast med vitlöksmarinerade tomater och rödlök :D
    dsc00087xk8.jpg

    här är lite bilder från ett julbord i julas :D
    dsc00018hq1.jpg
    dsc00019ps8.jpg
    dsc00020oj1.jpg
    dsc00021tv5.jpg

    vildsvins innerfilé med rödvinssky rostad lökring med anklever och en timjankvist :D
    dsc00298pq0.jpg

    mmm räkmackor :D
    dsc00079ss3.jpg
    dsc00080cz7.jpg

    mmmm kräftor
    dsc00588lz7.jpg
    dsc00589wu8.jpg

    replied 12 years, 10 months ago 25 Members · 92 Replies
  • 92 Replies
  • reaper

    Member
    2008-09-18 at 07:39

    Måste få fråga är detta ombord på en båt?
    Ser likadant ut som en båt som har middagar!

  • shimasonti

    Member
    2008-09-18 at 07:48

    jag har jobbat på sjön oxå :D men det är dessvärre inte dessa bilderna :D
    min gamla data crashade där jag hade majoriteten av mina matbilder :D

    men ikväll ska jag lägga en ny italiensk buffé så då kommer det mera bilder :D

  • reaper

    Member
    2008-09-18 at 08:03

    Det var riktigt taskigt att lägga ut allt deta nu har munchies nu!!!
    Magen kurrar och gräset är slut 😥

  • reaper

    Member
    2008-09-18 at 11:15

    😯 Shima upphör aldrig att förvåna .

    Ät Gott

  • reaper

    Member
    2008-09-18 at 11:16

    Dubbelpost .

  • sovarn

    Member
    2008-09-18 at 16:10

    You’re such a tease. :P ;)

    Nämen fasiken vad duktigt :D

  • shimasonti

    Member
    2008-09-29 at 07:35

    nu har jag varit duktig och kommit ihåg att fota på jobbet igen :D lite mer av mina läckerheter :D

    då börjar vi med en räk och ägg sallad
    dsc001171er5.jpg
    dsc001161kt4.jpg

    sen en pasta stosapretti
    dsc001201pr0.jpg

    sen en ciabatta al tono
    dsc001211sl3.jpg
    dsc001221mu3.jpg

    sen en ciabatta proscuttio
    dsc001231yh0.jpg
    dsc001241pu8.jpg

    en västerbottenpaj med sallad
    dsc001251xb5.jpg

    sen en grillad kyckling curry macka
    dsc001261py2.jpg

    sen ciabatta caprese
    dsc001092mr1.jpg

    sen en salat d´caprese
    dsc001141yf5.jpg

    lite bolognese :D
    dsc001151yh8.jpg

  • shimasonti

    Member
    2008-10-01 at 07:13

    Var ute och plockade lite svamp idag, och det blev en fin skörd med trattkantareller.
    dsc00016rr1.jpg

    Så jag tänkte att jag skulle göra mig nåt smaskigt av dem.

    Så jag samlade in ingredienserna för att göra Shimas mustiga shroomsoppa.
    dsc00024cf8.jpg

    sen så skalade jag och hackade löken
    dsc00025in9.jpg

    sen gjorde jag lika dant med purjo och vitlöken :D tadaa!
    dsc00026hv9.jpg

    sen satte jag in min vitlöksbaguette i ugnen, för att sedan sätta en kastrull på spisen med en fet klick smör. det ska inte snålas, är det flott är det gott!
    dsc00027na8.jpg
    sen i med purjon och resten av löken i kastrullen och låt det fräsa lite. spara dock lite purjolök tills senare när du rett av soppan.
    dsc00028ke2.jpg

    medans det fräser i kastrullen så tar vi fram svampen :D i detta fall trattkantareller.
    dsc00029sm0.jpg

    för att sedan slänga i kastrullen
    dsc00030qb3.jpg

    sen låter man detta fräsa några minuter
    dsc00031dl2.jpg

    efter det så tillsätter man lite vatten i kastrullen och kalvfond.
    dsc00035qp5.jpg

    sen kryddar vi med timjan salt och peppar.
    dsc00036fp1.jpg

    och rör om ordentligt, sen låter vi det koka ner en stund för att smakämnena ska koncentrera sig.

    sen i alla fall så tillsätter vi mjölken ( grädde är bättre men hade ingen hemma :D )
    dsc00040rg7.jpg

    sen gör vi en redning. i detta fallet en maizena topp redning ( maizenamjöl och vatten)
    dsc00038fl8.jpg
    dsc00039pk7.jpg

    när den är avredd, så tillsätter vi den sista purjolöken i soppan som vi har sparat sen innan.
    dsc00042ew3.jpg

    smakar av med en skvätt wiskey i soppan, men var försiktiga, det räcker med en skvätt
    dsc00034pe9.jpg

    då lägger vi upp det fint på en djup tallrik tillsammans med en vitlöks baugette. sen i soppan så ligger det en stor klick cremé fraiche.

    dsc00043jn8.jpg
    dsc00044kq7.jpg
    dsc00045fh5.jpg
    dsc00046ea3.jpg
    dsc00047ev3.jpg
    en rekomenderad dryck till maten.
    Ett ekologiskt odlat vin från argentina. druvan är shiraz.
    dsc00048lc9.jpg

  • starkhov

    Member
    2008-10-01 at 10:45

    oh my god, detta ser enormt gott ut ju! Nästan så att man måste springa och köpa lite svamp och göra en sådan soppa!

  • shimasonti

    Member
    2008-10-01 at 10:47

    det var gott kan jag lova :D

    sen ikväll ska jag lägga en italiensk buffé till 22 pers, får se om jag kommer ihåg att fota gottiset :D

  • shimasonti

    Member
    2008-10-01 at 21:13

    sådär ja lite mer matporr för er gourmander där ute :D
    dsc00054qo6.jpg
    dsc00055zo5.jpg
    dsc00061uq0.jpg
    dsc00062xk3.jpg
    dsc00063lw7.jpg
    dsc00064ka7.jpg
    dsc00065jz2.jpg
    dsc00068ss8.jpg
    dsc00069hj0.jpg
    dsc00070tm4.jpg
    dsc00067ls4.jpg
    dsc00066qm4.jpg
    dsc00060oo4.jpg
    dsc00059dd3.jpg
    dsc00058da8.jpg
    dsc00057uo9.jpg
    dsc00056cx3.jpg
    sådär ja, hoppas ni gillar porren :D:D:D

  • tumstock

    Member
    2008-10-03 at 15:24

    Jag störtgillar din porr Shima!!! :D

    Vi verkar jobba med samma sak du och jag, jag sticker dock inte under stolen med att du verkar jobba på lite finare ställen än vad jag gör men jag verkar precis som du lägga mycket energi på smaken och lägga mycket kärlek i maten(och fett) så din trådar om mat skänker mig ett stort :supersmile:

    Mvh Tumstock

  • reaper

    Member
    2008-10-03 at 17:08

    Satan va nice

    Med mat skall man aldrig snåla :P

  • bigbanana

    Member
    2008-10-05 at 12:36

    Haha vad i helvete :D

  • hesthelvete

    Member
    2008-10-07 at 02:51

    Hatar dig lite shima. :P

Page 1 of 7

Log in to reply.