• Negativa effekter?

  Posted by reaper on 2003-02-19 at 00:37

  Jag har rökt cannabis dagligen i en månad och jag kan inte märka av några negativa effekter. Närminnet kanske är lite sämre, men efter som jag vet om det så ser jag till att vara lite mer organiserad än vanligt.
  Men förra veckan fick jag väldigt konstig känsel i finger topparna vilket varade i ett par dagar. Men det kanske berodde på att det var kallt ute.

  Annars kan jag bara raportera positiva effekter… farbröder och tanter ser trevligare ut, flickan i tobaks kiosken ler åt mig, tunnelbanan känns softare, vädret är vackrare, det är roligare att gå upp på morgonen och maten smaker exelent.

  De negativa effekterna kommer inte förrän man slutar efter en tids intensivt bruk. Verkligheten är verkligen trist. Bojkotta verkligheten!

  Give thanks and Praise!

  replied 20 years, 7 months ago 2 Members · 13 Replies
 • 13 Replies
 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 01:51

  Tyvärr kan man inte gå drogad genom livet. Om det sen är frivilligt eller ofrivlligt uppehåll du måste göra så känns det klart tyngre om man är missbrukare.

  Har själv rökt nästan dagligen i 5 år. Jag är riktigt beroende kan jag säga. Inte så att jag svettas eller dyl. men jag kan inte sluta tänka på´t, vill bara röka.

  Så alla som inte har fastnat i ett beroende, gör er själva en tjänst o tvinga inte in er i ett missbruk. Håll er till helg brajjan. Man ska respektera cannabis som vilken annan drog som helst. Folk verkar tro att bara för att statens droginformation var lite överdriven, så är allt lögn, o cannabis är inte farligare än luft. Detta verkar vara en av vanföreställningarna på detta forum.

  Tänk på att ett beroende inte kommer över en natt. Det tar år att bygga upp. Och ska man tro dom på NA (anonyma narkomaner) så har man en ggr fastnat i ett beroende måste man avhålla sig helt, och det är det ju ingen som vill.

  BEWARE

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 08:22

  jag är mer så att jag tänker på saker runt omkring cannabis. tex odling, swecan osv.. inte att jag bara vill röka. men sen att det alltid blir 1-3 joppar/dag i över 2 år gör ju att beroendet antagligen blir större o större.

  känner mig absolut inte psykiskt beroende på det viset att jag måste röka, utan bara att jag tänker på och om cannabis rätt mkt. att jag sedan måste ha gonattjollen varje kväll är ju en annan femma. men det går ju att lösa med 3 dagars uppehåll.

  jag är hellre beroende av cannabis än av tobak som jag antagligen skulle vara beroende av annars

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 08:28

  Att man skulle vara tvungen att avhålla sig helt från cannabis bara för att man varit beroende låter lite underligt.

  Jag har MÅNGA MÅNGA vänner som brukat cannabis dagligen men som nu gått ner på konsumption mer sällan.
  Jag själv har också rökt varje dag i en LÅNG period innan, men har nu börjat trappa ner en hel del. Aja.

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 17:35
  chocoloco wrote:
  Att man skulle vara tvungen att avhålla sig helt från cannabis bara för att man varit beroende låter lite underligt.

  Jag har MÅNGA MÅNGA vänner som brukat cannabis dagligen men som nu gått ner på konsumption mer sällan.
  Jag själv har också rökt varje dag i en LÅNG period innan, men har nu börjat trappa ner en hel del. Aja.

  Det är inte jag som påstått det utan NA/AA. Fast antagligen tänker dom nog på tyngre droger som alkohol och tabletter mm.

  LURK: Jag är inte heller beroende att jag måste röka, men precis som du så har det varit en del av mitt liv ett tag nu och då har det blivit en vana, så jag tänker säkert på cannabis 60ggr/timmen, oftare än sex iaf.

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 18:17

  Låter ju illa Sattlaman. Men känner du att rökandet påverkar ditt liv negativt? Om du inte gör det är det ju inte lika illa. Har du försökt sluta någon gång eller varit sugen på det?

