• Creator
  Discussion
 • #58579

  shane
  Participant

  Hej på er, behöver få ventilera min oro och kanske få något svar eller hjälp.
  Testade C i början av 80-talet under studietiden utan problem, har sen inte använt på över 20 år. började förentid sen få problem med värk i kroppen/lederna, gick till läkaren när det blev värre efter 2år och ca 1500 värktabletter, beslöt jag mig för att sluta med tabletterna och prova något annat , fick tag i en del C -vet ej vilken strain , men det luktade frächt lite citrusaktigt , första testet 2 rejäla bloss väntade en stund, fick kraftig hjärklappning ,ekade i huvudet när jag försökte säga något. Gick och la mig, ville inte att familjen skulle märka något,efter det väntade jag 1 vecka tänkte vara ännu försiktigare, Två försiktiga bloss,kände inget gick och la mig trodde det var lung, samma sak igen hjärtklappning, och nojjig i tankarna, bara just så pass jag kunde tala om för mig själv att ta det lungt och rida ut effekten. Har inte vågat testa igen. så här var det inte när jag var yngre då var det bara ren njutning, testade även brunt på den tiden inte heller av det fick jag såna här tråkiga effekter. Har jag blivit känsligar med åren eller är det skillnad på dagens gräs? Vad kan jag göra för att slippa dessa biverkningar. /Regards Shane

 • Author
  Replies
 • #611350

  supaman
  Member

  Jag gjorde precis som du, och kom tillbaka efter ett lååångt uppehåll på ca 25 år. Rökte en hel del under början på 80-talet, men då bara brunt. Fanns visst grönt då med, men eftersom ingen visste hur man gjorde med det så blev det mest fanleavs, så det var sällan man kände sig nöjd med det. Brunt var min grej. Sen kom fru och barn och jag la ner det helt. När sista barnet flugit ut så började jag odla lite hemma i källaren. Efter mycket kämpande med ljus och vatten och näring och allt det där så fick jag lite resultat. Provade första blossen efter 25 år och det svepte bort mig totalt. Gick ut med hunden och gick och gick i 2-3 timmar, innan jag kände att jag kunde visa mig hemma igen. Jag tror miljön är viktig. Min fru är med på rökningen numera och det skulle inte vara kul att smyga med det hemma. Vi tar en spliff på fredan och dukar fram massor med godis och ser en film eller nåt. Åker på en del musikfestivaler där vi träffat likasinnade. Får du med dig din fru? Nojan kommer mest när man riskerar att bli upptäckt och det är mycket roligare i sällskap. Annars kan du blanda ut med fanleavs eller tobak. Att röka enbart blomma kan bli för mycket av det goda.

 • #611351

  shane
  Member

  Tack! Supaman.
  Känns som du har helt rätt.-hoppas jag. nästa gång skall vänta tills jag är helt ensam några dagar, så kanske jag slipper den den här nojjiga reaktionen.
  Frugan är tyvärr stor motståndare till C, hon ser “hemska knarkare överallt” när hon är i Stockholm, har försökt informera henne men det biter inte, så om jag inte kan ta det i smyg till vardags så får jag utesluta det som medicinskt allternativ och istället prova andra vägar. Men som rekreation när man är ensam tänker jag fortsätta med ,då smaken var lika god som den jag kom ihåg från för.
  jag fundrar på testa odla själv till sommaren ute någonstans, för att så säkert som möjligt ha tillgång till lite eget, någon som kan rekomendera någon strain lämplig för norra sverige där solen lyser24h ?
  Regards/Shane

 • #611352

  teslakid
  Member

  Röker du inga stora mängder räcker det gott och väl med någon AF strain, välj någon med stor andel Indica så blir ruset lite lugnare än från Sativas.

  AF bommar ju som den ska även om solen lyser i 24 timmar så är det du ska sikta på, vanliga strains hinner inte heller klart i norra sverige.

 • #611353

  enzi
  Member

  Japp.. kör något indicadominerat.. du kan också låta plantan blomma lite extra länge, om utomhussäsongens längd tillåter det. Då blir ruset lite lugnare än tidigt skördat gräs, som kan bli lite speedat och ibland nojjigt. Testa Mighty Freeze (finns på cannaseeds.dk eller direkt från Tanska) vetja, och se även till att kurera det hela ordentligt efter skörd.

 • #611354

  Ta lowryder 2, de fixar våran lat. Tror flera lowryder korsningar funkar åxxå.
  Förvegga helst ca två veckor från mitten av maj och sätt ut i börjanav juni.

 • #611355

  astrall
  Member

  Jag förstår att du reagerade som du gjorde eftersom att förr så innehöll cannabis ca 2-5% THC och idag kan du få tag på grejjer med uppåt 95% THC (olja eller vax) annars är det starkaste gräset runt 20-25% nu om jag inte är helt ute och cyklar.
  Så ett tipps är ju att blanda ut det med något eller att röka lite mindre, självklart blir det jobbigt om frugan inte är med på det, det är lätt att det sköna ruset byts ut mot nojja då.
  Men du får prova att röka mindre mängder, ibland kan ett mindre bloss också vara trevligt. Speciellt i sociala sammanhang där du fortfarande vill vara med på noterna :hemp:

  Har frugan någon ny kunskap om cannabis eller är det bara gamla fördomar som sitter kvar? Isåfall kan du ju försöka få henne att kolla på
  http://www.youtube.com/watch?v=B4xejnsLwKE&list=FLh0OMJiAFtaqtW9zHK_dkXQ&index=138

  Det dyker bara upp mer och mer rapporter runt om i världen med banbrytande information angående medicinskt bruk av cannabis och dess fördelar.

  Hoppas allt löser sig, skulle ju vara sorgligt att behöva gå på någon tung narkotika för att dämpa smärtan när cannabis finns.
  Best of luck! :)

 • #611356

  shane
  Member

  Tack för tipsen och svaren.
  Provade odla en korsning mellan LR2 och auto Ak47 ute, det vart ju en ovanligt bra sommar ,så det gick bra även så här långt norrut.
  Tyvärr inte helt nöjd med kvaliten. är det så att den blir sämmre med autos eller är det för att det trots allt fått för lite värme?
  är den smärtlindrande effekten bättre i regulars
  någon som vet en riktigt härdig auto? med bra meicinska egenskaper ffa mot värk?
  Best regard /Shane

 • #611357

  Blueberry säger dem ska va bra, har en berryryder på tork nu.
  Återkommer när jag provat den.
  Lowryder/blueberry korsning som funkade strax söder om polcirkeln.

Log in to reply.