• Posted by funk-doctor-spock on 2002-10-08 at 07:37

  Har nu fått dilemmat med en snart färdigblommad planta som jag hemskt gärna vill föröka. Problemet är att dess kloner dog under hemska omständigheter, må de vila i frid i cannabishimlen.

  Jag resonerar som så att om man hugger plantan, men lämnar kvar en eller två av de lägre grenarna och stoppar in den amputerade stackaren under 20h ljus så borde de grenar som är kvar återgå till vegetativ tillväxt. Korrekt?

  Eller bör man kanske lämna kvar en större del av plantan än så? Funderar också på om det skulle vara vist att successivt öka på ljusdosen istället, för att inte stressa stackaren.

  Hoppas någon som genomfört ett liknande företag kan komma med några bra tips. Denna plantan är för fin för att dö och falla i glömska när röken lagt sig.

  replied 21 years, 4 months ago 4 Members · 5 Replies
 • 5 Replies
 • token

  Member
  2002-10-08 at 10:26

  Kan bara skriva och berätta om minförra planta.
  Den blev skördad osv.
  EFter kanske 1 vecka när jag skulle sätta lite nya plantor.
  Så hade jag glömmt tagit ut den gammla nu skördade plantan..
  Och det hade börjat komma nya skott om den.
  Jag hade dock ej plats för henne och fick döda henne på allvar.

  //PI

 • yogi

  Member
  2002-10-08 at 10:27

  Jag har reveggat ett flertal plantor i mina dar bla NL och C99. Jag gör så att jag kapar plantan över de två nedersta grenarna, ställer om ljuset till 24 h och ger en hög dos av N rik näring.

  Det går fortare om grenarna har buds på, som de nya skotten växer ur, sig men de behöver inte vara stora.

  Har faktiskt aldrig misslyckats, men ibland kan det ta några veckor innan det händer något.

 • reaper

  Member
  2002-10-22 at 20:14

  Dock får man sällan en lika kraftig och skörderik planta som “originalet” . .. men jag kan bara nicka bifallande till att det fungerar

 • reaper

  Member
  2002-10-23 at 16:25

  Fick en rätt läskig mutation när jag reveggade en planta. Klonerna växte upp med en gren per nod. Å andra sidan så finns det ju dom som fått mutationer åt andra hållet, tre grenar per nod.

  En rimlig chansning är att mutationer lättare förekommer hos ostabila strains, men det behöver ju inte vara så.

 • funk-doctor-spock

  Member
  2002-12-11 at 01:54

  Jo jag kan upplysa om att jag gjorde så som Yogi föreslog, och det funkade faktiskt utmärkt, men det tog bra länge innan det började växa på allvar. Kommer att börja ta kloner från plantan inom det snaraste. Det var ju så jag tänkte också, att använda den som moderplanta. Lite krångligt att hålla på och revegga efter varje skörd ;)

  Att klonerna skulle ha några andra egenskaper än moderplantan tvivlar jag starkt på, men vi lär väl få se om några veckor när det blir dags för lite nya småttingar under hps’en :)

Log in to reply.