• Patientjournal.

  Postat av calih på 2014-01-30 at 00:39

  Tjena!

  Någon som vet om min tandläkare (privat) har tillgång till samma journal som min husläkare?
  Anledningen till att jag undrar är för att jag ska dra ut en visdomstand imorgon.
  Jag hade pratade med min tandläkare för ett par dagar sedan och han sa att jag kunde få lugnande (har jordens tandläkarskräck). Men när vi sedan träffades igår så ville han inte skriva ut några lugnande tabletter.

  Jag har ett dokumenterat cannabismissbruk och tänkte att han kanske har läst min journal eftersom att han helt plötsligt inte ville skriva ut.

  svarade 9 år, 2 months sedan 1 Medlem · 1 Svar
 • 1 Svar
 • Anonymous

  Guest
  2014-01-30 at 17:53

  Hur gör jag för att spärra uppgifter i min journal?

  Om du inte vill att dina uppgifter ska ingå i ett system för sammanhållen journalföring eller vara tillgängliga för andra vårdenheter hos en vårdgivare, kan du begära att uppgifterna spärras. Du måste alltså tala om det för din läkare eller den representant för en vårdenhet eller vårdgivare som du har kontakt med. Men då måste du själv berätta för vårdpersonalen vad de behöver veta för att ge dig en bra och säker vård.

  Du kan när som helst be vårdpersonalen ta bort spärren. Är ditt hälsotillstånd allvarligt och du själv inte kan informera dem som vårdar dig kan spärren tas bort tillfälligt. För att detta ska vara tillåtet måste uppgifterna ha betydelse för den vård som du behöver.

  (http://www.socialstyrelsen.se/fragorochsvar/patientdatalagen#anchor_4)