• Krummelurer?

    Posted by pinkhaze on 2006-05-24 at 12:15

    hej

    när jag var liten (typ mellanstadiet nångång i början av 90-talet) så var vi på utflykt med folk som var med i Mulle o TVM o sånt..

    då bjöd dom på nåt dom kallade för krummelurisar eller nåt liknande.

    det var i princip en smet dom gjort hemma som dom gjorde små bollar av på stormköket.
    blev som små runda pannkaksbollar fast smeten var tjockare o kladdig så dom såg coola ut..

    usch va dålig jag är på att förklara men iafl är det nån som har lite frilufts-erfarenheter som har nån aning om vad jag pratar om?

    kanske tom så att nån kan receptet? :D

    har försökt leta på nätet men utan resultat.
    -ph

    replied 17 years, 11 months ago 5 Members · 10 Replies
  • 10 Replies
  • chunkey

    Member
    2006-05-24 at 12:31

    Jag var på ett seglarläger när jag var liten, där gjorde de också krummelurer. Fast jag har för mig att vi stekte krummelurerna som vanliga pannkakor..
    Om jag inte minns fel så var det sockerkaksdeg/smet som man stekte :? 😆
    Sjukt gott iallafall!

    /Chunkey

  • draken

    Member
    2006-05-24 at 15:00
  • pinkhaze

    Member
    2006-05-25 at 19:29

    Gött :D
    Tack för inläggen!

  • pinkhaze

    Member
    2006-05-26 at 16:51

    Har testat receptet nu o måste säga att det sög. det blev typ en deg som inte gick att göra nåt med alls.. trist…

    jag kommer nog inte ge mig på det här igen.
    men tack ändå.
    -ph

  • reaper

    Member
    2006-05-27 at 14:29

    A och O när man ska steka krabbelurer är att steka på väldigt låg värme, annars blir dom i princip oätbara! :munchies:

  • pinkhaze

    Member
    2006-05-28 at 14:59

    zorba: men degen är ju typ samma konsistens som d man gör scones av… går ju itne att hälla i en flaska eller ens peta ner i pannan.. gjorde jag nåt fel eller? tacksam för hjälp

    -ph

  • assassin

    Member
    2006-05-28 at 17:27

    PinkHaze Inte fasen ska det bli deg i alla fall, mer som pannkakssmet, gör om, gör rätt 😉

    have fun!

  • pinkhaze

    Member
    2006-05-30 at 18:28
    Assassin wrote:
    PinkHaze Inte fasen ska det bli deg i alla fall, mer som pannkakssmet, gör om, gör rätt 😉

    have fun!

    jag följde receptet! är det fel på receptet? vet du vad isåfall?

    -ph

  • assassin

    Member
    2006-05-30 at 19:35

    hmm kanske jag som minns fel 🙄 för det verkar onekligen som att det ska bli en tjock smet…hittade detta:

    Quote:
    Krabbelurer

    Vispa samman:
    2 ägg
    1 ½ dl socker

    Rör i:
    1 ½ dl mjölk
    4 ½ dl mjöl
    2 tsk bakpulver
    ½ tsk vaniljsocker

    Blandas noga. Smeten blir tjock. Smält nu margarin i en plättlagg eller stekpanna och ha i ca ½-1 msk smet, smeten flyter ut samt jäser upp till små ”krabbelurer”. Stekes på svag värme till de får lite färg. Serveras varma eller ljummna.
    Njut!

    andra recept som jag hittade var ungeför detsamma så det ska nog vara så. försök gärna igen och hör av dig hur det blev!

    lycka till!

  • reaper

    Member
    2006-06-06 at 13:17

    Nu bumpar jag en gammal tråd, MEN, ni har ju glömt det viktigaste!

    Krabbelurerna ska ju vändas i socker innan dom förtäres! Hade helt och hållet glömt av denna mellanstadieklassiker, men det blir helt klart en revival vid nästa röktillfälle.

Log in to reply.