• Komponenter till egen HPS.

  Posted by reaper on 2002-08-30 at 09:51

  Hejsan!

  Jag skulle behöva lite hjälp av er fellow growers. Mitt mål är att bygga en egen HPS. Det jag är intresserad av är en 70w hps eller 150w hps. Jag har gjort lite research och vad jag förstår så behövs en rad kompenenter. Är det någon som vet eller idas titta lite närmre på vad eran ballast och se vad som står på dom? Vad skall man t.ex. säga i lampaffären att man vill ha för en sorts kondensator (på min lampaffär är dom helt urkassa på sådant hära så jag måste berätta för dom och inte tvärtom).

  Tackar aldra ödmjukast för all hjälp jag kan få!

  PS! Jag tänker inte köpa ifrån Max Kiffer. Absolut inget ont om honom – han gör ett super jobb *tummen upp*, men av vissa anledningar vill jag bygga eget helt enkelt. Ville bara skriva det så att ni vet att jag vet om max. :-) DS!

  replied 21 years, 7 months ago 1 Member · 3 Replies
 • 3 Replies
 • reaper

  Member
  2002-09-01 at 21:02

  hej, jag kollade upp alla komponenter genom en snubbe jag känner som jobbar på el-affär och det blev jävligt dyrt att bygga en egen, mycket dyrare än att köpa en färdig, reaktorn kostar cirka 350 och tändaren kostar ungefär lika mycket plus själva lampan som i det här fallet, en 400w kostade 350, alla priser exlusive moms….. plus alla småsaker som sockel och sladdar och en reflektor…… vilket fall som helst kom jag på att det inte lönade sig….

  ett tips, hör med typ vägverket eller liknande om dom kan avyttra en gammal gatlampa, 250w hps sitter det i massor av gatlampor, kanske inte det mest diskreta, men du kanske kan säga att du ska ha den som garage belysning eller liknande…

  kolla på http://www.elektroskandia.se där finns alla komponenter om du ändå vill bygga eget!

  sleeepy

 • reaper

  Member
  2002-09-02 at 17:16

  Tack så hemskt mycket för hjälpen, alla bra tips och länken. PM:a mig om du vill ha några tomatfrön som tack för hjälpen.

 • reaper

  Member
  2002-09-04 at 11:57

  plantage.nl har mycket oxå – är billiga & man slipper moms och frakten är billigare från holland – köpte mycket sprayburkar därifrån förut!

Log in to reply.