• mooch

  Member
  2002-12-16 at 23:54

  Karln måste ju vara född i farstun….
  Mer idiotiska uttalanden får man ju leta efter…herregud var mig nådig säger jag bara…

  “Problemet är att motkrafterna är så oerhört starka. I dag har vi ligor som arbetar över hela världen med en oerhörd kraft.”

  -Så han menar på fullaste allvar att det runt om i världen finns elaka ligor som tvingar ungdomar och knarka? Tillgång och efterfrågan, det är väl högstadieekonomi om jag inte minns fel.

  “I dag kan man sätta sig på tåget i Lund och vara i Christiania inom en timme och handla vad man vill ha.”

  -*host* det är väl för f-n bara att gå til närmsta gathörn I Sverige. Det är väl snarare en fördel med chriss att de inte även säljer rökheroin i stånden som killen runt hörnet. Killen verkar vara av det slag som tror att inte det som syns, det finns inte.

  ” Det här ska leda fram till en handlingsplan liknande den vi nu har på narkotikaområdet.”

  -Världens mest ineffektiva handlingsplan? Joo den är ju utmärkt att jobba vidare på…

  “Nu är jag folkhälsominister och det skulle se illa ut om jag brände ut mig på ett par år. Jag tänker hålla mig kvar länge inom politiken. Jag är ju ganska ung.”

  Ahhh, det finns en förklaring till alla korkade utspel. Finns det någon bättre metod att klättra i den politiska hierarkin än att komma med populistiska utpel mot narkotika. Oavsettt om de har något innehåll eller inte.

  “Ibland måste samhället rädda människor från sin egen uppgivenhet. Det är en ultraliberal och absolut asocial syn att människor får dö i rännstenen om de vill.”

  Sparka inte på den som redan ligger brukar man säga, denna man verkar föredra att ta ett fast strypgrepp på sig själv. Det är HANS POLITIK som låter människor dö i rännstenen och det DESSUTOM med sitt eget goda minne. Det är ju vad svensk narkotikapolitik går ut på, låt dom jävlarna dö så slipper vi problemet. Vi måste hålla fast vid vår vision om en utopi….bla bla bla. Kul att Morgan iaf. satt stämpeln ultraliberal på sossarna 😉

  Det är så man blir rädd. Vårt land styrs av fullkomliga idioter. :(

 • reaper

  Member
  2002-12-17 at 06:55

  Håller med Mooch…!! Helt sinnessjukt..

  Hemlösheten ska minskas, bland annat genom att alla som vill får bostäder, säger han.

  Och de som inte vill bo bland andra?
  – Ibland måste samhället rädda människor från sin egen uppgivenhet. Det är en ultraliberal och absolut asocial syn att människor får dö i rännstenen om de vill.

  Detta var det SJUKASTE jag sett på länge.. 👿

 • raja-ram

  Member
  2002-12-17 at 07:00

  Undra när Sverige ska få politiker som lever i verkligheten. :?:

 • pachipachihand

  Member
  2002-12-17 at 09:28

  Högstadieelever kan handla på Internet och få levererat vid dörren eller på en mötesplats i bostadsområdet.

  Ehh inte narkotikaklassade grejer va? Från Smartbar så visst, där kan man handla droger online,
  men inget av det är narkotikaklassat…

 • fr

  Member
  2002-12-17 at 15:07

  Frågan jag ställer mig är hur länge ska våra politiker ska hålla på?

 • josef_k

  Member
  2002-12-17 at 16:58

  @opal wrote:

  Detta var det SJUKASTE jag sett på länge.. 👿

  Hur menar du? Jag tycker väl att Morgans ord är bra, det är bra mycket bättre att hemlösa får någonstans att bo, än att de inte får det. Men frågan är otroligt mycket merr komplex än att bara låta de som saknar bostad få det. Över hälften av alla hemlösa har psykisk sjukdom, många har dessutom olika former av misbruk. Om det enbart handlar om att rensa upp gatorna är Morgan helt fel ute, men det är lite för lite information för att veta hur det ligger till med det.
  Eller vad är det sjukaste?

 • bongdjuret

  Member
  2002-12-17 at 17:38

  Morgan Johansson säger att han arbetar för en nordisk samsyn kring den restriktiva narkotikapolitiken som innebär att förebygga och bekämpa brott samt vårda och rehabilitera.

  Med definitioner som ovanstående, har man redan bevisat att den restriktiva linjen är den rätta. Ty med restriktiv narkotikapolitik menar man en politik som förebygger och bekämpar brott SAMT vårdar och rehabiliterar. Jamen då måste ju den restriktiva narkotikapolitiken vara den rätta. Om inte den permissiva (skadebegränsande) linjen bekämpar brott, vårdar och rehabiliterar vad gör den då? Jo den “ultraliberala” permissiva linjen låter folk dö i rännstenen “om de vill”.

  Alla som inte argumenterar för tvångslinjen buntas ihop till en grupp ultraliberala, dessa påstås sedan stå för en dogm om individens frihet in absurdum.

  Just det senaste debattknepet är baxat av Hitler:
  “det tillhör en stor ledares genialitet ,att alltid låta även vitt skilda motståndare som tillhörande blott en kategori, eftersom identifikationen av flera fiender bara alltför lätt leder till att svaga och osäkra typer börjar tvivla på den egna rättmätigheten.” (Ur Mein Kampf, citat av Lutz Winckler i Studie zur gesällschaftlichen Funktion faschistischer Sprache s 120)

  Han har ansvarsområden “som de flesta har åsikter om” och han tycker om att vara ute i debatten.

  Hur kan man påstå att det finns en debatt när okritisk media accepterar ovanstående låga debattknep och lämnar läsarna med en sådan onyanserad bild av narkotikadebatten.

  Den här dyngan matas folk med varje dag, inte konstigt att majoriteten stödjer den nuvarande politiken.

 • powerpuffgirl

  Member
  2002-12-17 at 18:09

  @PachiPachiHand wrote:

  Högstadieelever kan handla på Internet och få levererat vid dörren eller på en mötesplats i bostadsområdet.

  Ehh inte narkotikaklassade grejer va? Från Smartbar så visst, där kan man handla droger online,
  men inget av det är narkotikaklassat…

  Under psykedelboks sista tid så påstods det att de sålde knark i nyheterna. Så ett sådant uttalande från en politker är tyvärr inte alls konstigt.

  Angående de hemlösa så är det så att man har stängt flera mentalsjukhus, och helt sonika slängt ut de psyksikt sjuka på gatan, utan speciellt många möjligheter till hjälp eller rehabilitering. Inte konstigt om de då, om inte förr, hamnar i drog- och/eller alkoholmissbruk.

  Och som vi alla vet här, både alkohol och droger kan brukas och missbrukas.