Ett svenskt cannabisforum Forums Universitetet – Cannabisodling U| Säkerhet Så surfar du säkert via SSL på swecan med gratis proxy!

 • Så surfar du säkert via SSL på swecan med gratis proxy!

  Posted by reaper on 2003-01-05 at 11:16

  Jag har sett att folk haft lite problem med att surfa säkert till swecan, eftersom dom inte hittat gratis proxies som man kan surfa genom HTTPS till swecan med. Det problemet tänkte jag hjälpa till med att lösa.

  1) Här kan du hitta fria proxies som man kan surfa via HTTPS med, se till att du får tag på en proxy som stödjer SSL:
  http://www.pgzone.net/

  2) Försäkra dig om vem äger proxyn (i teorin kan det vara polisen eller din granne) och att den inte ligger i sverige:
  http://ww1.arin.net/whois/

  3) Med internet explorer:
  Gå till Tools -> Internet Options… -> Connections -> LAN Settings…

  4) Fyll i checkboxen “Use a proxy server for your LAN…” i framen som kallas “Proxy server”. Fyll i “Adress” och “Port”. Tryck “OK”.

  5) Kolla om du är anonym via denna länk. Leta efter din egen IP-adress och annan information som kan avslöja dig:
  http://www.multiproxy.org/env_check.htm

  6) Surfa till swecan genom denna länk:
  https://swift.phpwebhosting.com/~swecan/

  Missbruka nu för djävulen inte de braiga proxies som du hittar :twisted:! Då kommer dom bli än mindre i antal än vad dom redan är idag!

  edit:
  Glöm inte bort att skydda dig även när du är på overgrow. Surfa via:
  https://www.overgrow.com

  replied 19 years, 11 months ago 5 Members · 16 Replies
 • 16 Replies
 • reaper

  Member
  2003-01-05 at 16:18
  browndwarf wrote:
  Är du inte lite väl paranoid eller är det så att man måste gömma sig bara för att man diskuterar lite om växter? …blev ganska förvirrad av http://www.pgzone.net/

  Jag är inte paranoid, men jag är försiktig. Du vet… det är inte lagligt det vi håller på med, det bara känns så eftersom det borde vara det!

  Som jag ser det så förlorar jag _ingenting_ på att ringa via SSL och med en proxy som inte ligger i sverige, inte ens min internet hastighet påverkas av den proxy jag använder.

  Varför skall jag inte skriva in: https://swift.phpwebhosting.com/~swecan istället för http://www.swecan.com? Det är liksom bara 16 tecken mer och tar mig kanske 2 sekunder extra att skriva och då betyder det att jag som odlar och förvarar cannabis hemma löper mindre risk att polisen skall ta mig. Mindre risk att hamna i polisens register, att jag utsätter min omgivning (familj och vänner), att jag förlorar pengar och att jag i värsta fall slipper åka i fängelse (även ifall jag långt ifrån är upp i sådana kvantiteter). Så jobbigt är det inte att skriva in 16 tecken extra tycker jag.

 • funk-doctor-spock

  Member
  2003-01-05 at 17:32

  Tack så mycket för hjälpen, men jag har ett litet problem. Mitt internet verkar bli segt som sirap när jag surfar genom en proxy, ngt man kan göra?

 • reaper

  Member
  2003-01-05 at 17:34

  browndarf: Äsch nejdå! Det är enkelt! Vad exakt är det du inte förstår browndwarf?

  Funk Doctor Spunk: Ajdå… sirap! :( Men det beror säkert på att du råkade få tag på en dålig proxy. Det du kan göra är att försöka med en ny. Vissa är super snabba, vissa super långsamma!

 • funk-doctor-spock

  Member
  2003-01-05 at 17:37

  Får väl testa vidare då ;)

 • reaper

  Member
  2003-01-05 at 17:40
  Funk Doctor Spock wrote:
  Får väl testa vidare då ;)

  Ge inte upp på en gång bara. Det finns rätt många långsamma proxies, men även vissa snabba också. Rena lotteriet är det!

