• Lite frågor om utomhusodling :)

  Posted by trestor on 2003-02-11 at 15:54

  Hej på er, tänkte ägna maj åt att dra upp ett gäng plantor som ska planteras ut i början av juni. Har lite frågor dock eftersom jag bara sysslat med inomhusodling tidigare.

  Är det nödvändigt eller ens viktigt att plantera i köpt jord? Eller funkar det fint att plantera i jorden som finns ute i en lövskog eller på en äng? Jag kommer att odla långt ute i ingenstans och kommer annars att få bära ett antal kilo jord rätt långt… och jag är rätt klen.. ;)

  Funderar på att ge de typ en liter eller nåt bara som första hjälp, sen låta de klara sig på jorden som finns, kanske göda jorden på plats och kalka lite? En gödningsflaska är ju lättare att ta med än 50 liter jord :)

  Äter kor cannabis? Jo.. det är seriöst. Har ett andra ställe i en kohage där det är i princip idealiskt, nära till vatten, perfekt ph, inga människor etc. etc. men problemet är ju ett gäng kossor som kanske knaprar i sig mina växter :)

  Tack på förhand gott folk!

  replied 20 years, 9 months ago 6 Members · 12 Replies
 • 12 Replies
 • pachipachihand

  Member
  2003-02-11 at 18:51

  Vad är det du vet? Att om kor äter cannabis så blir det THC haltig mjölk? Detta lät intressant och isåfall, är det tillräckligt med THC för att ens bli stenad? Borde inte kossan få ett rus istället för att producera THC-mjölk?

  OT kanske men men…

 • reaper

  Member
  2003-02-11 at 22:52

  kor äter ALLT absolut allt

 • reaper

  Member
  2003-02-12 at 01:46

  Det gäller väl i så fall att rigga upp något hönsnät el liknande. Finns det ngt stenigt parti så kan ju det hjälpa till så att korna inte kommer åt.

  Jag fick iaf en idé. Bättre vore ju om man kunde utnyttja en tjurhage, om man kunde se till så att plantorna blev oåtkomliga för tjurarna. För utom bonden så lär väl inte så många botaniker gå där och snoka iaf. :crazy:

 • zomba

  Member
  2003-02-12 at 14:37

  Är det nödvändigt eller ens viktigt att plantera i köpt jord?

  Ja, enligt mina erfarenheter är det den absolut viktigaste enskilda faktorn om du vill ha mycket skörd, och snåla inte, ta minst 30 liter per planta. 30 liter är i minsta laget och du bör då gräva djupare och bredare än vad din jordvolym fyller upp och blanda ut den med befintlig jord. gödslar och kalkar gör du självklart. Chrysan är en mycket bra långtidsverkande gödning. Lecakulor är också bra och blanda ut jorden med och väger dessutom lätt.

  Jag skulle sätta fröerna i mars istället för maj och sedan ta sticklingar från dem. Dels därför att jag tycker mig ha märkt att de har en större chans att bli klara i tid men framför allt för att jag vill veta att det är honor jag planterar ut.

  Tänk även på att djur ofta gräver i ny lucker jord. Något som kan vara fatalt för dina damer, täck därför jordytan med sten.

  “Stoppa vilt” håller Rådjur och gnagare borta, finns att köpa överallt där trädgårdsprodukter säljs.

  / zomba

 • trestor

  Member
  2003-02-12 at 14:55

  Suck.. det får väl bli att bära jord då :/

  Jag bryr mig inte om att kontrollera kön före, kommer ändå att plantera de så långt från varandra så det inte är någon risk för pollen. Hade tänkt köra 10 plantor totalt, men får nog dra ner på antalet, annars kommer inte min rygg att palla allt jordkånkande :(

 • aghori-baba

  Member
  2003-02-17 at 17:14

  Rätta mig om jag har fel… men weed kallas väl inte weed helt utan grund? Weed = ogräs = växer överallt….. Visst kan jag förstå att det kan göra skillnad på skörd, men jag tvivlar på att det skulle vara värt det om man nu planterar 10 plantor.

  Jag tycker att många som odlar gräs tenderar till att bli något överambitösa 🙄

  Jag har visserligen inte någon praktisk erfarenhet av detta, men jag tänker iaf inte gå och kånka runt på 300 liter jord för 10 plantors skull.

  Vad tror ni om detta?

 • trestor

  Member
  2003-02-17 at 20:21

  Som sagt så var det inte tänkt att vara så där überseriöst. Jag tänkte köra 10 för skojs skull och se om jag får nåt, men gråter inte om jag går miste om rubbet heller. Räknar med att iaf ett par tre stycken av dessa 10 överlever till hösten.

  Har besämt mig nu för att ge de en eller två liter jord var iaf som första hjälp, sen har de ju jorden som fanns i förodlingskrukorna också. Förutom detta tänkte jag kalka lite innan jag planterar, samt ge de en moderat näringsdos. Därefter överlåter jag vården åt moder jord. Tänkte inte besöka de alls under sommaren, förutom några stycken. Möjligen drar jag runt till de flesta ifall det blir torka eller något.

  Hoppas att en överlever sommaren iaf så jag får lite röka :)

 • pachipachihand

  Member
  2003-02-17 at 21:30

  Som jag ser det borde det räcka med att ha, precis som Trestor säger , bara en eller två liter jord hemifrån som hjälp i början så den överlever och får en bra grund. Men sen borde jorden som redan finns där du planterar vara rätt ok att odla i även om det inte är toppkvalité i fråga om näring och ph-värde i den.

 • reaper

  Member
  2003-02-18 at 10:09

  oj oj oj.. 30 liter per planta.. med mina 50-70 plantor blir d för mycket jord för att bära… nej.. jag bara slänger ut ett 100-tal groddade early-frön o ser hur d går… för hoppnings vis så överlever 30st fram till blom :D

 • reaper

  Member
  2003-02-18 at 13:48

  är det jag ska ha ute i skogen.. men d skulle vara 30liter per planta (som man sår)

 • mellow

  Member
  2003-02-18 at 15:04

  http://www.pot-tv.net/archive/shows/pottvshowse-1205.html

  Kanske kan vara till någon hjälp, lite ambitiös kille som använder stora sopsäckar. Verkar som han byter ut de som blivit hanar mot kvinnliga kloner efter hand också..

  // mellow

 • zomba

  Member
  2003-02-19 at 16:06

  Alla gör ju naturligtvis som dom vill men lägger man ner lite arbete på sin utomhusodling, framförallt då förarbetet ( hitta plats, gräva och släpa jordsäckar) så kan det bli så mycket att man kan försörja ett dagligt åretruntbruk på endast ett fåtal plantor.
  Jag släpar säck, varje år, men då jag återanvänder samma platser år efter år så går det numera inte åt mer än ett par säckar per säsong.
  Det största problemet med att inte ta med jord är att hur mycket man än gräver och vänder och smular sönder den befintliga så packar den iallafall ihop sig och rötterna får svårt att tränga igenom, vilket leder till litet rotsystem = små plantor.

  Ogräs är för övrigt ingenting annat än en oönskad växt, dvs vilken växt som helst men på “fel” plats.

  / zomba