• Odla i utrymme på balkong (ozongenerator)

  Posted by paddington on 2002-08-05 at 17:11

  Nu har man då skrotat den gamla toalett-setupen och flyttat. Bara att starta om från scratch. I vår nya lägenhet finns ett litet utrymme inbyggt i väggen på balkongen, perfekt för ett par buskar. Jag ska köra med en 400W Son-t agro och lite fläktar tänkte jag.

  Frågan som då uppstår är då om lukten utgör en risk?

  Jag bor på andra plan och har alltså ett par balkonger ovanför. Frågan är hurpass mycket som egentligen doftar “upp” till grannen, det är ju trots allt ute i det fria vi talar om och vinden borde ta mycket(?). Har någon erfarenheter av detta? Även om det skulle lukta lite kan man ju fråga sig om det verkligen kan leda till något. Polisen kan väl inte bara trampa in på rena indicier från en granne…?

  Sen har jag en liten plan med. Jag köpte en neontrafo på 8000v och snickrade ihop en ozongenerator för ett tag sedan, inomhus vågade jag inte använda den då det är svårt att säga hur mkt ozon som alstrades och jag vill inte ge min sambo lungskador. Men hur fungerar det, måste det finnas ozon i luften där man befinner sig för att det skall verka eller kan man sätta generatorn i utrymmet och låta den gå var 30:e minut eller så?
  Förslag på hur mycket jag behöver köra den vore grymt bra.

  Binder O3 på “luktmolekylerna” och gör mitt utblås luktfritt eller måste generatorn stå på grannens balkong för att verka?

  replied 21 years, 8 months ago 1 Member · 1 Reply
 • 1 Reply
 • reaper

  Member
  2002-08-05 at 17:34

  du ska ha den igång max några minuter åt gången, känner du att det doftar ozon efter att den varit igång har den varit igång för länge. ozonet ska bara neutralisera plantdoften, inte ta överhanden. sedan max en gång per timme för att skona planta och trafo

Log in to reply.