• Posted by mnt on 2002-10-08 at 21:53

  Nu ligger det till såhär. Jag har odlat lite tidigare, mest industrihampa för nöjets skull och för att jag inte hade andra frön. Fick tag på lite riktiga frön och drog upp två små plantor i garderoben, mest det även för nöjets skull. Men de trokade ihop. :(

  Jag lade ner det där med odlingen eftersom jag fortfarande bor hemma och käre mor trodde jag skulle börja knarka dödsdroger. Jag lade ner det där med odlingen och “legalize it” här hemma under ett par månadader så hon har lugnat ner sig. Men efter att ha kikat lite på bilderna från mina gamla plantor och alla underbara bilder här på swecan och alla andras odlingar så har jag blivit så ruskigt sugen på att odla själv igen. Plus även för att slippa behöva betala avskyvärda pengasummor för pissröka de få gånger det finns grönt i den här hålan.

  Det hela med odlingen i sig skulle inte bli något problem med käre mor. Hon verkade faktiskt tycka det var lite kul att jag odlade och brukade kika in i garderoben på mina plantor ibland och berättade t.o.m det för några av sina kamrater. Hon tycker själv att plantan är väldigt fin och hon sade i somras att hon skulle vilja ha cannabisplantor på balkongen, men eftersom det är olagligt så går det ju inte så bra. Men hon är inte inne på att röka det. Hon har heller aldrig rökt ganja påstår hon.

  Själva “problemet” är när hon en dag kikar in i garderoben och upptäcker att den meterhöga fullt blommande cannabisplantan inte står där längre och undrar varför jag har röda ögon och skrattar åt allt hon säger.

  Jag har funderat lite på om man skulle kunna ha 2-3 plantor som växer hela tiden och när en planta börjar bli klar för skördning så har man redan ett par till som är stora och fina så det inte skulle synas om en bara råkade försvinna en dag.

  Vad jag har att odla i är en vit garderob med utrymmet 60x60x120cm (bredd, djup, höjd), och 4 st 21 W LE lampor på vardera 1200 lumen.

  Någon som har några kommentarer eller idéer på om och hur detta skulle kunna fungera?

  // asmodeus

  replied 21 years, 6 months ago 5 Members · 9 Replies
 • 9 Replies
 • reaper

  Member
  2002-10-08 at 23:55

  Du kan ju odla lite andra grödor också, t ex tomater, chili mm. Sen säger du att du har slängt in en (eller fler) industrihampa för skojs skull. Då kanske hon inte märker om du kapar nån sen.

  Å andra sidan så är det ju bara att säga att den dog ut. Hon kan ju inte bevisa att den inte har gjort det eftersom det bara är du som verkligen har koll på den.

 • smacky

  Member
  2002-10-09 at 11:18

  Det där med att din mor säger till andra att du odlar kanske inte är så bra. Den enda som ska veta att du odlar är du själv (och din mor nu då eftersom det är oundvikligt). I början är man stolt över sin odling och det är lätt att det slinker ut att man har några plantor i garderoben. LÅT DET INTE HÄNDA, du kommer att ångra dig senare.
  Säg inte till någon om din odling!

 • slan

  Member
  2002-10-09 at 12:11

  Jag skulle aldrig kunna/vilja göra något som skulle kunna få min mor kastad i fängelse. Har alldeles för stor respekt för min mamma för att utsätta henne ens för minimala risker. ;)

  /Slan

 • trebloose

  Member
  2002-10-09 at 12:42

  Kollar din morsa varje dag där då? isåfall, säg att den har varit vissen några dar så du slängde den… skörda inte alla på samma gång bara 😉

 • mnt

  Member
  2002-10-09 at 13:20

  @Smacky wrote:

  Det där med att din mor säger till andra att du odlar kanske inte är så bra. Den enda som ska veta att du odlar är du själv (och din mor nu då eftersom det är oundvikligt). I början är man stolt över sin odling och det är lätt att det slinker ut att man har några plantor i garderoben. LÅT DET INTE HÄNDA, du kommer att ångra dig senare.
  Säg inte till någon om din odling!

  Tror hon bara talade om det för en av hennes närmsta kompisar som förövrigt själv har hållt på och rökt ganja, även tyngre droger. Ingen risk att det kommer vidare. Mormor visste nog också om det. Men hon bara skrattade.

  Det där med att låta andra folk fåreda på vad man gör, det kommer inte hända. En kompis i klassen fick reda på att jag och några andra kompisar hade testat det på något vis, och hade talat om det för min kompis flickvän att han testat marijuana. Det vart ett helvetes liv av det hela. Men det har lugnat ner sig nu och vi har förklarat för hans flickvän vilka skadorna är, vad cannabis är bra för osv så hon verkar inte vara arg längre iaf. Nu förtiden är jag mer paranoid än någonsin. Det ska aldrig ske igen att fel person får reda på något!

  Herbius Smokius: Hon tror att jag bara odlar lite industrihampa för nöjetsskull och eftersom jag lyssnar så mycket på reggae osv. :)

  SlanSkrap: Tja. Hade nog inte odlat om jag inte fick det. Men får jag odla så tänker jag odla. :)

  trebloose: Nja det vet jag inte riktigt. Men det hände att hon gjorde det ibland i alla fall.

  Förövrigt så kom jag ju att tänka på det att jag kan ju inte ha olika åldrar på plantorna eftersom vissa är i veg och andra blom. Dela av garderoben vette fasen. Jag tycker det är så lite utrymme ändå så.

 • reaper

  Member
  2002-10-09 at 13:53

  Dom du blommar kan du ju säga att du kastat, dom blir ju så stora.
  Gör en bonzaimamma att ta sticklingar från så blir hon salig. fort-
  farande industrihampa förståss

 • mnt

  Member
  2002-10-09 at 21:01

  @jonez wrote:

  Dom du blommar kan du ju säga att du kastat, dom blir ju så stora.
  Gör en bonzaimamma att ta sticklingar från så blir hon salig. fort-
  farande industrihampa förståss

  frågan är bara vart jag ska ha den stackars bonzaimamman…

 • reaper

  Member
  2002-10-09 at 21:05

  Låt den stå framme, dom kräver inte så mycket. att ta sticklingar
  ingår ju i skötseln av den. ingen vet att dom åekr in i garderoben
  istället för på komposten 8)

 • reaper

  Member
  2002-10-12 at 08:40

  Din mamma är en säkerhetsrisk eftersom hon pratar med sina vänner om att ni har cannabis plantor. Det spelar verkligen ingen roll hur dom dära vännerna är och ifall dom röker själva.

  Det hela funkar så här: Du berättar för någon som du litar på och som i sin tur berättar för någon som den personen litar på och som i sin tur berättar för någon annan som verkligen går att lita på. Det hela slutar med att någon som _du_ inte litar på får reda på det hela.

  Jag hade inte odlat hemma ifall jag var dig. Odla i skogen på sommaren istället.

Log in to reply.