• Posted by drullper on 2002-11-26 at 19:25

  Jag använde uppenbarligen inte hjärnan när jag torkade den senare delen av min skörd. När jag flyttade över gräset till en zipbag var det tydligen lite för blött, resultatet har inte låtit sig vänta på.
  Frågan: Vad fan ska jag göra med detta mögelangripna gräs?? Någon som har något förslag?? Är det förlorat eller går det att rädda??

  //DP

  replied 20 years, 9 months ago 7 Members · 16 Replies
 • 16 Replies
 • reaper

  Member
  2002-11-27 at 21:51

  Kan ju försöka snabb torka i microvågs ugnen och sedan göra olja på det…

 • reaper

  Member
  2002-11-27 at 22:17

  Drullper: Hur länge torkade du innan du flyttade gräset till zipbag. Hur länge ska man torka för att det inte ska mögla när man stoppar det i påse?

 • trestor

  Member
  2002-11-28 at 00:31

  Tyvärr.. det enda du kan göra är att slänga det. Det kan vara ganska farligt faktiskt att röka mögel och det är inte bra att äta heller.

  Man måste torka sakta och länge och sedan omsorgsfullt kurera gräset. Minst 2 veckor torktid bör man ha.

 • reaper

  Member
  2002-11-28 at 04:24

  Jeg har hørt om møgel-hasj. Husker ikke om de sa det var bra eller ikke.. Noen som har røyket møgel-hasj? (møglet under lagring)?

 • reaper

  Member
  2002-11-28 at 05:50

  ja har osså hört talas om mögel hach, en bekant rökte mögel afghan under 70 talet, finns detta röka fortf?? nån som testat??? o nån som kan bekräfta om det verkligen var MÖGEL i detta röka eller om det bara såg ut så :?: o

  Många frågor, många svar.

 • general-knas

  Member
  2002-11-28 at 07:59

  jodå, jag har rökt mögligt röka. det var sjukligt bra och det var nog inte tack vare möglet utan snarare tvärtom, tack vare att det var grymt bra röka så var det eftertraktat trots möglet…

  jag röker allt som inte är dieselskadat

 • reaper

  Member
  2002-11-29 at 10:32

  Bubbelman säger att det bästa man kan göra med mögliga buds är bubbel hash, möglet flyter tydligen så att man slipper få med det.Har inte testat själv dock..Lycka till mvh Potman62

 • reaper

  Member
  2002-11-29 at 13:39

  Aceton borde döda möglet. Extrahera oljan med aceton, (bruksanvisning finns här, skitlätt) om det är buds vi talar om så kommer du att få en knullstark olja! Olja luktar inte så mycket när man röker den, mao bra stealth-egenskaper plus att åtmistone jag inte alls får lika röda ögon. Idel fördelar!

 • zap

  Member
  2002-11-29 at 15:39

  ni ska läggga det i frysen direkt efter torkning, eliminerar mögelproblem och är bästa sättet att förvara cannabis

 • si

  Member
  2002-12-01 at 10:23

  Jag skulle precis fråga om mitt ganja som också blivit mögelangripet. Jag skördade en ruderalis skunk i september , det blev hela 100 gram superdoftande och klibbiga tjocka buds. Det är superstrongt, behöver bara en liten liten bit i en joint så är tre pers höga.

  Nåväl, i vilket fall, jag var lite snabb med att stoppa in den i glasburk, det har legat så sedan september, och nu i torsdags när jag skulle röka så luktade det ammoniak i burken, det var lite mörkt då så jag fattade inte vad det var. Nästa dag när jag kollade så såg jag små vita fläckar här och var.
  Bajs i bajjan, tänkte jag, men jag la ut det för att torka ordentligt, och hoppas att möglet ska dö när fukten försvinner, det tror ag iaf. Men det är så små mögelfläckar så jag undrar om jag behöver oroa mig för att röka mögelbitarna? Är det farligt? Och om möglet är dött?

  Nåväl, kanske ingen som vet, men om någon känner igen ammoniakdoften så vet ni kanske vad för sorts mögel det är och om ni har rökt det.. (heh… mysko samtalsämnen här faktiskt..)

  så, ursäkta drullper, men jag tyckte att det passade bra i denna diskussionstråd.

 • atouk

  Member
  2002-12-03 at 12:10

  Jag har rökt mögel-neppe på 70-talet. Det var definitivt inget fel på de psykoaktiva egenskaperna. Precis som potman62 skrev så skall det funka att göra bubbelhash av mögligt gräs (möglet flyter och försvinner i processen). Bubbelman påpekar att detta är extra viktigt för de som brukar medicinsk mj (att de inte får i sig några orenheter alltså).

  Ozon-gas dödar mögel, aldrig provat själv men gasa gräset med ozon i 24h så lär allt mögel vara dött.

 • biltema

  Member
  2002-12-03 at 18:11

  Till sieng donk

  Jag känner igen den där ammoniak lukten från gräs som jag köpte för något år sen. Då märkte jag aldrig av något mögel men rökat var schysst.
  Faktum var att jag gjorde en om curing av det gräset. Jag antog att curingen inte var den bästa och att det var anledningen till ammoniak lukten. resultatet var förbluffande, gräset blev grymt mjukt att röka efter att ha torkat ordentligt i flera omgångar.
  Läste senare att det finns curing metoder där man förpackar majjan tätt för att få budsen att nästan kompostera innan man torkar det…

 • reaper

  Member
  2002-12-17 at 00:16

  Detta kanske är en helt skum fråga, men jag undrar hur man vet ifall man fått mögel eller ej. Mitt gräs har aldrig möglat… eller har det det och jag inte har vetet om det? Eller är det så att det är en sådan grej man vet när man råkar ut för det?

  Det hade ju varit bra ifall någon hade en bild med mögel angripet gräs.

 • si

  Member
  2002-12-22 at 00:01

  tsunamï: på mitt var det vita fläckar.

  biltema: ok, vet du vad jag fick höra nyligen? att det är skitdåligt att röka mögel. När man drar in röken från mögligt gräs så får man ju i sig en massa mögelsporer samtidigt som ligger i gräset (även där glöden inte är), dessa sporer överlever ju extrema förhållanden (torka kyla värme), men kommer de ner i lungorna så har de idealiska växtförhållanden: varmt mörkt och fuktigt. man kan alltså få mögelväxt i lungorna. visst kämpar immunförsvaret emot, men det är säkert svårt om det är livskraftigt mögel. svampinfektioner kan vi ju få överallt; fotsvamp, mjäll, olika eksemer, gud vet vad.

  läbbigt säger jag =/

  du har inga problem med andningen eller lungorna Atouk?

 • atouk

  Member
  2002-12-23 at 22:25

  Nej Siëng Donk-Tsïong. 15 år efter att jag rökt mögelneppet så genomgick jag en lungröntgen (inte för att jag var dålig, men jag utelämnar skälen) och jag har även gjort regelbundna ‘stora hälsokontroller’ och sist sa läkarn att jag är kärnfrisk och att jag ska fortsätta leva som jag gör :)

  Men som sagt var, jag kanske bara hade tur eller så är det skillnad på mögel och mögel, som i ost t.ex. Jag vet inte, så rök inte mögligt röka, jag skulle inte göra om det idag.

Page 1 of 2