Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Munchies Lebowskis guide: Cannabissmör på en timme!

  • Creator
    Discussion
  • #40343

    lebowski
    Participant

    Cannabissmör på en timme

    Det här behövs:

    Marijuana

    En stavmixer med bägare

    Smör (i exemplet använde jag ca 100 g)

    Tillagningstid: Totalt ca 60 min.
    I den här guiden har jag använt mig av blad och skott från två hanplantor på ca 30 cm höjd samt ungefär 100 g smör.

    1. Tryck ned alla växtdelar i en handmixerbägare.
    erHYhLWwQ.jpg

    2. Blanda i smöret i små portioner och mixa till du får fram vad jag kallar för ”cannabispasta”. Vill du baka muffins så går det utmärkt att använda denna cannabispasta som den är utan att det ger någon alltför negativ smakupplevelse, men nu är det cannabissmör vi ska göra så vi fortsätter…
    TNZfPNtNj.jpg

    LihJZLYJd.jpg
    Cannabispasta

    3. Koka upp en gryta med vatten och tillsätt cannabispastan. Låt koka i 30-45 minuter. De psykoaktiva ämnena kommer nu att kokas ut ur växtdelar och gå in i smöret.
    ofDMTCWGB.jpg

    4. Sila blandningen genom ett stycke tyg och häll över i en skål. Låt stå kallt över natten i kylskåp. När blandningen kyls ned kommer smöret att lägga sig på ytan och efter en natt i kylskåpet är det bara att lyfta upp smöret med hjälp av en stekspade eller liknande.
    UjNRofaSX.jpg

    5. Cannabissmöret är nu klart och kan används i t.ex. matlagning, eller varför inte göra en kopp rogivande indiskt Bhangte? Det går även bra att frysa in smöret.

    pIRjnlbed.jpg

    Doseringen får man pröva sig fram med,
    men i mitt exempel så var två till
    fyra teskedar per person en lagom dos.

    Tänk på att det kan dröja mellan 30 min till
    flera timmar innan effekt uppnås.

Page 2 of 2
  • Author
    Replies
  • #438930

    nisse
    Member

    Jag har gjort smör på torkade blad flera gånger med fint resultat.

    När jag testade med färska blad från en nästan färdigblommad hona blev smöret helt verkningslöst trots att rökat från samma planta senare blev riktigt bra.

    Efter att ha googlat en stund hittade jag följande påstående:

    Whichever method you use, just make sure that the pot is fully dried before you extract.
    Damp pot contains a high percentage of Carboxyl-THC.
    This form of THC is not psychoactive.
    As the pot dries, the Carboxyl form turns into the real THC.

    Once the pot is dry, it is safe to extract.
    If not, you will extract a bunch of Carboxyl-THC (not a good thing to have).
    And, there will be no easy to way to try to convert it to THC.

    http://www.420magazine.com/forums/420-kitchen/62513-cannaoil-no-heat-way.html

    Detta stämmer väl överens med mina erfarenheter.
    Skall göra ett nytt test i höst om jag lyckas få upp några plantor i skogen.

    /Nisse

  • #438931

    reaper
    Member

    Gjorde just smör på (torkade) blad från en hanne och en hona. Återkommer med hur det blev.
    Kan tillägga att jag tyckte det var ovärt att slösa, så jag värmde upp en halvliter mjölk i grytan jag använt så “skrapet” kom med och silade det genom tyget på nytt.

    Resultatet smakade helt OK och gjorde mig lugn och mysig av bara en dl. :)

  • #438932

    bane
    Member

    värt att rekomenderas?
    samt mägd du använde och med hur mycket smör i hela satsen (propotioner :) )?

  • #438933

    reaper
    Member

    Resulterade i knappt hälften så mycket smör som jag hade i från början, så frågan är vart det jag gick miste om tog vägen… Kanhända beror det på att jag hade en urtvättad t-shirt att sila genom, bomull är ju inte direkt känt för att släppa från sig saker :/

    Käkade en kaka igår. Tror man hade fått mer bang for the buck av att röka, men å andra sidan var det bara blad. Hade i drygt hälften av det som blev kvar, det räckte för att tre pers skulle bli stenade i alla fall :P

    Sedan ska det som tidigare sagts påpekas att det är ett helt annat rus än att röka. Mitt sativagräs som annars är bara huvud gav en rejäl couch lock.

  • #438934

    reaper
    Member

    Koka i ca 60 minuter.

    Vattnet får INTE koka bort.

    Man kan använda en olja istället för smör. T.ex. olivolja.

    Och ja, smör innehåller även vatten så de kokas ju bort.

  • #438935

    toaster57
    Member

    Någon som kan propotionerna? :oskyldig:

  • #438936

    mxzy
    Member

    Gjorde denna igår, lät det koka på låg värme under lock i ca 4 timmar. Efter det gjorde jag kärleksmums. Och jävlar vad det slog till gott!

    Använde precis färskklippt fanleaves, små små mini buds och sockerleaves. Ca 200g och det ruset var jätte skönt och satt även i lite när jag vaknade :D. Ca 8-10 h effekt.

    Klistra definitivt denna tråden! Den är superb!

  • #438937

    ext
    Member

    Åh va gott med cb smör. Jag tar gärna det på mina morgon mackor för att softa loss hela dan. Brukar va shysst kvalité på potensen om effekten sitter dan efter men även om man har cb i smör och käkar det tex att man lagt det i sockerkaka så ska man ha en aningen längre effekt? än i jämförelse med om man röker en joint?

  • #438938

    jag läste ett recept som sa
    1 ounce (dvs ca 30 g) till 400g smör.

    -lance

  • #438939

    jag har precis testat detta. stå nu och stelnar i kylskåpet. måste de kylas i ett dygn innan man kan baka på de?. och mitt är knallgrönt jämfört mot va bilderna är. är de för ja använt mer blad tro?. eller pga ja gjort nå fel?..

  • #438940

    supaman
    Member

    Finns ingen tidsgräns för hur länge det måste stå. Smöret ska bara stelna så att man kan samla upp det. Jag brukar låta det stå framme och svalna för att allt smör ska hinna flyta upp innan jag sätter in det i kylen. En sak som hjälper mot smaken är att skölja av smöret med kallt vatten när man samlat upp det. Tar bort en hel del smak, men se till att det är väl samlat och KALLT så det inte faller sönder och rinner ner i vasken. 😥

  • #438941

    starocean
    Member

    Vill bara poängtera att tycker man sitt smör / olja smakar mycket klorofyll så har man torkat löven / buds för dåligt innan man gör koket och som vissa påpekat här så ska man koka en bra stund för att låta fettet binda upp alla cannaboider.

Page 2 of 2

Log in to reply.