• Rabarberpaj

    Posted by reaper on 2003-08-06 at 18:56

    Efter en god måltid smakar det ofta bra med en liten efterrätt.

    Rabarberpaj (4 portioner)

    Ugn 225 grader. Gräddningstid 20-25 min.

    Pajdegen:
    3 dl vetemjöl
    125g smör/margarin
    2-3 msk kallt vatten

    Fyllningen:
    ca 500 g rabarber
    1-1½ dl socker
    1 msk potatismjöl

    Finfördela matfettet i mjölet med en gaffel eller med fingrarna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut degen till en tjock rundel. Låt den vila övertäckt i kylskåpet ca 30 min. Förbered under tiden fyllningen. Sätt på ugnen. Skala rabarberna och skiva dem. Blanda rabarber, socker och potatismjöl i en osmord ugnssäker form. Gör en rulle av ca 1/3 av degen och tryck fast den mot hela insidan av formens kant. Kavla sedan ut resten av degen till ett “galler” eller lock som sedan läggs ovanpå pajen. Pensla, grädda och avnjut med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.

    Mums!

    replied 20 years, 8 months ago 0 Member · 0 Replies
  • 0 Replies

Sorry, there were no replies found.

Log in to reply.