• Kära Beatbox

  Posted by reaper on 2002-12-06 at 10:49

  Jag har nu läst en hel del av dina inlägg.
  Du argumentrar bra och du har en hel del vettiga åsikter även om jag måste säga att du är dålig på att följa upp en del av dina trådar.
  Några saker bara från tråden Idé 2:

  Du skriver att farlig medicin är receptbelagd för att tillgängligheten inte ska vara så hög.
  Vet Du hur många alvedon det krävs för att man ska dö?
  Vidare så är det ju så att bara för att ett preparat är receptbelagt så betyder ju inte det att tillgängligheten skulle vara låg.
  Du har tydligen ingen erfarenhet av tablettmissbruk i din närhet.
  Det är faktiskt inte svårare än att man lyfter på luren å ringer sin läkare så får du en ny sänding tabletter att hämta ut på apoteket, eventuella biverkningar av medicin brukar man även försöka att medicninera bort, vilket ju då innebär att man skriver ut ännu mer tabletter.
  Tillgängligheten är det med andra ord inget fel på.

  (Fortsätt att LÄSA beatbox, inte skumma igenom texten efter saker att klanka ner på)

  Du ställer även en fråga:
  “Frågan som ni ska svara på är vad samhället tjänar på att införa ytterliggare en drog istället för att lägge ned mer pengar på vård än vad som görs idag. Varför ska vi icke drogare stå till svars för det ni som är en yttert liten grupp väljer att hålla på med ?”

  Jag förstår inte hur du argumentrar.
  Varför skulle vi lägga mindre pengar på vården bara för att Cannabis avkriminaliserades?
  Är det någon hemlig sekt som har infiltrerat regeringen med en agenda som säger att Sjukhusen ska få mindre pengar om vi avkriminaliserar Cannabis? Om Du är rädd för att Cannabisbruket i sig ska leda till ökade kostnader för sjukvården så får du läsa på.
  En avkriminalisering av Cannabis skulle förhoppningsvis leda till ett mindre användande av tobak och alkhol – som är betydligt mer skadliga och kostar samhället betydligt större summor.

  Det finns inga icke drogare.
  Inte ens du kära Beatbox är en ickedrogare.
  Om du nu inte dricker alkhol så dricker du säkert kaffe (totalförbjudet i Sverige en gång i tiden då det ansågs vara en livsfarlig drog), Te, du kanske käkar Choklad. har Socker på flingorna och ploppar i dig en Treo då och då. Snart kanske du även får ångest och panikattacker och får en massa tabletter att tugga i dig.

  Jag förstår inte heller vad du menar med att ni “icke-drogare” som du väljer att kalla dig, skulle få stå till svars för att det finns dom som skulle få röka sin Cannabis lagligt?

  Du referar till en undersökning http://www.cedro-uva.org/lib/cohen.canasd.pdf

  Du måste väl ändå se på detta med nyktra ögon. Det är ju inga direkt superhöga procentsatser som säger att Cannabis gjorde dom nyfikna på andra droger, 26%.
  Ställ frågan utifrån Alkohol eller Tobak så får du se.
  Hur många är vi inte som i vår ungdom supit oss fulla å fått för oss att vi ska ha en cigg oxå.
  80-90%?
  Sedan så kan man ju fundera på varför man blir nyfiken på andra droger – kan det vara det att man upptäckte att droginformationen som man fått sig itutad var propaganda och byggd på lögner?
  “Då kanske dom ljuger om dom andra drogerna oxå?”

  Glöm inte heller att undersökningar alltid är vridbara åt det håll man vill att dom ska leverera. Urval av människor, frågans uppbyggnad osv. kan alltid användas för att leda utfrågningen åt “rätt håll”.

  Vidare så Ä R Cannabis idag inkörsporten till andra, tyngre droger.
  Inte så konstigt egentligen.
  Försäljningen sköts ju av Langarna och dom är som alla andra affärsmän, dom vill tjäna pengar och skaffa sig en fast kundkrets.
  Cannabis generar inga pengar och inga fasta kunder, därför erbjuder man även andra varor, varor som garanterar en återkommande kundkrets..
  Cannabis agerar bara lockvaran.
  Men det tycker du tydligen är helt okey eftersom du anser att avkriminaliserandet av cannabis skulle ställa till med så stora problem för vårt samhälle.
  Frågan är ju Beatbox, och det här är den enda frågan som Du behöver besvara om det blev för mycket;

  Var tror Du cannabis gör störst skada?
  På Fel sida lagen tillsammans med Heroin, Amfetamin, Ecstassy och annat knark eller på rätt sida lagen, tillsammans med berusningsmeddel som Alkhol, Tobak och läkemedel?

  Hur du än vrider och vänder på det – Drogerna är här för att stanna.
  Nu måste vi hitta vägar för att minska nyrekryteringen av tunga missbrukare. Jag tycker att vi börjar med att plocka bort Cannabis från Langarna – så har dom mindre att locka med.

  ((La det här i en egen tråd då det blev långt))

  replied 20 years, 10 months ago 1 Member · 1 Reply
 • 1 Reply
 • reaper

  Member
  2002-12-06 at 17:48

  Jäkligt bra skrivet C_Fira!
  Du kan ju även läsa mitt inlägg om att sverige borde bötfällas Beatbox. Det är ju trots allt sverige å några länder som bidrar till att drogerna smugglas mellan länder, för man vill sälja till högsta pris, och många smugglare är beredda att betala ett högt pris för att få ut så mycket pengar som möjligt. Sorgligt men sant så skapar sveriges hårda narkotikapolitik bara en enorm “knarkmagnet”.

  Och varesig du vill eller inte beatbox så kommer drogerna ALLTID att finnas i världen och definitivt i sverige. inse fakta, ett narkotikafritt samhälle finns inte.

  my two cents