• “Legalize it Soundclash”

  Posted by reaper on 2003-02-01 at 17:43

  Igår pratade jag med en jamaicansk snubbe vid namn Norman Ramsey. Han var väl typ 50 år och boende i London, men i Sthlm för helgen, på en spelning. Vi pratade om massor och kom till slut in på musik och cannabis. Han berättade att han lirar i ett band som varit backup till typ alla “de stora”, pratade om Bob, Peter Tosh, Alton Ellis mm mm och hade lirat med dem allihopa. Påstog han i alla fall. Sen visade han mig kort på honom och Bob & honom och Alton Ellis och då trodde jag garanterat på honom. I alla fall.. Vi pratade rent allmänt om läget i Europa och i England och Sverige och jag berättade om Swecan och att det är rätt trögt här i Sverige än så länge, men att det börjar röra på sig i rätt riktning i alla fall och efter ett tags flummande så började vi snacka om en “Legalize it Soundclash” i Stockholm. Han plockar med sig hela sitt Soundsystem med MC´s, band, DJ´s och hela skiten, vi snackar typ 50 pers nu och jag kollar läget med band och artister i Sverige. Tänkte insinktivt på Kalle Bah, Daddy Boasting, Latin Kings, Peps Persson såklart och några fler.

  Det vore ju jääääävligt coolt att hyra en fet lokal, typ Münchenbryggeriet, över en helg och köra 2 dagars minifestival under parollen “Legalize It”. Inte bara reggae/dub, utan ett riktigt Soundclash med massa olika band, DJ´s, MC´s osv osv. Förstå vilken mediabevakning!!

  Någon som känner för att ta tag lite mer konkret i detta med mig? Som har lite erfarenhet av liknande arrangemang. Sen kommer ju såklart finansieringen av det hela, har inte riktigt kommit så långt än..

  Men det vore en jävligt maxad grej!!

  /Puff

  replied 20 years, 8 months ago 6 Members · 14 Replies
 • 14 Replies
 • raja-ram

  Member
  2003-02-01 at 18:02

  Låter helt klart intressant, dock lär jag varken komma dit eller kunna hjälpa till med något. Men jag hoppas på att det blir av, det är ju en fet grej. :D

  Lycka till!

 • reaper

  Member
  2003-02-01 at 18:15

  Verkar ju kunna bli riktigt grymt! :D
  Med en STOR Swecan.org skylt bakom scenen förstås!

 • fr

  Member
  2003-02-01 at 18:40

  Jag är inte så insatt i musiken du nämnde, men tittar gärna förbi om det blir av :)

 • reaper

  Member
  2003-02-02 at 15:10

  Jag tror inte Sverige är moget för det än, polisen skulle nog trakassera rätt hårt. Det skulle nog vara svårt att få sponsorer också, måste nog finansieras privat.
  Fast jag kanske bara är pessimistisk? Det vore ju en enormt grym grej om det blev av.
  Några problem:
  1. Få in pengar. Det krävs en privat sponsor alternativt någon sorts insamling.
  2. Polisen. De kommer hoppa på alla som ser höga ut (polisen har ju rätt att plocka in vem som helst för urinprov). Ska man försöka få folk att låta bli att röka helt blir de nog inte lika sugna på att komma.
  3 Att få folk att stödja det. Det är ju knappast accepterat att “komma ut” i Sverige och även om visssa artister är positiva i sina texter är det ett kliv till att spela på en legaliseringsfest. Detsamma gäller arrangörer, fastighetsägare och även publiken. Jag skulle inte vilja bli sedd där på Rapport.
  Men problem är ju till för att lösas (och lagar till för att brytas).

 • reaper

  Member
  2003-02-02 at 15:14

  Det finns ju många artister som stöder vår sak öppet. De ovan nämnda och även Timbuktu och Looptroop.

 • reaper

  Member
  2003-02-02 at 15:19

  Det är ju många som slänger in en rad lite då och då men det är ju inget de tar upp i intervjuer tex. Men det är sant artister skulle nog gå att ordna. Jag tror alla nämnda skulle ställa upp förutom Peps Persson, lite tveksamt med Latin Kings också. De skulle säkert kunna sänka sin gage lite också för en fin sak.

