Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Coffeeshopen Lära sig digeridoo och köpa sådan

 • Lära sig digeridoo och köpa sådan

  Posted by reaper on 2003-03-13 at 21:11

  Är det någon som vet vart man kan köpa en hyfsad digeridoo för ett hyfsat pris, som passar en nybörjare?

  Jag har tänkt att lära mig spela digeridoo och undrar om det är någon som har något tips till mig (jag är total grön på området), eller bra länk tips?

  replied 20 years, 6 months ago 7 Members · 10 Replies
 • 10 Replies
 • fr

  Member
  2003-03-13 at 21:25

  För att kunna spela didgeridoo (stavning?) måste man kunna andas ut samtidigt som man andas in. Man kan lära sig detta genom att blåsa med ett sugrör i vatten oavbrutet, och samtidigt andas in. Se till att det bubblar hela tiden och försök andas in samtidigt.

 • raja-ram

  Member
  2003-03-13 at 21:34

  Har en didgeridoo, men är väldigt dålig på cirkulationsandning. Har testat det där med sugrör i vatten, och det är ju busenkelt. Det svåra är att lyckas hålla igång ljudet i didgeridoon när man andas in, tycker det är extremt svårt.

 • pachipachihand

  Member
  2003-03-13 at 21:49

  Det där med cirkulationsandning är inte bara unikt för didgeridooer utan alla blåsinstrument kan man änvända
  denna metod. T.ex att spela en truddilutt på trumpeten utan att behöva stanna för att hämta luft. Det är extremt
  svårt precis som Spender säger att hålla igång ljudet när man väl försöker med instrumentet.

 • reaper

  Member
  2003-03-13 at 22:26

  När jag var i Australien träffade jag en tysk kille som höll på att lära sig spela digeridoo.. Han hade gjort en egen av ett plaströr och något sorts munnstycke.. Kommer inte ihåg hur han gjort den, mer än att den var gjort av ett plaströr och väldigt billig att göra.. Lär finnas sajter på nätet som visar hur man gör. Ljudet i den var väl inte lika bra som en äkta, men dög lätt för att träna på.

 • reaper

  Member
  2003-03-14 at 00:00

  munstycket brukar man använda bivax till.
  det är ju mera luft som ska ut genom en didg än ett smalt litet sugrör. Bättre är då att öva med en toarulle eller så. Bäst är ändå en didg.
  När jag lärde mig cirkelandas så hade jag min didg ståendes precis i min dörröppning, å när jag gick in eller ut ur rummet så övade jag alltid 5 minuter, eller minst 1 minut iallafall.

 • trestor

  Member
  2003-03-14 at 00:15

  Alltså menar ni att man tar luft i munnen som man trycker ut eller? För man kan väl inte andras djupt med lungorna in och ut samtidigt? Hur menar ni med cirkulationsandning?

 • reaper

  Member
  2003-03-14 at 00:39

  precis, du fyller kinderna med luft och pressar ut genom munnan samtidigt som du andas in genom näsan,luftvägarna mellan mun och lungor är då stängda.
  gör man det utan didg ska det bli ett pruttljud från läpparna, detta för att vidbehålla vibrationerna när man inte kan blåsa lika kraftigt.

 • aghori-baba

  Member
  2003-03-14 at 01:13

  När jag lärde mig spela Didgeridoo i Asien sågade jag till en lämpligt lång bambubit med min army knive och gick till bysmeden som hjälpte mig att knacka ur segmenten med en rundstav 8)

  Sedan jag lärt mig har jag bara gjort mina egna, men då av gedigen norrländsk tall. Det är ganska enkelt om man inte har tummen mitt i handen.

  Annars kan man ju spela på nästan vad som helst när man håller på att lära sig, man vet ju inte alltid om det är värt att köpa en innan man kan spela.

  det går, även om inte ljudet är det bästa, att spela på dammsugarröret.

 • dytree

  Member
  2003-03-14 at 04:09

  Jag träffade en gammal hippie på bokmässan i Göteborg i somras/höstas som hade en didgeridoo som han hade gjort själv av nåt vattenlednings rör av plast eller nåt tror jag han sa. Iaf så testade jag att spela men det var inte lätt, jag försökte ett bra tag men till slut fick jag iaf ton. Hehe, han var riktigt pundig, han sa att han hade bott i “träd, gräs & stenar” kollektivet, så det tyckte jag var lite najs.

  /Fredrik

 • reaper

  Member
  2003-04-05 at 14:48

  Jag har bara spelat några gånger på brorsans Didge od gick sådär,men de
  kan användas till andra saker också 😉

  Vi borrade ett litet hål i hans (typ 15 cm från den större änden) och stoppade i en gås. Sedan håller någon för hålet med handen medans man suger, för att sen släppa…Blev ett jävla drag i den kan jag ju säga!!!. 😯