Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Cannabisodling MÖGEL :( – Vad göra? (bild)

  • MÖGEL :( – Vad göra? (bild)

    Posted by fransman on 2010-06-15 at 18:30

    Hej

    Ett hemskt missöde när jag öppnade en burk med buds då jag såg att dom var mögliga

    Inget jag har stött på tidigare så har ingen aning om detta är mycket mögel eller ens onödigt att notera?

    replied 13 years, 10 months ago 11 Members · 13 Replies
  • 13 Replies
  • sinsemillan

    Member
    2010-06-15 at 18:45

    Såg ju rätt rejält angripit ut skulle absolut inte röka det där, däremot skall is-hasch gjort på möglat vara ok. Kolla: https://swecan.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=59281

  • fransman

    Member
    2010-06-15 at 18:55

    Damn de sög ju!

    Jag tog kort på de som var mest utsatt och efter att ha klippt bort allt de vita så ser de oskadat ut där inne..
    Men kan möglet ändå ha satt sig där fast lite mindre så de inte syns?

    Eller tror du de är lugnt att man bara klipper tills de ser fräscht ut och sen är de rökbart? :D

    Rädda de som räddas kan :)

    Tack för länken iaf

    edit:

    Alltså de svider ju!!
    Man ser klart och tydligt att de bara ha angripit ytan, om man bara klipper bort det, borde de vara lugnt att röka de som ser fräscht ut? Eller är de osynliga små jävliga mögelporer som har förstört där trots allt?

  • sinsemillan

    Member
    2010-06-15 at 19:10

    Kan nog finnas mögelsporer även där det inte syns, men det är din kropp.

  • fransman

    Member
    2010-06-15 at 19:30

    ahh okay..

    Mögel sprids väl?
    Har klippt en massa och ska torka lite till nu, blir de inte mer nu så borde de väl vara löst…

  • Teoretikern

    Member
    2010-06-15 at 19:50

    Uttalar mig nu ur hypotes, jag har ingen personlig erfarenhet av att röka mögel och reserverar mig för att vara fullständigt ute och cykla.

    Per definition så borde det inte vara farligt, det där med att andas in sporer är något vi gör konstant och hela tiden utanför en steril miljö. Det är på grund av dess ständiga närvaro som de hamnade där från första början, det vill säga, mögelsporer finns alltid närvarande i luften över land. På sommaren är det vanligt med över 10 000 sporer per kubikmeter i utomhusluften.
    Det är förövrigt samma typ av mögel som du skulle hitta på en brie-ost, en ogiftig sort det vill säga. Hade det varit svart däremot så är det bara att kasta.

    Som redan sägs i tråden så kan du ju göra annat av det, samtidigt så går det antagligen att röka som det är fast smaken kan gå att ifrågasätta.
    Själv skulle jag nog rökt det i en vattenpipa med någon god smaksättning efter att ha tagit bort det som syns.


    Källor:
    Livsmedelsutbildning.
    Wikipedia: http://sv.wikipedia.org/wiki/M%C3%B6gel

  • groddarn

    Member
    2010-06-16 at 19:39

    Rök INTE. Gör mat, choklad, smör eller liknande av det.

  • weedpuff

    Member
    2010-06-17 at 05:32

    @Groddarn wrote:

    Rök INTE. Gör mat, choklad, smör eller liknande av det.

    Håller med groddarn, smakar vidrigt för det mesta med. Testat själv, inget jag rekomenderar. Men finns ju över en miljon olika mögel…

  • thaismack

    Member
    2010-06-17 at 13:38

    Om man ser mögel ta den budden och lägg in den i micron i 10 sekunder på högsta. på det sättet dödar man möglet(stoppar dess spridning). Sedan är det bara att klippa bort angripna bitar och använda det till hasch eller dylikt. Det som inte är angripet kan du nu röka och låta det ligga utan att behöva oroa dig om att de fortsätter att växa(möglet).

  • xgrower

    Member
    2010-06-17 at 15:59

    @thaismack wrote:

    Om man ser mögel ta den budden och lägg in den i micron i 10 sekunder på högsta. på det sättet dödar man möglet(stoppar dess spridning). Sedan är det bara att klippa bort angripna bitar och använda det till hasch eller dylikt. Det som inte är angripet kan du nu röka och låta det ligga utan att behöva oroa dig om att de fortsätter att växa(möglet).

    Micron bränner även thc som en galning….skulle rekommendera att göra hash eller butter på det som du rensat från synligt mögel utan att micra, borde gå jättebra.

  • curts1

    Member
    2010-07-07 at 04:46

    Kasta skiten, synd men tänk på hälsan. Mögel kan också utsöndra gifter (toxiner) som tas upp i kroppen innan tex en joint hinner bränna dem. I mat har du samma problem. Andas du in sporer så finns risken för mögellunga (typp aspergillos) och det är INTE trevligt, det kan t.o.m. i värsta fall leda till operationer.

  • swex

    Member
    2010-07-07 at 08:50

    Ingen fara att röka det men det smakar skit. Kan ju poängtera att det finns mycket farligare saker att röka som framställts just för att rökas.

  • Thias

    Member
    2010-07-08 at 20:59

    Använder man bong så bör vattenfilltret plocka upp 100% av alla eventuella sporer som följer med. Däremot så finns väl chansen att eventuella toxiner som avdunstat ändå följer med.

    Dock så smakar det skit, har själv rökt såntdär och det river i halsen som fan. Det trots bong :blrrt:

  • alethea

    Member
    2010-07-08 at 22:19

    Om jag var 20 skulle jag bara fläskat på det.
    Om jag var 40 skulle jag gjort som Groddarn.
    Om jag var 60 skulle jag bjuda på det till en 20.
    Om jag var 80 skulle jag fläska på.
    Om jag var 100 skulle alla på hemmet fått flabbis.

Log in to reply.