• pinkhaze

    Member
    2008-01-10 at 08:15

    silvrigsida utåt.

    vet inte ang mäsk – har alltid gått lika bra för mig utan.

    -ph

  • reaper

    Member
    2008-01-10 at 09:52

    mäsk producerar koldioxid/alkohol och värme av sockret/vattnet, så rumstemperatur räcker finfint, mäsken producerar sen själv resten av värmen som behövs. blir det för kallt/varmt så dör mäsk svamparna som bygger om socker till alkohol och co2

  • reaper

    Member
    2008-01-10 at 10:31

    +20C är optimalt för jäsningsprocessen.

    Dvs där jäser det i bäst tackt för att producera mesta möjliga co2 vilket är det jag hoppas du är ute efter? ;)

    Må bäst…

  • dzharas

    Member
    2008-01-10 at 21:06

    @Nejtack_Sittner wrote:

    blir det för kallt/varmt så dör mäsk svamparna som bygger om socker till alkohol och co2

    Det är det jag menar…vart går gränsen.

  • person_c

    Member
    2008-01-11 at 22:17

    En snabb sökning via google säger att underjästa öl jäses vid lägst åtta grader. Jag skulle därför säga att du bör hålla en temperatur över 8-10 grader. Det kan dock gå lite trögt, vilket dock kan vara önskvärt om man vill att sockret skall räcka ett tag.

  • bone

    Member
    2008-01-11 at 23:45

    Den övre gränsen verkar gå vid 37-40 grader.

  • reaper

    Member
    2008-02-02 at 23:35

    @Nejtack_Sittner wrote:

    blir det för kallt/varmt så dör mäsk svamparna som bygger om socker till alkohol och co2

    Dom dör inte, svamparna ”sover” och sedan när det blir varmare så vaknar dom och allt är som vanligt igen. :?: :D

    MVH

Log in to reply.