• Server

  Posted by yogi on 2002-09-23 at 18:44

  Rimligtvis i ett land där detta är lagligt. Typ Holland eller Schweiz.

  replied 21 years, 7 months ago 5 Members · 5 Replies
 • 5 Replies
 • carlse

  Member
  2002-09-23 at 20:21
  antoon wrote:
  Det är förbjudet även om sidan ligger på utländsk server.
  jag skulle lägga den varsomhelst men vara anonym.

  Om forumet för att byta sticklingar och frön ligger på en server placerad i ett land där det är lagligt, ex.vis Schweiz, så är därmed också detta forum lagligt eftersom man följer lagstiftningen i detta land. Dvs ingen kan på laglig väg stoppa verksamheten. Dock är det så att den praktiska delen i att vi sedan skickar frön och sticklingar till varandra ju anses vara olaglig här i Sverige om endera part bor här. Men å andra sidan så är ju även odling och intagandet av Cannabis olaglig i detta land. Tanken bakom detta förslag var alltså att skydda Swecan (eller det forum som nu skapas för ändamålet).

 • deezack

  Member
  2002-09-23 at 20:56

  Lagen apliceras efter vilket land informationen riktas åt, dvs, även om du ligger på en holländks server eller nått så gäller sveriges lag om språket är svenska..

 • mooch

  Member
  2002-09-23 at 21:25

  Hur ligger det egentligen till med lagen om man vill köpa frön tex? Det är väl inte olagligt att vilja köpa, och polisen kan inte be om att få köpa eftersom det skulle vara brottsprovokation.

  Kan det verkligen vara olagligt att “annonsera” att man vill köpa tex. frön? Finns det ens en möjlighet för någon att åka fast för att ha sålt eller köpt dem? Den som säljer till en som har frågat efter dem kan ju endast isf. åka dit om köparen anmäler säljaren men fortfarande så rör det sig ju om brotssprovokation.

  Någon som har koll på det?

 • reaper

  Member
  2002-09-23 at 21:31

  Ett sätt att sälja ex. tomat olja är att ha ett antikvariat online…..

  Folk skickar efter böcker… och köper man en bok för 500 så får man boken på posten…..

  Sen får man också anonymt ett kuvert innehållande t.ex: 5 gram tomat olja som man kan ha till diverse pasta såser

  OBS:::DETTA ÄR BARA EN TEORI OCH FANTASI ::::JAG HÅLLER PÅ OCH SKRIVER EN FIKTIV ROMAN DÄR EN AV HUVUDPERSONERNA ÄR SKUM:::DET FINNS INGEN ANLEDNING ATT TA BORT DETTA INLÄGG!!!
  :D :D :D :D :D :D :D

 • trestor

  Member
  2002-09-23 at 21:46

  Självklart har det ingen betydelse vilket språk en hemsida eller någon annan resurs är i, det enda som har betydelse är var den är fysiskt placerad. Står datorn i norge gäller norska lagar, står den i nederländerna gäller holländska lagar och står den i usa gäller amerikanska lagar. Däremot ska man vara på det klara med att polisen ju har avtal och samarbetar med andra länder. Tror dock hursomhelst att en websida placerad på en server i schweitz eller holland skulle vara mycket svår för polisen i sverige att sänka.

Log in to reply.