 • reaper

  Member
  2003-02-02 at 19:06

  Det här låter riktigt skoj.

  De som är pessimistiska har tyvärr lite rätt i att vara det med tanke på att Sverige är som det är… :(

  Men å andra sidan så kan man ju inte tiga om de postitiva effekterna som finns hos cannabis längre…Så Draken som som puffar, SATSA på det här… :D

  Peace!!!

  Ps. Eftersom jag är en rebell mot det svenska förmyndarsamhället så är jag beredd att offra mitt ansikte i tv för en god sak…. 8)

 • zap

  Member
  2003-02-02 at 19:34

  Han Dogge eller va han heter pratar väl nästan alltid om att man ska hålla sig borta från droger och brottslighet så det vore konstigt om dom skulle ställa upp, tveksamt överhuvud taget om nån etablerad artist vågar medverka på ett sånt arangemang, risken att bli bannlyst från annat är nog rätt stor

 • ashtray

  Member
  2003-02-02 at 19:57

  Största problemet är pengar, hur mycket behövs och vart skall man få dom ifrån. Fast det är ett legalize it party så kan man göra det klart att det inte är så smart att ta med sig röka. Peps vet vi röker, Timbuktu och Looptroop kommer säkert men av samma anledning som Zap så tror jag inte att Latin Kings skulle komma.

  Någon som har lust att räkna på hur mycket flis det hela skulle gå på så kan man snabbt avgöra om det är någon idé överhuvudtaget, inte för att det inte är roligt att spekulera men man kanske inte lika stor idé att jobba röva av sig för något som inte kommer att hända iaf.

 • fr

  Member
  2003-02-02 at 21:30

  @ashtray wrote:

  Någon som har lust att räkna på hur mycket flis det hela skulle gå på så kan man snabbt avgöra om det är någon idé överhuvudtaget, inte för att det inte är roligt att spekulera men man kanske inte lika stor idé att jobba röva av sig för något som inte kommer att hända iaf.

  Med risk för att endast spekulera har jag läst att festarrangörer brukar få lägga ut 15.000-30.000 kr ibland upp till 50.000 kr, detta dock för technofester. Priset avgörs ju ganska mycket beroende på hur många och hur kända artister som kommer dit.

 • reaper

  Member
  2003-02-02 at 22:09

  Det är ju många som slänger in en rad lite då och då men det är ju inget de tar upp i intervjuer tex

  Jo, det är visst någonting de tar upp i intervjuer. Timbuktu har ju själv sagt flera ggr att han tycker kriminaliseringen av cannabis är fel, och även skrivit inlägg på sourze.se om det.

  Man kanske kunde köra ett Englands-tema där man har England som det goda exempelt, gör olika jämförelser mm. Kanske bjuda in House Of Lords 😯 …

  ps. det är väl bara att ha ansiktsmask eller nån döljande utsmycking på sig. Polisen ja.. man får väl hålla sig ren och röka låtsas tobaks-spliffar.

 • reaper

  Member
  2003-02-03 at 12:42

  En sådan fest/wathever skulle vara fett. Om man skulle få artister mm att vilja uppträda billigt ( riktigt billigt ) och fixxar lokal så vore det inga problem. Om ni fruktar att farbror blå skulle komma så är det bara till att bjuda inn Reclaim eller någon vänster/terror/wathever-organisation som kan årdna barikader utanför….

 • catrine

  Member
  2003-02-03 at 13:28

  jag tror helt klart att det skulle funka och att det skulle vara bra som fan, den har typen av musik ar sjukt stor i sthlm om jag har fattat det ratt.

  men jag tror inte att det funkar utan en eldsjal med kapital som styr upp det…

 • ashtray

  Member
  2003-02-03 at 14:04

  @catrine wrote:

  jag tror helt klart att det skulle funka och att det skulle vara bra som fan, den har typen av musik ar sjukt stor i sthlm om jag har fattat det ratt.

  men jag tror inte att det funkar utan en eldsjal med kapital som styr upp det…

  Ja någon här på swecan bör sitta på en fet trustfond eller vad det heter på svenska.. bara avstå rysk kaviar ett par dagar så kommer det inte märkas i plånboken. 😉