Ett svenskt cannabisforum Forums Universitetet – Cannabisodling U| Inomhusodling Jord Re: bara ett par saker jag undrar över

 • Re: bara ett par saker jag undrar över

  Posted by reaper on 2002-12-15 at 13:17

  @modeerf wrote:

  2. hanplanterna är det nåt att ha? säg att jag skaffar 2 separata odlingsutrymmen och delar upp hanar och honor för sig när jag kan könsbestämma dem, eller ska jag bara kasta hanarna och ge honorna större plats i stället?

  Vad är syftet med din odling? Skall du odla för att skapa frön kan det vara en bra idé att ha hanar. Skall du odla bara för att få gräs och kan tänka dig att syssla med kloning (en bra grej som kortar ner väntetiden mellan skörd, får plats med mer växt i skåpet, du vet exakt vad du får, etc…) av honorna så finns det ingen mening att ha kvar hanar.

  Odla alla frön i samma utrymme. Ta kloner av alla plantor. Blomma plantorna eller klonerna för att ta reda på könet. Släng hanarna. Ta nya kloner av honorna (inför nästa odling) Blomma honorna. Skörda. Det finns massor med trådar som berör just detta på swecan så det är bara att söka med sökmotorn om du har några frågor.

  @modeerf wrote:

  3. jag har förstått att det kan vara bra att tillföra co2 till plantorna, men måste jag köpa en sådan regulator som finns på max kiffer för 2620:-? eller kan jag köpa en som ger konstant co2 ty en sådan finns på CO för 289:- eller att jag varje dag fyller på manuellt?
  måste väl ha ett instrument för att se co2 värdet i luften då, någon som vet var en sådan finns att köpa? förhoppningsvis billigare än att köpa en co2 reulator för2620:-

  Hur stor är din odling? Har du en mindre odling så gör mäsk genom att blanda jäst, socker och vatten. Personligen skulle jag aldrig köpa en CO2 på burk eller än mindre köpa en regulator. Istället luktar jag på mäsken lite då och då. När det jäst lukten minskar och/eller det inte är något skum i flaskan då gör jag en ny blandning. Men så odlar jag för personligt bruk och är inte en dead hardcore optimizer grower dude.

  replied 20 years, 9 months ago 1 Member · 2 Replies
 • 2 Replies
 • reaper

  Member
  2002-12-15 at 16:59

  Precis. :)

  Gå bara in på närmaste Vin-Öl-Essensbutik och köp ett så kallat “nybörjarvinkit” så får du allt du behöver för kanske 200:-, sånär som möjligen en CO2″avkännare”(finns det?).. 😉

 • reaper

  Member
  2002-12-15 at 20:51

  @modeerf wrote:

  tack för svaren! men vill nog ha en co2flaska ändå. och hanarna är alltså bara skit om man vill ha ett gräs utan frön?

  Vill du ha ett gräs som är sinsemilla (utan frön) så skall du inte ha några hanar, och likaså akta dig för tendenserna för transexualism/hermafrodism. Är ditt odlingsutrymme helt fritt från hanar, finns det ingen pollen – och då kan inte kvinnorna bli på smällen och skaffa frön.

  (edit): litet förtydligande bara, odlingsutrymmet skall vara helt fritt från hanar OCH hermafroditer! Sen finns det vissa fördelar med att låta framstressade hermisar pollinera sig själva, du får feminiserade frön men dom har tydligen starka anlag för hermafrodism plus att inaveln lär bidra till en hel del kassa grejer, typ låg grobarhet och dylikt.