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 18:25

  Jag har försökt göra ett uppehåll i över 2 år nu. Måste nämligen lämna urinprov om jag ska få tillbaks mitt körkort.

  I övrigt så märker jag inte så stora neg. effekter. Något mer apatisk/lat kanske. Sen märks det ju i plånboken när man röker en femma på 2 dar o inte bäcknar själv, pröjsar standard pris.

 • fr

  Member
  2003-02-19 at 18:43
  sattlaman wrote:
  Det är inte jag som påstått det utan NA/AA. Fast antagligen tänker dom nog på tyngre droger som alkohol och tabletter mm.

  Förlåt att jag går off topic, men varför heter det NA om det står för Anonyma Narkomaner? Borde ju bli AN?! :crazyeyes:

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 18:45

  Hur länge måste du göra uppehåll då? Då har du ju motivation, kan du verkligen inte ändå?
  Jag har lagt av för en stund, har visserligen bara rökt dagligen i två år. Kan gissa att den stora skillnaden är umgänget, mina polare röker inte så mycket. Om folk runt omkring mig rökt jämt skulle det varit bra mycket svårare.

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 20:53

  Jag är fullt medveten vad jag pysslar med. Beroende, missbruk eller vad man nu vill kalla det. Jag har ett par år och det går lite i perioder hur mycket jag röker. Ibland har jag verkligen behov av att missbruka lite. Dessutom håller cb mig borta från alkohol vilket jag missbrukade ganska duktigt tidigare.

  Har man väl börjat röka cb och upplevt det positivt, så är det svårt att inte bli lite fixerad. Sen är det bara att romantisera hårt, och röka på. Annars kan man ju lika gärna gå till anonyma narkomaner och gråta.

  Så länge jag röker så mår jag inte dåligt av att jag röker.

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 21:06

  Ett tag rökte jag dagligen, men det var just under den perioden bra för mig eftersom det hjälpte mig och förändrade mitt liv och tankemönster på ett positivt sätt. Just under den perioden behövde jag det, men inte p.g.a. beroende utan just för att det hjälpte mig med annat.

  Annars så är jag så tacksam och glad för att cannabis inte grabbar tag i mig på det sätt som mycket annat kan göra. Jag tycker verkligen om det, och känner glädje över min “bekantskap” med det även när jag *inte* röker. Den glädjen är viktig för mig, och på något sätt gör den att jag inte har några problem att ta uppehåll eller röka lite. Att jag känner mig så fri och har någon slags…oberörd uppskattning…gör att den glädjen på något sätt blir större och igen hindrar mig från att överdriva. Svårt att förklara…Hur som helst så betyder inte det att jag inte drar iväg lite mycket ibland, men aldrig så att det blir ett problem :pleased:

  Kanske med den här jämförelsen: om rökat var en kompis som man verkligen gillar, så vill man ju inte bli efterhängsen och förstöra vänskapen. Men visst saknar man sina kompisar när man inte träffats på ett tag :)

  Cat

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 21:56

  Cat: Låter som du också är kompis med cannabis :D

  Själv röker jag för att distansera mig från babylons oväsentligheter och fördjupa mig i mig själv och mina nära.

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 23:50

  Bra beskrivning Cat.

  OT: Eftersom det som mycket annat härstammar från staterna så blev det NA även i Sverige. Narcotics Anonymous

  Jag har hört allt från en ggr till 3 år. Har hört att man måste pissa 6 månader bara för att få tillbaka lämpet, sen måste man pissa i perioder i obestämd tid.

  Visst är jag motiverad, i en dag kanske, sen kommer begäret. Men jag har ringt min kran 2 ggr sen i helgen, som tur var var han i Danmark så han kommer inte förrens lördag. Har bestämt mig denna gång. Kommer bara bli tungt om 3 månader när man ska skörda 😥

 • reaper

  Member
  2003-02-20 at 06:18

  lycka till sattlaman