 • reaper

  Member
  2003-02-04 at 10:58

  http://www.multiproxy.com brukar väl ha rätt bra proxys om man letar lite…

  man kan också hitta några via http://www.blackcode.com
  och en annan lista finns på neworder.box.sk

  :)

 • hst

  Member
  2003-02-04 at 12:58

  There’s no such thing as paranoia.

 • reaper

  Member
  2003-02-25 at 09:06

  Jag åkte via denna: https://swift.phpwebhosting.com/~swecan/ , men nu kan jag inte logga in genom den. Fan då för? Jag kan vara på forumet men inte inloggad, konstigt tycker jag. Det tråkiga är att jag inte vet varför, eller hur stor risken är att sheriffen tar mig om jag kör utan SSL. Data kan jag inte mycket om. Är det någon som har någon enkel lösning för en cyberanalfabet? Typ, tryck på den här länken lilla gubben så ordnar sig allt, ser du!

 • reaper

  Member
  2003-02-25 at 20:22
  Alrik wrote:
  Jag åkte via denna: https://swift.phpwebhosting.com/~swecan/ , men nu kan jag inte logga in genom den. Fan då för? Jag kan vara på forumet men inte inloggad, konstigt tycker jag. Det tråkiga är att jag inte vet varför, eller hur stor risken är att sheriffen tar mig om jag kör utan SSL. Data kan jag inte mycket om. Är det någon som har någon enkel lösning för en cyberanalfabet? Typ, tryck på den här länken lilla gubben så ordnar sig allt, ser du!

  Svara “nej” när du får upp frågan om att omdirigeras till en anslutning som inte är säker. Sen klickar du på “Swecan Forum Index” och du är inne.

 • reaper

  Member
  2003-02-25 at 21:17

  Dang sister, it works!
  Tack tack tack Hundtand, Alrik bockar och bugar.

 • Trestor

  Member
  2003-02-25 at 21:25

  Hundtand: Tyvärr fungerar inte det, inte för forumet iaf och mig iaf. Felet ligger i inloggningen och sessions-hanteringen, absoluta URL’en https://swecan.org används istället för relativ URL (bara index.php). Ska ta upp saken med admins.

  Tills vidare behöver ni inte få panik.. risken att någon skulle avlyssna er är minimal (och jag menar verkligen MINIMAL) men om ni ändå vill surfa krypterat tills allt funkar på swecan kan ni använda JAP:

  http://anon.inf.tu-dresden.de/

  Detta är faktiskt bättre än att surfa direkt mot swecan inklusive krypterade varianten som inte funkar nu. Använder ni JAP kan ingen se vad ni skickar till swecan, och inte nog med det.. ingen kan heller se att ni ens kommunicerar med swecan! All trafik går via servrar i tyskland :) Det är en baggis att använda, och försämrar hastigheten endast marginellt.

  Ett svenskt cannabisforum

 • reaper

  Member
  2003-03-14 at 18:54

  Funkar även detta med Telia ADSL?
  Försökte lite snabbt för någon dag sedan men då slutade internet att fungera så jag bytte tillbaks.

 • reaper

  Member
  2003-03-14 at 19:13

  Eh, det var nog fel på proxyn som jag testade, för nu fick jag en att funka fint :) fast som någon nämde tidigare i denna diskussion så går det segare än vanligt. Fast det är smällar man får ta :)

 • reaper

  Member
  2003-04-03 at 09:04
  Falcon wrote:
  Vad är det som är “olagligt” med att diskutera och prata igenom väsentlig information? Att sälja frön eller inköpa såna är inte heller olagligt.

  Vissa swecan medlemmar beskriver väldigt detaljerat här på forumet om hur dom odlar cannabis, skördar det och sedan röker det och publicerar fotografier av hela processen. Personligen tycker jag att det är olustigt när flera datorer på vägen till swecan kan avlyssna vart endaste ord som skickas mellan min dator och swecan. Om man inte har något problem med det så är det väl så, men om man nu vill det – då är det en bra grej att surfa via proxy som ligger inte i sverige och med SSL.

 • reaper

  Member
  2004-04-20 at 22:16

  kan it-tekniker på arbetsplatser, skolor osv se vad man gör om man kör med tex JAP?

Page 1 of 2

Log in to reply.