• Creator
  Discussion
 • #59375

  dab
  Participant

  Hej, första inlägget och vet inte om det har hamnat i rätt kategori.

  Men jag sitter och grunnar på olika lyxfågelfrön som jag planerar på att köpa och sedan så.
  Jag har planerat att dels så dem inomhus och sedan flytta ut dem dem i skogsnaturen här hemma så de mest sköter sig själva.
  Nu följer hur jag jobbar.
  hemma 7 dagar i svedala och sedan i grannlandet väster om oss i 7 dagar.

  Om jag sätter dem enl konstens alla regler mm här hemma i huset, vattnar på bra innan jag sticker iväg på jobb, inkl låta dem stå i en behållare med vatten så borde det väl gå bra under veckan och inte ruttna bort.
  När jag sedan är hemma kan jag alltid fylla på mm och sedan sätta dem ovanför mina vattenelemnt (eldar med ved i huset) blir alltid bra med värme med vedeldning än el.

  Sedan längre fram i vår planerar jag att göra som jag brukar med mina övriga känsliga blommor nämligen att ta ut dem under dagen och bli vana med vädret ta in dem över natten och så.

  Om vi förutsätter att allt är ok so far vad funkar härnäst, solläge jo det vet jag.
  Men hur får man dem att må bra sedan?

  Här hemma har jag matodlat potatis lök allt sånt men mina elaka ovänner i skogen verkar gilla allt jag odlar, detta innefattar rådjur/hjort, älgen Helge, kaniner jäklar att jag inte har jaktlicens. Till det sista otyget killersnails el mördarsniglar på ren svenska.
  jag brukar motverka sniglarnas framfart med att hälla rikligt med vägsalt runt odlingsplatsen även om jag odlar i krukor mm så har mina grödor en buffertzon från sniglarna via saltet som jag häller i en cirkel runt om.

  ok, överkurs då jag bor i ett gammalt fint hus har jag en ingen vatten toa utan en sådan här förbränningstoa se länk http://cinderellasverige.se som bränner fekalier till aska. Denna aska borde väl funka som gödning utspett i vatten.
  Urin är jag ute så pissar jag på mina vinbärsbuskar som trivs med det, men inne så pissar jag i typ 3-5 l plastbehållare och sparar till sommaren och häller på potatisen men det blir en jäkla massa blast med urin som gödning. Men mina djurvänner gillar ju det vegetariska så jag får för det mesta behålla mina plugg rödbetor mm.
  Men om jag börjar anv mitt sparade urin och anv detta till mina lyxfågelfrön blivande plantor så hur mycket per planta litervis i v och naturligtvis utspätt säg 1 l urin till 10 l vatten.
  Obs jag är ingen vegan vän som hatar gödningsmedel men kan man kutta bort visst gödningsmedel som kostar en hel del pengar för en lång säsong, så why not?

 • Author
  Replies
 • #616732

  teslakid
  Member

  Det lär funka fint.

  Ganja är en tålig växt, så behöver inte mer än vatten och ok jord att växa i.

  Du kan alltid göra ett litet staket runt dom med hönsnät så inte rådjur äter upp dom.

  Annars bara köra på :)

  Nu har sommaren vart sjukt torr, så dom har nog behövt vattnas en gång i veckan iaf..

Log in to reply.