• Mycket drömmar av cannabis?

  Posted by reaper on 2003-02-08 at 20:55

  Jag tycker mej märka att jag drömmer mycket mer än förut, jag kommer inte alltid ihåg vad jag drömmt men jag drömmre alltid en massa! Mycket mer än förut, en kompis till mej säger samma sak.

  Kan det bero på att vi röker cannabis?

  replied 21 years, 4 months ago 5 Members · 13 Replies
 • 13 Replies
 • mellow

  Member
  2003-02-09 at 00:51

  För mig är det nog snarare tvärtom, märkte att jag började komma ihåg mer drömmar under ett uppehåll jag hade när jag bodde ihop med en mindre tolerant flickvän (som dessutom klippte ner en planta jag odlade när jag var på jobbet :( ).

  // mellow

 • reaper

  Member
  2003-02-09 at 10:10

  Jag pratar inte bara om att jag drömmer mer när jag somnar hög utan också annars också. Det kanske bara är tillfälligt? Inatt drömde jag inte nått jag kommer ihåg.

 • reaper

  Member
  2003-02-09 at 10:28

  Har märkt att jag får intensivare drömmar när jag slutar röka efter en period med cannabis. Kan ha att göra med att man sover mer ytligt då, då kommer man ihåg mer.

  Man brukar ju oftast drömma lika mycket, men jag har svårt att komma ihåg om jag sovigt efter jag rökt, för då sover jag så gott 😉

 • reaper

  Member
  2003-02-09 at 12:07

  Jag får en massa sjuka, men ändå jävligt roliga drömmar när jag sover o är hög. O jag kommer ihåg mkt mer av drömmarna när jag vaknat också, vilket jag vanligtvis inte gör när jag e nykter o sover.

 • reaper

  Member
  2003-02-09 at 17:05

  @Da_doler wrote:

  Jag får en massa sjuka, men ändå jävligt roliga drömmar när jag sover o är hög. O jag kommer ihåg mkt mer av drömmarna när jag vaknat också, vilket jag vanligtvis inte gör när jag e nykter o sover.

  samma här.. jag brukar få helt sjuka drömmar som man kommer ihåg

 • reaper

  Member
  2003-02-18 at 20:23

  får också massa skumma drömmar.
  och kommer också alltid ihåg dem. vilket är jävligt roligt.

 • fr

  Member
  2003-02-18 at 20:35

  Vanligtvis kommer man ihåg drömmar bäst precis när man vaknar. Att då skriva ner dom kan vara bra om man vill bli bättre på att komma ihåg drömmar i framtiden. Tror det beror på att man lär sig sina drömmars “mönster”. Ett problem är dock att det känns mycket skönare att bara ligga kvar

 • josef_k

  Member
  2003-02-18 at 23:59

  Cannabis förlänger djupsömnen, alltså den period då vi inte drömmer. Men eftersom vi sover längre än annars, så är en teori är att vi därför märker att vi drömmer mycket. Som alltid så är drömmar någonting som mestadels förknippas med sena sömnstadier.

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 14:00

  När jag började röka såg jag ofta skumma grejer när jag halvsov eller vaknade på natten. En gång trodde jag att en iller kröp över ryggstödet på en soffa jag sov i.
  En annan gång vaknade jag mitt i natten och tyckte att en tjejkompis (som sov i rummet bredvid) stod lutad över min polares säng med en kniv! Sen såg jag att det bara var en skugga på garderoben men jag pratade med henne först.
  En polare vaknade och tyckte att det stod en apa och spelade trummor bredvid soffan 😆 , garvade jag jävligt mycket åt.

 • PachiPachiHand

  Member
  2003-02-19 at 20:01

  Jag tror definitivt att cannabis påverkar vad man drömmer om. Jag får mycket klarare och konstigare drömmar och jag minns dom bättre. Cannabiset i sig påverkar ju den konstnärliga delen i hjärnan så det skulle inte förvåna mig om det gör drömmarna klarare.

 • reaper

  Member
  2003-02-19 at 20:07

  Sjuka drömmar, det får jag! Väldigt sjuka ibland!
  Vet inte om detta beror på cannabinolen, men det tror jag för det händer jämt när jag somnar bäng!

  Min kompis får alltid det, han tycker det är mycket schysstare att somna på ruset, bara för dom sjuka drömmarna! :?

 • reaper

  Member
  2003-02-21 at 15:39

  Jag drömmer väldigt skumt i bland och jag har faktiskt drömt om Cannabis och att röka på. Min flickvän har upplevt samma sak.
  Båda upplevde också ett “rus” I drömmen. Att känslan av att röka i drömmen gav en “Känsla” i drömmen. Helsjukt, vi hade itne rökt på innan eller nåt.

  Jag har själv bara rökt 1 gång med nåt skit som kompisar hade och kände ingenting.

  Den drömmen jag hade skrev jag i alla fall ner direkt när jag vaknade. Detta var den kortare drömmen jag haft om cannabis. Har även haft fler:

  Rökte på med några(?) ur smala joints i brunt och vitt papper. Det var skönt i drömmen.

  Räddade en hel buss från att dö när föraren somnade och började köra runt runt. Jag sprang fram i bussen och undrade om han verkligen kunde köra och han sa ja och somnade igen direkt. Vaknade.

 • reaper

  Member
  2003-02-21 at 16:34

  hur jag upplever drömmar i kombination med röka resp. ickeröka har ändrats alltefter tiden gått, har jag märkt.

  “förr i tiden” när jag rökte så sov jag alltid mycket “bättre” och längre och drömde massor de gånger jag gick och la mig hög. jag kände det också som mycket lättare att ligga kvar och somna om och dra sig i sängen på mornarna, vilket ju är då man drömmer som mest enligt min erfarenhet.

  nuförtiden, dock, så har det ändrats. nu om jag röker på kvällen så somnar jag möjligen lättare, men sen på morgonen så har jag mycket svårare att somna om när jag väl vaknar. eftereffekten sitter liksom fortfarande i och får tankarna att gå i toppfart, och då är det svårt att gå tillbaka in i sömnen… rätt jobbigt faktiskt. :?

  dessutom, när jag _inte_ röker så sover jag numera mycket längre och “bättre”, har lättare att somna om på mornarna, och drömmer massor massor massor massor… 😮

  rätt konstigt faktiskt. kanske ett tecken på att man borde dra ner lite på puffandet? :?

Log in to reply.