• Risk spridning?

  Posted by reaper on 2002-06-26 at 23:28

  Tack för all inspiration mina herrar och damer?.

  Jag planerar ett bygge och undrar om det kanske vore bättre att ha en luftpump med två utblås och ha två separata, lite mindre “tankar” med kanske 3-4 plantor i varje istället för en större med 8-10 plantor. Med tanke på att det är första gången som jag goes hydro kanske detta vore ett sätt att sprida ut riskerna på.

  ¨Tips?

  chaoOO0o

  replied 21 years, 8 months ago 2 Members · 3 Replies
 • 3 Replies
 • slan

  Member
  2002-08-19 at 19:51

  Kan väll vara en smaksak det där med om man ska ha en stor eller flera små baljor. själv kompromissar jag och kör två stora baljor. :P 8) 😉

  Nej ärligt talat så finns det väll fördelar och nackdelar med flera små baljor. Fördelarna är ju att det blir lättare att byta vatten och det blir lättare att reglera vattennivån så att det passar alla plantorna i baljan. Andra uppenbara fördelar är du kan höja och sänka de olika baljorna genom att stapla tegelstenar eller böcker under induviduella baljor. Detta gör i sin tur att du kan odla sorter som växer olika snabb mycket optimalare.Givetvis är riskspridningen ett plus också. Nackdelarna är att det blir mycket mer arbete med flera små baljor. Allt måste ju göras dubbelt upp om man kör med 2 små. (typ reglera PH

  Jag är extremt lat och kör med 57 liters baljor med 35 plantor/balja.
  Det är lite tungt att göra vattenbyten men sen jag vann kriget mot algerna och införskaffade PH och EC-mätare så behövs ju inte vattenbyten längre.

  Tipsen jag kan ge dig för övrigt innom hydro är:
  1. Ljustäta väl. (nätkorgar fulla med lecakulor är inte ljustäta)
  2. kolla PH ofta. (ska ligga på 5,2)

  Det är extrem fart på hydro. Plantorna jag gullar med när jag går till jobbet ser inte alls ut som de monster som möter mig när jag kommer hem. :D :D :D
  Lycka till med projektet.

  /Slan

 • slan

  Member
  2002-08-21 at 22:36

  Jag vattnar genom lekakulorna eftersom jag har kanter på locket.
  SOGgen dricker kanske 3 liter / dygn nu så jag måste fylla på minst var 3-4 dag.

  @Jultomten wrote:

  Är det så? behöver man inte byta alls då, bara fylla på?

  Ja det är nästan sant iaf.. Man bör väll byta näringslösning helt och hållet när man går över från vegg till blom för att försäkra sig om att få rätt NPK-värden om jag har förstått det rätt.

  Sen har jag läst att det byggs upp inerta salter i näringslösningen och att NPK förhållanden kan ändras med tiden eftersom plantan inte suger upp alla näringsämnen och alla spårämnen i samma takt. Vilket i sin tur gör att man inte kan ha lika het lösning. Därför kan det fortfarande vara en bra idé att göra vattenbyten så ofta man orkar.
  I hydronäring för cannabis så har man specialanpassat just cannabisplantan så att alla näringsämnen ska förbrukas på proportionellt som möjligt.Induviduella växtförhållande och skillnader mellan strains gör att problemet fortfarande uppstår i tid och längd men man behöver inte byta vatten lika ofta.

  /Slan

 • reaper

  Member
  2002-08-25 at 20:40

  bättre sent än aldrig.. =)

  tack för tipsen slan. har inte hunnit längre än att skaffa en pump så det gjorde inget att det dröjde. hehe

Log in to reply.