• Legalisering i sverige??

  Posted by reaper on 2002-10-24 at 22:26

  Har tänkt på en sak.. och ja undrar om d nånsin kommer bli laglit i sverige att bruka cannabis?? lr åt minståne att man får ha d i blodet.. Hur långt är vi ifrån en legalisering igentligen? borde ivi inte lyssna lite mer på dom andra länderna runtomkring oss lite mer??

  replied 21 years, 5 months ago 5 Members · 9 Replies
 • 9 Replies
 • reaper

  Member
  2002-10-24 at 22:37

  Jag tror det blir lagligt att använda cannabis för eget bruk, men frågan är bara hur lång tid det tar. Sverige håller på den gamla “dödsknark” myten och vägrar kolla på dom nya forskningsrapporterna om Cannabis.

  Som sagt, det tar nog lite tid, det är vad jag tror iaf.

 • reaper

  Member
  2002-10-24 at 22:45

  Det är fan sorgligt – Sverige verkar vara längst bort från en legalisering på grund av den idiotiska narkotikapolitiken. Hoppas folk öppnar ögonen för det som visar sig i övriga världen inom en snar framtid.

 • reaper

  Member
  2002-10-24 at 22:54

  Det kommer nog dröja ett bra tag. Jag menar det är helt lönlöst att överhuvud taget diskutera en legalisering med dom personer som redan bestämt sig för vad dom ska tycka och tänka innan man ens hinner öppna munnen. Och tyvärr så verkar dom flesta vara och kommer att vara trångsynta ända tills dom dör.
  tack

 • reaper

  Member
  2002-10-24 at 23:00

  Det är sant – o det är ingen inom det parlamentariska systemet som seriöst vill ta upp frågan eftersom då anses de som knarkliberaler. Ingen vågar sätta sin politiska karriär på det. I Sverige idag ses det som ett politiskt självmord.

 • dytree

  Member
  2002-10-25 at 23:32

  Med hjälp av EU kan det bli legalisering inom 10-15 år tror jag. 😆 Utan EU, kanske 30-40 år… 😥

 • reaper

  Member
  2002-10-26 at 11:30

  Att vänta på att andra ska få till en ändring i de svenska narkotikalagarna känns lite hopplöst. Om det ska till en ändring så måste väl vi svenskar börja kräva det också? Som det är nu så hörs ju bara den ena sidan (förbudsivrare och noll-visionärer). På något sätt är det ju ändå så att man får den politik man förtjänar och i de länder som har infört liberalare narkotika-lagar så har det också funnits inhemska rörelser som har kämpat för det.
  Vet inte riktigt vad jag ville ha sagt, men det känns lite hopplöst att vänta på att andra än vi själva ska fixa våra problem.
  /Ambessa

 • mooch

  Member
  2002-10-26 at 22:32

  “Vet inte riktigt vad jag ville ha sagt, men det känns lite hopplöst att vänta på att andra än vi själva ska fixa våra problem.”

  Det blir ju ett moment 22 för oss “cannabisliberaler”. Trots att vi lever i en s.k. demokrati med yttrandefrihet så har vi knappast RÄTT att uttrycka våra åsikter. Visst, enligt lagen så straffas vi inte för våra åsikter men samhället straffar oss ändå.
  Om arbetsgivare etc. får nys om vad man sysslar med på fritiden så är det stor risk att man inte är välkomment tillbaka osv. och tro inte att något fackförbund står bakom någon som vill legalisera dödsknark. Att praktiskt agera FÖR en lagalisering i Sverige innebär att alla verksamma personer som är på något sätt synliga måste ha en säkrad försörjning osv. oavsett en massa negativ publicitet.

  Det är nog inte heller så kul att ha den galna narkonazimobben efter sig 😯

  Men men…ett gott råd till alla som på allvar vill verka för en legalisering är ju att arbeta mot toppen och när ni nått dit, ut med budskapet och nyttja din position.

  Tänk vilken effekt det skulle ge om VD:n eller styrelseordföranden för ett riktigt stort företag i Sverige började propagera för en legalisering 8)

 • carlse

  Member
  2002-10-26 at 22:43

  Tyvärr är det största problemet det faktum att det hos samtliga etablerade partier innebär politiskt självmord att förespråka en avkriminalisering av Cannabis (eller för delen förespråka en mer liberal syn på svensk narokotikapolitik). Det råder ett census bland alla våra politiker här!

 • fr

  Member
  2002-10-27 at 14:22

  @Mooch wrote:

  Tänk vilken effekt det skulle ge om VD:n eller styrelseordföranden för ett riktigt stort företag i Sverige började propagera för en legalisering 8)

  Jag lovar att propagera för legalisering om jag blir VD för ett stort företag :D

Log in to reply.