Ett svenskt cannabisforum Forums Universitetet – Cannabisodling U| Inomhusodling Hydro Kör en Rainforest !! PUMPEN PAJA BEHÖVER RÅD!?!?!??!?!?!!

 • Kör en Rainforest !! PUMPEN PAJA BEHÖVER RÅD!?!?!??!?!?!!

  Posted by reaper on 2003-01-14 at 16:56

  Kör en rain forest med 10 Sticklingar det har gått en och halv mån UTAN ett enda problem DOM växer så att det knakar… Men så paja pumpen en natt 😳 😳 😥 Så i två dar har mina älsklingar vart utan vatten 😥 ! innan jag upptäckte det !! det tog en dag att reparera pumpen då axeln var trasig dom hänger och ser helt livlösa ut har satt tillbaka pumpen vattnat Måtligt Lite extra näring!! VAD TROR NI?? kommer dom att klara sig??

  Tacksam för svar!! SmOkEy

  replied 20 years, 6 months ago 3 Members · 12 Replies
 • 12 Replies
 • reaper

  Member
  2003-01-14 at 18:00

  Om de inte redan dött och du fixat pumpen nu igen så är det nog inge´n fara, men det är säkert bra att dusha dem ordentligt med lätt lätt näringslösning oxå, samt någon slags booster (Rhizotonic?) om du har det.

  Hur fungerar en RF egentligen?
  Där är väl en i näringslösning nedsänkt pump som har ett utblås/munstycke upptill, på vilket det sitter nån mojäng (?) som sprejar ut på alla krukorna eller?? :)

 • reaper

  Member
  2003-01-14 at 18:57

  Jag blandar näringen direkt i lådan har ca 55 liter vatten som jag byter ca var 14 dag!! det är första gången jag odlar men mina vänner har hållt på ett tag och det är en stor skillnad på “odla på vanligt sätt” och odla med en RF.. Växterna blir bra mycket buskigare och ser fetare ut på nått flummigt sätt!!!!!

 • reaper

  Member
  2003-01-14 at 19:05

  Du har inga bilder på dina växter / ditt bygge? Så man kan se hur det
  fungerar. :)

 • reaper

  Member
  2003-01-14 at 19:54

  Nej tyvärr inga bilder!! Kör Tio st sticklingar superhaze *5 (tror jag dom hette) Dom är 1 .1/2 mån gamla Den största är 42 cm medans den minsta är på 21 cm. Jag ser en stor skilnad på mina växter och polarn som kör hemma i garderoben!! Lampan är en 600 hps lampa sen har jag hängt fyra 5watts lampor runt lådan!! Så är det nån mer som har köpt en RF så skicka ett pm så kan vi bytta tips trick!!

 • mry

  Member
  2003-01-16 at 15:50

  Jag har brännt två motorer till RFarna. Ta och släng ner en syresten eller två under tiden som du väntar på en ersättningsmotor.

  Ett stort problem är om du kör RFen i blom. Då tenderar rötterna att bli aslånga. De växer till de känner motstånd och något sådant får de inte. Rötterna snurrar fast i spridaren och stannar upp den, varvid motorn brinner.

 • reaper

  Member
  2003-01-16 at 16:56

  den pumpen jag har köpt var den första modellen som varken är skruvad eller limmad.. Nu för tiden så är dom både limade och skruvade så man kan gå in och serva dom själv!! Det var axeln som hadde pajat så att vi satte in ett lite stifft som vi lödde ditt sen stabilessera vi axeln så att den snurra utan motstånd!! Men tre av mina tio plantor har inte tagit sig riktigt 😥 😥 Undrar om dom kommer att göra det?? Dom har inte tappat färgen bara hänger där och ser ledsna ut!!!!

  😈 Detta är en svart vecka i mitt liv!!!!! 😈

 • reaper

  Member
  2003-01-21 at 05:51

  man skall trimma rötterna på plantan så dom inte blir helt oregerliga och inte ha i Rhizotronic efter 1:a veckan så man inte har sådan extrem rottillväxt, trimma dom måste man dock om man inte bara har rainforest`en för att snabbrota kloner för större system:)

 • mry

  Member
  2003-01-21 at 15:50

  Ja det har jag lärt mig med. Första gången jag fick problem med rötterna hade jag kört med Rootningsvätska från B´cuzz. Det ska man inte göra i blom!

  Nuförtiden har jag rör som inte tillåter någon större rotmängd. Flickorna mår mycket bra med korta stabila rötter. Därför har jag också kommit på att det är OK att klippa ner rötterna lite grann.

 • reaper

  Member
  2003-01-22 at 13:56

  Är det inte så att det som växer neråt är också det som växer uppåt?? Kommer det en förgrening på plantan händer det inte samma sak med roten??? Hur mycket ska man då trimma rötterna???? 🙄 🙄

 • mry

  Member
  2003-01-24 at 13:57

  De klarar sig med en mycket liten och kompakt rot. Så är det i mina aerorör. Plantorna är inte bara stadigare och längre än i RF eller bubblare, de växer snabbare.

  Jag har också börjat frisera rötterna, det verkar inte ha någon negativ effekt på plantorna. De växer sig långa därför att de kan. Det gör de naturligt eftersom de ska kunna ha tillgång på näring från en stor yta.

 • reaper

  Member
  2003-03-18 at 23:33

  Beror på; om man kör hudro/aero eller liknande så kan man troligtvis trimma ganska rejält.. näringen finns i vattnet så därför behövs väl inte lika omfattande rötter som vid odling i soil.

  Om man tar en planta i jord och kontinuerligt skär av rötterna ex till en 5×5 cm kub då hämmas tillväxten så att plantan växer långsammare.
  Detta är ett av momenten i att “träna” bonzaiträd…

  Baseras helt på min uppfattning..

 • bz

  Member
  2003-03-30 at 17:03

  Ett tips när man trimmat sina rötter är att man kan låta dem ligga
  i blöt i vatten… en vecka med lite vinäger sedan kan man koka dem
  , woka dem med kyckling vattenkastanjer, morot red beans m m…

  Då har man en rätt smaskig måltid =)