• Läkare som börjar tänka till?

  Posted by reaper on 2002-12-20 at 10:09

  Tjena, ny på på forumet och började prova cannabis för en tid sedan. Detta på inrådan av läkare(!!?)
  Saken var den att jag hade en sjukdom med en mängd olika biverkningar.

  Jag kunde inte sitta still i mer än 5 minuter i taget pga krypningar och kramper i benen. Detta berodde på att min kropp inte kunde ta hand om alla gifter från mat och dryck och då gick de ut i cirkulationen med myrkrypningar som följd.

  Aptiten försvann succesivt och vissa dagar kunde jag inte äta mer än en knäckemacka och ett glas filmjölk. Mådde pyton pga det. Jag led även av sömnbrist eftersom jag inte kunde sova pga myrkrypningar och fick gå ut på långa promenader mitt i natten innan jag kunde få lite ro.
  Jag fick en mängd olika mediciner för detta, allihop med röda trianglar för sömnens skull. Det enda det gjorde var att jag på mina nattpromenader blev så drogad så att jag trillade in i buskar.
  Jag var givetvis vansinnig på detta och tyckte att läkarna måste väl hitta någon lösning. Då kom det lite förstulet från en läkare..
  – Hade du bott i Kanada,hade de gett dig cannabis för det är det enda som hjälper. Det är mycket bättre för kroppen än all den skiten som vi måste ge dig annars.

  Vid ett annat tillfälle fick jag samma svar av en annan läkare, vilket gjorde att jag bara måste prova skiten, tyckte jag.
  Effekten av detta var att alla mina tidigare problem försvann. Kroppen kunde äntligen slappna av och aptiten….aptiten den kom tillbaka. Jag tror aldrig jag någonsin kommer att kunna förklara den känslan när alla dessa olustkänslor bara försvann.
  Idag är jag frisk igen, röker mycket sällan nu mera. Men jag ska säga att utan cannabis tror jag inte jag suttit här och skrivt detta. Det var ett tag så illa så att jag funderade på att ta mitt eget liv, inget jag önskar min värsta fiende.

  Jag kom aldrig så långt så att jag berättade för läkarna att jag börjat röka, men de gav mig tips på hur man skulle gå tillväga.
  Man kan tydligen om man anför goda själ för det, ansöka om en importlicens för cannabis för sin sjukdom med din läkares hjälp. Tydligen en ganska stor apparat för att få det att gå igenom, men mina läkare var beredda att åtminstone försöka för min skull.

  Ett tips från mig i all välmening, men jag blev i och för sig rekomenderad att inte självmedicinera.
  Sköt om er 😆

  replied 20 years, 9 months ago 5 Members · 9 Replies
 • 9 Replies
 • fr

  Member
  2002-12-20 at 12:53

  Det är sånt här som borde publiceras i tidningar istället för “sandra 18 var drogmissbrukare”.

 • reaper

  Member
  2002-12-20 at 14:35

  Trevligt att du mår bättre nu. Önskar bara andra som har liknande sjukdomar skulle kunna erbjudas samma hjälp.

 • zap

  Member
  2002-12-20 at 14:42

  såg ni programmet om ecstacy och parkinson på fyran igår

 • carlse

  Member
  2002-12-20 at 17:59

  kristiern2

  Jag tycker du ska kontakta de läkare som rekommenderade
  att du skulle prova cannabis och berätta hur väl det har hjälpt
  dig, dvs ge dem feedback för detta.

 • reaper

  Member
  2002-12-22 at 20:34

  @Zap wrote:

  såg ni programmet om ecstacy och parkinson på fyran igår

  Jepp, jag såg det. Väldigt intressant. Om dom lyckas isolera ämnet som
  hjälper honom, från de andra skadliga ämnena vill säga.

 • reaper

  Member
  2002-12-22 at 21:22

  Kolla in det här, på tal om Kanada. Ta en titt på listan på sjukdomar som berättigar till behandling med cannabis. Det finns många som skulle få cannabis (nästan) helt lagligt, om de var kanadensiska medborgare som bor i Kanada. Men att det skulle hjälpa mot färgblindhet? 😯

  http://www.marijuanahomedelivery.ca/

  Cat

 • friggs

  Member
  2002-12-22 at 22:24

  @Cat wrote:

  Men att det skulle hjälpa mot färgblindhet? 😯

  Det finns olika sorter av färgblindhet. När man talar om färgblinhet inkluderar man även vad som kallas för ofullständig färgsinne. Färgblindhet beror på att tapparna i ögat inte fungerar som de ska, de kan vara helt eller delvis ur funktion, det kan gälla samtliga tappar eller bara en del av dem. Att tapparna i ögat inte fungerar kan i sin tur bero på genetiska (ärftliga) skador men även toxiska. Exempelvis ger vissa hjärtmediciner försämrat färgseende. Man räknar med att 30% av alla som får någon typ av digitalis får problem med det grön-röda färgspektrat. Så som vanligt är inte världen så “svart-vit” 😉 som skolan försökte få det till, nedsatt färgseende kan förbättras, och för en del är cannabis rätt medel.

 • reaper

  Member
  2002-12-22 at 22:30

  Jag var inte negativ till idéen, inte alls, men bara väldigt förvånad över att färgblindhet stod på listan, eftersom jag trodde att det “bara” var ett medfött synfel som gör att man har svårt att se skillnad på olika färger. Jag visste inte heller att detf finns olika typer av färgblindhet, eller att det kunde förbättras, eller att det kunde ha olika orsaker.

  Alltid något man lär sig 😉

  Cat

 • friggs

  Member
  2002-12-22 at 22:46

  @kristiern2 wrote:

  Tjena, ny på på forumet och började prova cannabis för en tid sedan. Detta på inrådan av läkare(!!?)
  Saken var den att jag hade en sjukdom med en mängd olika biverkningar.

  Vilken sjukdom var det frågan om? Det skulle vara kul att få veta vilken sjukdom som just svenska läkare är villiga att behandla med cannabis. Välkommen föresten!