• Re: Legalisera?

  Posted by dytree on 2003-03-14 at 04:24

  Välkommen!

  Låter som ett bra idé Nicke, men sen om det går är ju en annan sak. Men jag är på iaf!

  /Mr. Dy

  replied 21 years, 2 months ago 3 Members · 9 Replies
 • 9 Replies
 • reaper

  Member
  2003-03-14 at 10:12

  Allt det du säger håller jag verkligen inte med om, men du gör det för en bra sak.
  Uppsök Fria Listan eller Muf, vill du starta en demo så finns det en livlig tråd om detta!

  /Gandhi 8)

 • reaper

  Member
  2003-03-16 at 23:48

  Är lätt på.. vill göra allt för att få “Cannabis” legaliserat i sverige ! kan själv inte förstå att det är olagligt. Det skadar ju ingen annan och det blir mindre Hårdare “knarkare” eftersom man slipper gå till andra person och leta sig fram och om man inte får tag på haschet kanske nån annan föreslår nån annan hårdare drog. Det skulle inte hända ofta att nån skulle fråga det om det va lagligt. Kolla bara om man tillexemple ska köpa hb elr vodka. Inte ofta nån som man ska köpa av frågar vill du inte ha nått annat. iaf inte om dom vet att man bara brukar drick. eller att man fått nummret av nån annan så blir det ju inte ofta nån frågar om han ska ha nån annan drog.

  Livet kommer vissa sina godaStunder. :mrgreen:

 • reaper

  Member
  2003-03-17 at 16:09

  För att kunna legalisera måste tillräckligt många människor anse att det är en bra idé. Men hur ska man kunna organisera sig när det gäller den här frågan? T.ex. en medlemslista i fel händer skulle kunna skapa knas i kvadrat…

  De flesta som är för en legalisering kan tyvärr inte stå för det p.g.a. arbetet, familj, “rykte”, osv.

  Så hur gör man? De flesta i Sverige tror ju att cannabis är lika med en spruta i armen i nån trappuppgång. Undrar hur många procent av Sveriges befolkning som är för en legalisering?

  Fred

 • reaper

  Member
  2003-03-18 at 10:56

  @fjUk wrote:

  Är lätt på.. vill göra allt för att få “Cannabis” legaliserat i sverige ! kan själv inte förstå att det är olagligt. Det skadar ju ingen annan och det blir mindre Hårdare “knarkare”

  Cannabis skadar en hel del om man röker det innan man fyllt 17-18. Bland annat så försenar det ens pubertala utvecklinga, saktar ner ens kognitiva förmåga och ens inlärningsförmåga. Minnet påverkas förstås.
  Om du inte känner till vilka skador cannabis ger – läs på.
  Det som sägs här på forumet gäller vuxna.

  @Bluntboy wrote:

  man kanske ska få folket att rösta på frialistan! dom har bra politik tycker jag! //Nicke

  De tilläts inte få sina röstsedlar tryckta eller utdelade den här omgången, pga helt rättsvidriga egna initiativ från… ja, sök på google.com så får du hela historien. Men nästa val kanske de får komma med, och då kommer förmodligen större delen av SweCan att rösta på dem.

 • reaper

  Member
  2003-03-18 at 11:59

  Det är Lungt radix Tack för att du varna mig. :)

  Har uppehåll just nu eller uppehåll och uppehåll försöker hålla mig till helger. Blir ganska mycket om man röker nästan varje dag i ett halv år. :(

  Och hmm. Jag som hade hört att cannabis inte skadar puberteten!?

  Kanske jag som hat fel. :?

 • reaper

  Member
  2003-03-18 at 12:16

  För övrigt är MUF för legalisering av alla typ av droger, vilket enligt mig inte är någon hit!

 • fr

  Member
  2003-03-18 at 13:01

  Jo precis, att aktivera sig inom MUF om man vill ha liberalare cannabislagar vore otroligt dumt. Även om det finns många drogliberaler där är det inte en fråga de prioriterar särskilt högt och som bruno sa är moderpartiet fortfarande 100% emot.

 • reaper

  Member
  2003-03-20 at 00:08

  Snälla ignorera MUF ffs. Anledningen att muf vill legalisera droger är av anledningen att dom inte vill att staten ska ha någon som helts kontroll i samhället, inte av samma skäl som vi med andra ord.

  Enda settet som jag ser att en legalisering skulle kunna genomföras är att en majoritet av svenska folket får en objektiv, sann och trovärdig bild av cannabis, tyvärr existerar bara en media som kan få ut den kunskapen och den är SVT. Men lycka till att få igång en debatt i svt, skulle vara om någon skrev ett brev till svt-chefen och krävde vår platts i Public Service, det är ju trotts allt Statens television, mer känd som sveriges television..

  Kunskap är ända vägen,, synd att folk är idioter.

  l8rs

 • Mooch

  Member
  2003-03-20 at 00:33

  M är otvivelaktigt tydliga på den punkten:

  “Vad vill ni göra åt narkotikaproblemen?
  Svar:
  Vi är mot all uppluckring av en restriktiv narkotikapolitik, både nationellt och internationellt. Allt bruk av narkotika, med undantag för i sjukvården, skall vara förbjudet och straffbart.”
  http://www.moderat.se/index.asp?mainid=2&subid=56&faqid=22

  “- Jag är allvarligt oroad över att Göran Persson har utnämnt en justitieminister, som inte står bakom den svenska narkotikapolitiken. Hur skall Thomas Bodström med kraft kunna driva kampen mot narkotika om han själv tror på en liberal narkotikapolitik.”
  http://www.moderat.se/index.asp?mainid=5&subid=13&artid=723

  Just hårdare tag mot narkotika tycks vara ett väldigt kärt ämne. Dock är det inget unikt för Moderaterna. Sossarnas hemsida gav 23 träffar på sökordet “Narkotika”, Moderaternas 49. Ingen av dem talar för en liberalisering. Generellt är dock M för hårdare straff, det lär väl även gälla personligt bruk av narkotika.

  Nä, själv hoppas jag verkligen på vettiga alternativ till nästa val. Visionerna om ett enfrågeparti finns kvar. En politisk motvikt till dagens hets, skulle säkerligen få en del politiker att börja lätta på skosnörena.

Log in to reply.