Ett svenskt cannabisforum › Forums › Universitetet – Cannabisodling › U| Cannabis – sorter, genetik & fröframställning › När skörda fröna? och hur? :)
-
När skörda fröna? och hur? :)
Posted by reaper on 2002-09-17 at 20:52Ok så min KC36-hermis har en massa frö-kapslar… frågan är när de ska skördas, det finns inte så mycket synliga vita hårstrån att gå efter…
Och hur skördar jag på ett bra sätt.. det är ju massor med kapslar.. måste jag sitta och öppna dem och plocka fram fröna eller hur funkar det?replied 21 years, 2 months ago 2 Members · 7 Replies -
7 Replies
-
det är ju en hermis! vad ska du med dom fröna till?? du kommer ju få mycket mera hermisar nästa gång.. köp nya frön eller nåt! jag hoppas innerligen att du har fler plantor.. jobbigt att driva upp totalt 1 hermis!
-
Om det inte är en genetisk hermis, utan en som har blivit hermis pga oregelbundet ljus och annat, så blir fröna fina feminiserade frön, fick jag lära mig i en annan tråd.
Nä, jag har andra plantor också.
-
Jo.. det svåra är ju bara att veta huruvida det är en genetisk eller inte. Enda sättet är egentligen att plantera ett av fröna och se. Med andra ord.. satsa inte en hel odling på dessa frön innan du vet hur det verkligen ligger till. Kämpigt att upptäcka att ens alla fina 10 plantor är hermisar
-
nej öppna de inte, när de e klara räcker de att skaka lite på plantan så kommer de trilla av… no rush
fred
-
Skörda inte dina frö på något speciellt sätt, låt bara plantorna gå den tid de ska (plus ev. litet tag till för att försäkra dig om att fröna är färdigutvecklade). Skörda sedan dina buds som vanligt. När du sedan röker ditt shitt så pillar du försiktigt bort ev. frö från det som ska rökas. Dessa frö låter du ligga torrt och mörkt ett tag så de ‘torkar’. Sedan förvarar du dem i en liten burk i t.ex. kylen.
/AA
-
Om du ska förvara de i kylen MÅSTE du se till att du ha en ABSOLUT lufttät burk, tex en glasburk med gummipackning. Egentligen ser jag ingen anledning till varför man skulle ha de i kylen öht. Bästa förvaringen av frön ska vara i rumstemperatur, mörkt och framförallt tort.