Ett svenskt cannabisforumForumsSwecanOm SwecanNorCan + SweCan + DCF = ScanCan?

 • NorCan + SweCan + DCF = ScanCan?

  Postat av bj på 2012-02-06 at 20:11

  Følgende melding er publisert på NorCan, SweCan og DCF.

  Kjære venner,

  Hilsen fra Norge og Norsk Cannabisforum!

  I dag har vi tre ulike forum for én felles interesse. Det betyr at det sitter dyktige dyrkere og engasjerte aktivister i ulike land, som pr. idag ikke kan utveksle sin kunnskap over landegrensene uten å måtte forholde seg til flere ulike forum. Hva om vi visket vekk landegrensene og samlet våre enorme ressurser på ett sted? Hva om Norge, Sverige og Danmark fikk ett forum for alle cannabisinteresserte i Skandinavia?

  Vi har lenge gått og tenkt på en slik idé. For flere år siden hadde vi et lite forum for ScanCan, men det ble sjeldent brukt fordi alle hadde hvert sitt forum allerede. Nå kan vi samle alt under ett tak, og dette er en unik mulighet til å utvikle oss sammen.

  For å få til et helhetlig, sterkt og aktivt cannabisnettsted for hele Skandinavia ber jeg herved brukere og administratorer ved SweCan, NorCan og DCF om å vurdere en slik mulighet, og ta del i planleggingen av et slikt nettsted.

  Med utgangspunkt i NorCans moderne teknologi, aktivitet og funksjoner foreslår jeg å konvertere DCF og SweCans phpBB-fora til vårt Invision Power Board-format. Sammen vil vi finne gode løsninger for å smelte de ulike forumene sammen, uten å miste innhold fra hverken DCF, NorCan eller SweCan. Hvert land kan ha egne forumsavdelinger, eller vi kan flette forumene fra alle tre landene sammen og utveksle informasjon i samme forum. Alle brukernavn overføres sammen med alt innholdet slik så ingen må registrere seg på nytt.

  Videre har NorCan en god og etablert økonomi som opprettholdes av dedikerte og aktive støttemedlemmer, samt et antall sponsorbedrifter. Våre driftsutgifter er ikke ventet å øke ved en eventuell sammenslåing, men inntektene har potensiale til å øke såpass at ScanCan får nok overskudd til å etablere nye initiativ, eller støtte legaliseringsorganisasjoner i Skandinavia.

  Norge, Sverige og Danmark har mye til felles språklig, derfor foreslår vi å fortsette kommunikasjon med hvert vårt språk da vi likevel vil forstå hverandre.

  Administratorer fra alle land blir en del av ScanCans nye administrasjon, og fortsetter driften slik de har gjort så langt. Moderatorene vil få sine fora å vedlikeholde slik så ingen mister sin posisjon.

  Det er mye som må på plass før en slik sammenslåing finner sted, derfor inviterer jeg alle til NorCan for å diskutere dette videre. Jeg håper dere deler min visjon om et grensefritt nettsamfunn for cannabisinteresserte, og oppfordrer alle til å ta del i debatten, uansett om du er for eller imot en slik idé.

  Vårt forum for denne diskusjonen finnes her:
  http://www.norcan.org/ipb/index.php?/forum/181-scancan-cannabisforumet-uten-landegrenser/

  Forumet er åpent for gjester slik så brukere fra SweCan og DCF kan bidra og diskutere uten å måtte registrere en ny brukerkonto, om dette ikke er ønskelig.

  På vegne av NorCan ønsker vi alle velkommen til en diskusjon over landegrensene! :)

  Bjørn (BK)
  Blomdido BadDegrass
  Administratorer, NorCan.org

  svarade 8 år, 10 months sedan 28 Medlemmar · 37 Svar
 • 37 Svar
 • aztek

  Member
  2012-02-06 at 21:14

  låter som en fin ide! men för att detta ska kunna genomföras behöver ju den administrativa delen komma fram till bra och fungerande regler.

  jag skulle själv se detta som positivt! och hoppas att om det finns en lösning så ska vi ta tillfället i akt!

  en till sak bara, vi har ju finland också! de pratar ju inte liknande språk som vi sv, no och danskar men de borde ju också få ta del av forumet, kanske en egen forumdel?

 • bj

  Member
  2012-02-06 at 21:28

  Takk for tilbakemelding! Du har helt rett, AzteK! Har du adressen til det finske cannabisforumet så kan jeg invitere dem også! :)

 • budweisser

  Member
  2012-02-07 at 17:24

  Låter som en bra ide, men hur blir det för oss som inte kan tyda de norska hieroglyferna, inte för att tala om de danska!
  Att slå ihop alla språk faller inte mig i smaken.

  Problemet sen är att ops här verkar ha gått i ide sen nån månad tillbaka.

 • bj

  Member
  2012-02-07 at 18:24

  Takk for tilbakemelding, BudWeisser!

