• *lol* odla i ett terrarier

  Posted by reaper on 2003-01-07 at 01:41

  Har funderat på att ifall jag ska oldla så varför inte jöra det mitt framför ögonen på mina föräldrar, genom att hopsan helt plötsligt vilja ha en leuganödla, samt ett fett terrarier till ödlan och nartuligt vist ha fina exåtiska växer inne i terrariet =P

  men frågan är tror ni min fina ide funkar?
  man kan jy typt ha massa skumma ormbunkar osv samt 3-4 plantor ( ändast för plantornas skull ), och hur stora blir plantorna?

  replied 20 years, 8 months ago 7 Members · 16 Replies
 • 16 Replies
 • farull

  Member
  2003-01-07 at 01:50

  Det låter som en rätt dum idé faktiskt. Du kommer att få stora problem med värmen. Om du ska ha en hyfsad lampa (och det är ett måste för att kunna odla nånting) så måste du leda bort all värme på något sätt. Detta blir väldigt svårt i ett så lufttätt system som ett terrarie.

  Dina plantor och ödlan kommer att dö en plågsam död. Om inte ödlan (som äter grönt också) först käkar upp plantan, och dör en lite behagligare död. :-)

 • reaper

  Member
  2003-01-07 at 02:39

  oki då får jag väll odla vid sidan om, altså odla växter som “sedan” ska in i terrariet =P

 • reaper

  Member
  2003-01-07 at 03:04

  skulle nog avråda dig o alla andra att odla hemma hos sina föräldrar (om dom inte tillåter det dvs :) ) Dels så kan det bli svårt att förklara lamporna o fläckten, o så känner jag på mig att plantorna blir lite störe en du har tänkt dig när dom kommit i blom o så kommer det troligtvis bli en ganska stinkande affär. Men vad vet jag. O tänk på att det är dina föräldrar som får ta smällen om nån skulle upptäcka odlingen om du inte är myndig.

  Av ren nyfikenhet nån som lyckats odla upp nått vetigt hemma i smyg på detta forum ?? utan att bli upptäckta då dvs 😉

 • reaper

  Member
  2003-01-07 at 12:19

  Jag är myndig, och hmm min mamma som jag bor hoss har “rökt braj 2 gånger” och tyckte inte det var något och därför ska jag inte göra det…eller hur det nu var…

 • token

  Member
  2003-01-07 at 12:23

  Vi odlade i ett terrarium när vi var yngre.
  Katastrofala resultat, ödlan käkade upp 8 st fina plantor och blev akutmagsjuk eller något för jag har aldrig sett en ödla trycka ur sig så mycket äckel på så kort tid.

  Ingen bra idé med andra ord.

  //Tok

 • lone_ranger

  Member
  2003-01-07 at 14:43

  Token
  LOL 😆 😆 😆 😆

 • yet0

  Member
  2003-01-07 at 15:09

  Jag tror att det ska gå odla i ett terrarium.

  Dock ska man nog försöka ha nån form av orm och inte ödla, eftersom att ödlor äter upp plantorna som nån skrivit. Ormar skiter fullständigt i växterna.

  Det går ju kanske inte att steka på med en 400w HPS, men ett gäng lysrör skulle nog funka fint.

  Jag har ventilation i mitt terrarium eftersom att djur likaväl som växter behöver frisk luft. Och jag tror med största sannolikhet att jag skulle kunna börja odla där inne med en gång.

  Folk vet som regel lite om reptiler, så det är ju säkert lätt att förklara bort exempelvis fläkten och kanske hävda att cannabisplantan är nån form av tropisk växt som ormen gillar 😉

  Dock kanske smidigast att köra SoG i så fall. och sätta in direkt på 12/12 eftersom det är nog ingen höjdare att köra 24h ljus åt ormstackaren.

  jaja jag vet inte..spekulera är kul iaf :)

 • aghori-baba

  Member
  2003-01-07 at 16:09

  Men hörrni….. allvarligt skojat…. alla är nog inte så insnöade att de inte känner igen cannabisbladen. Kanske just dina föräldrar inte gör det (föga troligt när du säger att din mor rökt på) men det räcker med att en enda person ser och känner igen det karaktäristiska bladet, så är nyheten ute…. “de är knarkare och odlar knark i terrariet” Ordet färdas snabbt, och innan du hinner säga dödsknark så har du farbror polisen som knackar på…..

  Och har du riktigt otur kan de säkert ljuga ihop att det kan klassas som djurplågeri också… inget förvånar mig när det gäller rättssystemets dumhet.

  Jag skulle då absolut rekomendera någon form av stealth odling istället.

 • reaper

  Member
  2003-01-08 at 10:53

  dödsknark

  stanna och identifiera dig själv. Har fan nojjat som satan och kallat typt allt och alla för dödsknark….

  men men iaf så kan man hoppas att jag kan flytta hemmifrån ganska snart. Är klar med gymnasiet om 3 terminer, sen får man se om försvaret vill ha mig och hur länge. Sen så hmm är det något att rekomendera att odla inne i armen ?

 • reaper

  Member
  2003-01-08 at 11:49

  @betongungen wrote:

  Sen så hmm är det något att rekomendera att odla inne i armen ?

  Hehe… odla inne i armen? 😆
  Det skulle se bra ut i tidningarna. 😆

 • reaper

  Member
  2003-01-08 at 11:52

  Hehe… odla inne i armen?
  Det skulle se bra ut i tidningarna.

  hehe skulle nog öka efektiviteten bland kamraterna i kompanjonen. Inte skulle vi klaga på att ta baskerprov eller leva ute i bushen i flera månader ( varför inte år? ). Ännubättre att armen/förvaret oxo tar in kvinnor Kan det bli bättre…

 • aghori-baba

  Member
  2003-01-08 at 12:33

  Vaddå stanna och identifiera dig??? Dödsknark är en term jag plockat upp här på Swecan som är en ironisk term som förmodligen ursprungligen kommer från någon cannabismotståndare.

  Jag förstår inte vad du menar…. nojjat? för att jag skrev dödsknark?

  Det var ironi, så har vi klarat upp det….. vänner?

 • reaper

  Member
  2003-01-08 at 13:54

  @Mr Hallelulja wrote:

  och innan du hinner säga dödsknark

  LOL! 😆

 • reaper

  Member
  2003-01-10 at 16:46

  Vaddå stanna och identifiera dig??? Dödsknark är en term jag plockat upp här på Swecan som är en ironisk term som förmodligen ursprungligen kommer från någon cannabismotståndare.

  Jag förstår inte vad du menar…. nojjat? för att jag skrev dödsknark?

  Det var ironi, så har vi klarat upp det….. vänner?

  Nänä utan när hadde rökt lite white widow så vet i fann jag pekade på allt och sade “dödsknark” sen asgarva jag. Duktigt stenad var jag iaf. kunde tyopt inte gå…och inte fanns det någon gravitation heller…

 • reaper

  Member
  2003-01-13 at 20:11

  @Mr Hallelulja wrote:

  Jag skulle då absolut rekomendera någon form av stealth odling istället.

  Vad är en stealth odling :?:

Page 1 of 2