• trestor

  Member
  2002-12-04 at 19:50

  Ja, du bör definetivt inte köra med gödning in i det sista. Jag planerar nu att göda fram till ca 1 1/2 vecka före planerad skörd, därefter enbart vatten. 3 dagar före skörd tänker jag flusha plantan för att få bort alla rester av gödning i jorden.

  Det är inte roligt med buds som smakar som brinnande bildäck ;)

 • reaper

  Member
  2002-12-06 at 14:48

  Visste inte att det spelade så stor roll med näringen. Är det så illa att man inte vill röka budsen om man vattnat med näring för länge. Trodde endast det var en finsmakardetalj. Blir smaken bättre om jag vattnar med rent vatten de sista fem dagarna och sköljer igenom jorden med rent vatten. Jag är absolut tvungen att skörda så snart som möjligt. Kan man känna på lukten av torkade buds att det inte kommer vara bra smak på röken.

  Extremt tacksam för åsikter… :?

 • hst

  Member
  2002-12-06 at 23:26

  Hur relateras ovanstående till hydroponiska odlingar? Byta vattnet med näringen i till rent vatten känns ju inte så hett?

 • reaper

  Member
  2002-12-06 at 23:39

  raoulduke: Det är uppenbarligen så man ska göra om man vill få bra smak, frågan är bara hur stor skillnaden blir. Det fungerar lika dant med jord som med hydro.

 • trestor

  Member
  2002-12-07 at 12:25

  Har ingen erfarenhet av hydro och har inte heller läst in mig på ämnet så där kan jag inte ge något svar tyvärr.

  I jord så blir ju inte budsen helt orökbara om man kör gödning fram till slutet, men det blir markant skillnad om man upphör med gödningen åtminståne några dagar före skörd och flushar plantorna. Att känna på lukten vet jag faktiskt inte om det går.. rent teoretiskt borde det ju bli skillnad på lukten men jag har inte tänkt på det.

  Jag är för övrigt också pressad att skörda snart.. ska ju åka bort över jul och nyår :)