  Det er mest sannsynlig at hvert land beholder sine egne fora. Det betyr at svensker kan skrive i svenske forum, men likevel delta i andre lands forum om det er ønskelig. Hovedpoenget er at informasjon vil bli tilgjengelig for alle, uansett land. Språkene er ikke så forskjellige at vi ikke kan forstå hverandre, selv om enkelte ord kan bli problematiske ;)

  I forhold til SweCans administrasjon så håper vi at de kommer med en tilbakemelding snart – det er synd å høre at de ikke er aktive på sitt eget forum. Hvem er egentlig administratorer/ops på SweCan?

 • sinsemillan

  Member
  2012-02-07 at 18:34

  Spännande idé! Förutom mer aktivitet och mer information tror jag man främst skulle kunna samarbeta inom cannabisaktivismen, vi är ju ganska lika länder med liknande lagar. Kanske ett nordiskt NORML, hade varit fantastisk, Danmark ligger ju lite längre fram där och kan säkert lära ut mycket.

  Sen angående språket så går det ju att förstå men lite ansträngande är det, kanske vissa separata forum och vissa gemensamma. Men norska och danska är väl dock väldigt lika i skriven form?

  Får se om Trestor (admin) kikar in och gillar grejen (tveksam till det men man vet aldrig), Swecan skulle behöva en nystart.

 • bollore

  Member
  2012-02-07 at 21:47

  @Bjørn wrote:

  …Har du adressen til det finske cannabisforumet så kan jeg invitere dem også! :)

  hamppu.net

 • doctordoom

  Member
  2012-02-07 at 23:03

  Finns ju massa fördelar, mest att det blir fler användare med mer kunskap :)

  Språket tror jag folk vänjer sig vid. Inbitna medlemmar lär snabbt bredda både sin norska och danska! Fast jag måste erkänna att jag fick kämpa mig genom norskan, lite som att lära sig läsa igen.

  Kan stabilitet och kanske förbättra möjlighet att ladda upp bilder så tror jag det skulle bli en hit :)

 • robinho

  Member
  2012-02-08 at 08:38

  Det här låter som en kanon idé.
  Jag är själv ganska aktiv på både Norcan och Swecan och känner att för oss på Swecan finns många uppdateringar att hämta från Norcan. Som tex sök-funktionen och säkerheten.

  Mycket bra initiativ!

 • shivas

  Member
  2012-02-08 at 09:34

  Låter som en trevlig ide.

  Hur noga har man varit med säkerheten på dom andra sidorna när man rekryterat mods etc? Antar att dom också skulle hänga med vid en hopslagning.

 • someshta

  Member
  2012-02-08 at 12:27

  @robinho wrote:

  Det här låter som en kanon idé.
  Jag är själv ganska aktiv på både Norcan och Swecan och känner att för oss på Swecan finns många uppdateringar att hämta från Norcan. Som tex sök-funktionen och säkerheten.

  Vilka fördelar har NorCan när det gäller säkerhet?

 • bj

  Member
  2012-02-08 at 13:19

  Så fint å høre at dere er positive til et slikt prosjekt! Kjempebra! :D

  Sikkerheten på NorCan er alltid vår førsteprioritet, og vi har en sikkerhetsplan som alltid følges av vår administrasjon. Sikkerhetsplanen er tre-delt:
  1. Teknisk sikkerhet
  2. Brukersikkerhet
  3. Situasjonssikkerhet

  TEKNISK SIKKERHET inkluderer avansert programvare for å analysere trafikken og rapportere forsøk på hacking, XSS-angrep, og exploits. Programvaren sletter også alle IP-adresser som registreres i forumet og på webserveren. IP-adressene lagres ikke mer enn 24 timer.

  BRUKERSIKKERHET omhandler hvordan brukerne kan være trygge på hverandre. Vi har innført et “rekruttsystem” (rankingsystem) som betyr at nye brukere ikke har tilgang til profiler, PM, growlogs og chat. Man må ha over 30 innlegg av god kvalitet for å få full tilgang til NorCan.
  Alle våre administratorer og moderatorer må godta “Sikkerhetsprosedyrer og Etiske Retningslinjer” før de får stillingen. NorCans stab er alltid erfarne, dyktige og pålitlige brukere med lang fartstid på nettstedet.

  SITUASJONSSIKKERHET beskriver prosedyren dersom det oppdages forsøk på hacking eller andre brudd på sikkerheten. I slike tilfeller vil nettstedet tas offline, databasene blir overført til en annen server, og deretter slettet fra NorCan-serveren. Beredsskapsmodus kan skje automatisk dersom det er avvik i trafikkanalysene, eller manuelt ved at en admin eller moderator aktiverer den. I slike tilfeller er det kun jeg som kan de-aktivere beredsskapsmodusen og gjenopprette nettstedet.

