• Posted by carlse on 2002-09-19 at 17:10

  Det du beskriver är rätt typiskt om jorden är alltför blöt. Vad som då händer är att den lilla grodden inte får syre, slutar att gro och börjar att ruttna istället. Innan man planterar fröt så bör den minst ha några millimeters grodd och den ska då planteras i en liten kruka med lätt fuktad jord (som jorden är när en påse jord öppnas) dvs inte blöt. Trä sedan en plastpåse över för att bibehålla luftfuktigheten och ställ krukan i ex.vis fönstret där det finns ett värmeelement under, dvs inte under någon starkt strålande lampa. På detta sätt ska alla frön gro såvida det inte är fel på dem.

  Från Dutch Passion har jag alltid fått frön av bästa kvalitet.

  replied 21 years, 6 months ago 1 Member · 4 Replies
 • 4 Replies
 • reaper

  Member
  2002-09-19 at 17:28

  Kega, beställde du dina frön från smartbar.nu ?

  *edit*

  Såg inte din sista rad, skunk #11 från dutch passion..
  verkar dock som du gjort som jag och betällt från
  smartbar.nu, hursomhelst har jag haft samma problem.

  Av 5 frön har 1 klarat sig och växer nu, men jääääkligt segt.
  men den blir buskig och fin iaf. :D

 • reaper

  Member
  2002-09-19 at 18:14

  bättre att gro rakt i jorden eller i sålådor.. får mycket bättre resultat så.. dom små frölingarna är såå ömtåliga när man planterar om dom när dom är så små! och sen så positionerar plantan sig med hjälp av ljus/gravitation och när du sen tar stackarn från pappret så måste den positionera om sig igen.. det verkar som om du hjälper den men det gör du inte.. tyvärr!! köp en grolåda för 40 spänn eller nåt.. funkar finfint och det är lätt att hålla rätt fuktighet genom att ta av/på locket..
  /peace

 • reaper

  Member
  2002-09-20 at 18:52

  vattna med rhizotonic under första veckan oxå så rotar dom fint.. jag blöter fröerna(vattenblandning) i det innan jag planterar & får skitbra resultat typ 99% grobarhet! fast fröer från seedbanker ska gro oxå!!
  /peace

 • reaper

  Member
  2002-09-21 at 20:35

  Använd OGÖDSLAD så-jord nästa gång!så ska du se att det vägen/gröna hälsningar Apollo

Log in to reply.