Ett svenskt cannabisforum Forums Universitetet – Cannabisodling U| Utomhusodling När på våren bör man planera ut växterna?

 • När på våren bör man planera ut växterna?

  Posted by reaper on 2002-07-07 at 12:36

  Om man förutsätter att man har lite sticklingar redo som rotat sig i kruka inomhus, när på våren kan man plantera ut dessa? Är i början på maj för sent ?

  Jag tänker på strains som är lämpliga för utomhus bruk.

  replied 21 years, 1 month ago 7 Members · 9 Replies
 • 9 Replies
 • brain

  Member
  2002-07-07 at 12:39

  I början på Juni är väl ganska bra. Men det beror självklart helt o hållet på vädret. Det är nattfrosten man ska akta sig för.

 • dytree

  Member
  2003-01-28 at 01:18

  @brain wrote:

  I början på Juni är väl ganska bra. Men det beror självklart helt o hållet på vädret. Det är nattfrosten man ska akta sig för.

  Då ska man plantera fröet i mitten av april om man vill ha en 15 cm hög planta? Eller hur snabbt växer cannabis?

 • trestor

  Member
  2003-01-29 at 16:58

  Varierar men oftast har mina blivit runt 15 cm på ca tre veckor.

 • reaper

  Member
  2003-02-24 at 01:58

  Nu till Norrland och midnattsol. Eftersom solen är uppe jämt om nätterna så har vi nästan aldrig frost eller kalla nätter. Vi slipper nattfrosten. Kan man inte sätta ut planterna lite tidigare då. Typ mitten av april? Det brukar vara rätt så varmt då har jag för mig.
  Problemet är ju att det är ljust 24/24 under juni, juli Men det gör väll bara att plantan hinner bli riktigt stor innan blomningen börjar?

  Om plantant kommer att stå så länge är verkligen Early Girl rätt sort då?

 • grandnastyb

  Member
  2003-02-24 at 18:27

  Det där med soltimmarna ställer ju, som sagt, till det hela lite. Vad du kan göra är att inleda blommningen inne med 12/12 ljus och sen plantera ut dem. http://www.ganjaland.com/outdoor.htm
  Se bara till att plantorna har stabil stam så dom klarar vinden.

 • powerpuffgirl

  Member
  2003-03-01 at 09:56

  @GrandNastyB wrote:

  Se bara till att plantorna har stabil stam så dom klarar vinden.

  Eftersom hampa är en fiberväxt så har de väl sådana stammar så att de böjer sig i stället för att knäckas, iallfall om de har hunnit växa till sig en del…
  Var i Berlin förra sommaren under orkanenes härjningar, och på en bakgård växte hampa (vet inte om det var någon odlare i farten eller om det var någon som hade matat fåglar) men de klarade stormen just för att de böjs och inte knäcks.

 • reaper

  Member
  2003-03-09 at 04:11

  Man ska inte plantera den förre juni, för då tar det för lång tid för den att förstå att den måste blomma och det resulterar i att solenergin blir för svag på hösten och ger liten skörd.

  Man ska alltså låta den gro inomhus nån vecka och sen sätta ut den efter sommarsolståndet, då känner den att ljuset bara blir kortare och kortare och kämpar sig större än om man hade satt den i tex april.

 • opagaddur

  Member
  2003-03-11 at 12:28

  säkert? hm. när är sommarsolståndet då? ehe 🙄

 • trestor

  Member
  2003-03-11 at 13:12

  Sommarsolståndet är i år den 21’a juni, dvs midsommar.

  Detta är alldeles för sent att plantera ut, man missar ju en hel månad! Sattlaman, varför tror du att plantorna skulle bli förvirrade? Blir alla de plantor som växer ute naturligt förvirrade menar du? Dumheter :) Målet med att odla ute är inte att de ska börja blomma direkt man sätter ut dem…

  Nä, sätt ut plantorna så fort risken för frost är borta, vilket brukar vara i början av juni efter järnnätterna.

Log in to reply.