  Håper dette svarte på spørsmålene deres om sikkerhet. På nettsteder som NorCan og SweCan er sikkerhet alfa omega. Vi er, tross alt, kriminelle :P

 • mrpothead2u

  Member
  2012-02-20 at 02:54

  rättelse till den finska adressen

  http://www.suomenkannabisyhdistys.org/

  det skall väl vara den “officiella” cannabis föreningen i Finland

  hamppu.net är väl mer en internationell nyhetsportal

 • dudin

  Member
  2012-03-19 at 18:20

  Ja svar ja kör igång. Vi behöver en bredare och större plattform. Säkrare gör inget om den är heller. ;-)

 • folderman2

  Member
  2012-03-21 at 09:14

  Kolla in norskarnas sida!! Vi borde vara intresserade av ScanCan eller??

  Av aktiviteten här på forumet att döma så verkar det som intresset är lågt.
  Kanske ska se över vårt eget hus här tills vi fått bukt med våra tillfälliga problem.
  Men inne på NorCan ser det ut som vi inte ens mäktat med att svara på förfrågan om ett gemensamt nordiskt forum. Detta tycker jag är väldigt oartigt om så är fallet.

  Jag ser endast en “liten” nackdel med gemensamt forum det är naturligtvis språket. Men vi människor är anpassningsbara eller hur.
  Om vi läser en text på Norska som denna jag kopiera helt på måfå och ryckt ur sitt sammanhang.

  Ikke gi dere! Dette er som å finne opp facebook på nytt. Det krevet tid & tålmodighet.

  Jag tror att de flesta Svenskar klarar läsa och förstå vad som står ovan även om vissa inte förstår alla ord så förstår vi ändå texten i sin helhet?
  Norskarna har säkerligen samma problem att läsa Svenska så som vi har att läsa Norska.
  Vi har svårt för vissa norska ord kanske även många ord i vissa fall, men förstår vi bara sammanhanget så kommer det inte ta mer än någon
  månad innan vi förstår 20ord nya på Norska och om en månad förstår vi ytterligare 20ord osv.
  D.v.s. det kommer inte ta lång tid innan vi läser och förstår varandra utan några större problem. Detta gäller ju naturligtvis även åt andra hållet oxå.
  Se detta som en möjlighet att på ett sätt som vi tycker är roligt/intressant (via CB) att få lära er våra Nordiska grannars språk lite bättre.
  Det är aldrig negativt att kunna fler språk.

  Jag ser bara fördelar för oss ordinarie medlemmar med ett gemensamt nordiskt cannabisforum, för Admin kommer det naturligtvis betyda en hel del ytterligare jobb.
  Om våra Admin kan hitta tillbaka till den gnistan de hade för många år sedan och fundera på varför dom skapade SweCan så kanske detta kan bli verklighet.
  Som Björn skrev så fins det start kapital hos NorCan och jag skulle gärna betala en slant från den Svenska sidan gränsen.
  Jag kan förstå om man vill skydda sitt hem så att säga att man är rädd för att swecan som fristående forum skulle vara ett minne blott,
  men so what?? Jag vet att det diskuteras på NorCan om en uppbyggnad med gemensamt forum där varje land har sin egen avdelning.
  Se det som att SweCan här får en gyllene biljett att flytta in i nya fina lokaler.
  Många tycker att Danskan är än mer svår att förstå men med denna lösning att varje land har sin avdelning så är problemet löst.
  Vill man inte lära sig fler språk så får man väl hålla sig i sin egen avdelning bara.
  Det kanske kan ta lite längre för vissa att lära sig förstå Danska lika så kan det ta längre tid för andra att förstå Norskan men vi får ju alla forum och all kunskap på samma ställe.

  Ni som hälsat på i Norskarnas cannabisforum måste erkänna att det känns lite fräschare än SweCan.
  En sammanslagning ser jag som ett steg som behöver göras för att vi i Norden skall få mer slagkraft i att uppnå vårt mål med en avkriminalisering av Cannabis.

  @Björn NorCan.
  Avsaknad av svar betyder inte nej.. Fortsätt att jobba för detta tills alla svarar JA.
  Jag ser en sammanslagning som ett naturligt och enormt stort steg framåt i nordens Cannabis politik.
  Vi kan inte längre stå och stampa på samma ställe och hålla kvar vid det gamla på grund av tradition.
  Allt här i världen utvecklas, Det ligger i vår natur att göra så. För vårt gemensamma mål borde vi alla göra vad vi kan för att få detta att hända.

  Med vänlig Hälsning
  Folderman

 • adrenalized

  Member
  2012-04-09 at 18:45

  Tycker det låter som en skitbra idé.
  Är själv inte en särskillt aktiv postare, men jag är inne ganska ofta och läser andras trådar. Har kännt att aktiviteten dalat ganska mycket här på swecan, och en sammanslagning skulle troligtvis innebära ett mycket mer aktivt och roligare forum, huvudforum för alla, och sen kan varje land ha ett eget sub-forum om man nu inte vill läsa norska eller danska. Ser bara fördelar ur ett användar perspektiv, sen hur det ska fungera administrativt det är en annan fråga. Men efter att ha läst den långa säkertstråden blir man bara mer sugen då inte huvudadmin ens visar sig längre. Hejja ScanCan

Page 1 of 3