• Re: Räcker det med 3 st 21W LE?

  Posted by carlse on 2002-11-05 at 22:12

  @Kega wrote:

  Jag tänkte börja vegga ett par ny plantor medans jag blommar mina andra under HPS’en. Jag har inte råd med en MH just nu så jag tänkte köra på LE. Det blir 4-5 plantor… tror ni det räcker med 3st 21W LE?

  Allt är relativt.

  Du kan i princip ha ett stearinljus som ljus, eller enbart det svaga dagsljuset. Hur mycket eller hur litet ljus du har kommer att påverka hur mycket och hur snabbt plantorna växer. Om din plånbok inte tillåter att du skaffar bättre lampor så försök då att placera lamporna inuti en bra reflektor (som du kan göra av aluminiumfolie eller tunn plåt från ex.vis ölburkar).

  replied 21 years, 6 months ago 1 Member · 1 Reply
 • 1 Reply
 • reaper

  Member
  2002-11-06 at 22:02

  utmärkt att sätta igång din odling med 3 LE….det finns flera trådar här på swecan där folk har fått “utmärkt” resultat med ialla fall 4 LE….

  Men min erfarenhet är att har du bara 3 LE så sätta bara 3 frön så du kan ha dem precis under var sin Lampa…. sår du fem så får du 2 som kommer att bli sneda när de söker sig till ljuset….

  Jag är förstagångs odlare med bara 5 LE…Det kostar mellan 80 och 90 kr i strömförbrukning att ha dem på i 4 veckors vegg och 8 veckors blom…så jag tycker absolut att du skall börja odla även om du bara har 3 LE

  Om du sen upptäcker att det här är någonting som du vill fortsätta med så kan du ju byta upp dig nästa gång…

Log in to reply.