• prozack

  Member
  2008-11-25 at 18:01

  Det här stör jag mig på :
  “Polisen har numera bättre utbildning på att upptäcka om någon är påverkad av någon drog. Det bidrar till att vi upptäcker flera missbrukare, berättar Rehnstam.”

  Varför vill dom upptäcka fler missbrukare? Eller är det den gamla inställningen att någon som brukar/missbrukar en illegal drog MÅSTE begå brott för att öht kunna hålla på med en illegal drog?

  Förstår inte varför polisen ska hålla med denna häxjakt efter människor bara för att dom har valt en annan väg i berusningsfrågan än vad vissa andra har.
  Varför inte ta tag i det OM personen begår andra brott och då erbjuda alternativa vägar än att mala sönder personen i den Svenska rättsapparaten.

 • papainoel

  Member
  2008-11-25 at 20:27

  Ja, jag håller helt med. Sen stör jag mig också på att de skriver att fok kanske väljer knark före sprit för att de mår dåligt, ungefär som att om de valde sprit så skulle de på något sätt tyda på att de inte mådde dåligt. Helt sjukt.

 • prozack

  Member
  2008-11-27 at 21:12

  Vilket liv det vart i hönshuset! Riktigt underhållande att läsa allas inlägg. Psykoser är alltid något som kommer upp när cannabis är på tapeten i tidningen, blandat med behandligshem och människor som tror dom kan flyga.

  Varför ska dom stackarna som har fallit längst ner i botten dras upp och visas upp som något exempel på att droger är lika farliga för alla människor. I min värld är alkohol också en drog, precis lika farlig som många andra droger. Och är det någon drog jag har sett förstöra människor så är det just alkohol.

 • papainoel

  Member
  2008-11-28 at 00:58
  Quote:
  Varför ska dom stackarna som har fallit längst ner i botten dras upp och visas upp som något exempel på att droger är lika farliga för alla människor

  “Någon” 8) skrev just ett inlägg på liknande tema. Det är ju bara missbrukarna som syns och de som fixar sitt bruk håller det så klart hemligt. Man vill ju inte hamna i register och bli av med jobb osv. Så sitter missbrukarna där och berättar om “hur de började med hasch när de var 11” och att det är därför de pundat ur. Men hallå, varför börjar man med hasch när man är 11 från första början…

 • atos

  Member
  2008-11-28 at 01:15

  Jo, tyvärr tror jag att det är fel sätt att sprida kunskapen. Fler måste testa.

 • papainoel

  Member
  2008-11-28 at 08:05

  Ja, fast samtidigt är det bra att få in lite länkar till vettiga rapporter osv. Trots allt är det ganska många som läser de där debatterna. Självklart kan man inte omvända de redan frälsta cannabishatarna, men hela landet består ju inte av sådana, även om det kan kännas så ibland. Om alla cb-hatarnas struntprat jämt får stå oemotsagt så tror folk bara ännu mer att cannabisanvändarna är illiterata, nojiga idioter som sitter och skakar i nåt hörn. Nej, vi måste ut i samhället och visa att vi är smarta, och som situationen är nu så törs man ju bara göra det i anonym form, t.ex. på internet.

 • atos

  Member
  2008-11-28 at 14:55

  Jag förespråkade inget direkt. Jag försökte använda sunt förnuft. Enda man kan komma någonvart med är att få dem att se det hela ur ett större perspektiv. Men att dom försöker glorifiera polisens miserabla jobb är tragiskt.

 • papainoel

  Member
  2008-11-28 at 17:05

  Skriv ett smart inlägg nu så att det inte verkar som att jag är den enda cannabisförsvararen i Sverige. 💡 😆

 • prozack

  Member
  2008-11-28 at 19:14

  Nu kommer jag inte in på länken! Artikeln bortplockad?

 • papainoel

  Member
  2008-11-30 at 07:47

  Det verkar som att de flyttar från nyheter till arkiv efter några dagar, men nu funkar denna länk i alla fall: http://www.dalademokraten.se/Nyheter/Falun/2008/84762/87802/Fler-och-fler–anvander-knark