Ett svenskt cannabisforum Forums Lokala forum Swecan Umeå Kan nån dessa fröns historia?

 • Kan nån dessa fröns historia?

  Posted by reaper on 2003-01-30 at 23:29

  Jag gjorde i dagarna en swap med en umeå swecan medlem härifrån Umeå och som en liten bonus (inte då dålig bonus, jag tackar och bockar 8) )!!! fick jag något enstaka frö som hette:
  Sweettooth#3 x Blueberry
  och något frö av:
  C99 x (GB Hash Plant x Bubblegum)

  Jag gissar att det är lokala umeå frön? I alla fall hörde jag Josef_K’s namn nämnas? Hur som helst undrar jag om det är någon som odlat dessa och vet hur dom brukar bli. Odör, smak, hermi-tendenser, ja jag är nyfiken på det mesta :D.

  replied 20 years, 8 months ago 2 Members · 4 Replies
 • 4 Replies
 • josef_k

  Member
  2003-01-31 at 09:32

  Ja, tro det eller ej, men jag vet inte så mycket om dem. Däremot finns det några andra i den häl lilla skaran som vet det. Behöver du mer frön är det bara att pma

 • reaper

  Member
  2003-01-31 at 16:20

  Jätte skyst av dig Josef!!!!! Jag började grodda några frön idag så jag får se hur det går med dom. Just nu har jag misslyckats med hur många frön som helst… jag vet inte vad som händer för tidigare har det gått bra, men dom senaste gångerna har jag haft en ratio på 1/5 att gro :-(. Nåja jag skall vara lite nogrannare denna gång.

  Har du föresten fått mitt PM om swapping?[/u]

 • josef_k

  Member
  2003-02-01 at 10:26

  Nej, inget PM.. 😥
  Jag har också upplevt samma problem med frön som inte vill gro. Men så sätter jag dem direkt i torv också. Hur gör du?

 • reaper

  Member
  2003-02-01 at 12:42

  Tidigare har jag inte varit så nogrann, men denna gången gjorde jag exakt så här när jag plantera mina frön:
  1) Fyllde ett glas med vatten.
  2) Stoppade ner C99x… frö i vattnet.
  3) Tittar noga på fröet lite då och då för att se när grodden visar sig. Såfort jag ser att den kommit ut flyttar jag den till brikett. Jag vill inte att grodden skall växa får långt och ödsla energi på att växa i vatten. Det är bättre att den lägger ner den energin på att växa in i torven tänker jag.
  4) Blöter upp en brikett och låter den svälla helt klart.
  5) Tog en smal grillpinne, ca 1-2mm diameter (sådan man trär t.ex. lök och sådant på när man myser vid lägerelden) och täcker över det hålet som dyker upp i briketten när den sväller. Krafsar runt för att fylla det hålet men ser till att torven inte blir för packad.
  6) Gör en liten grop med hjälp av pinnen. Ser till att det inte blir för hårt packat på väggarna.
  7) Plockar upp det groddade fröet ur vattnet med hjälp av en sked och placerar det i hålet jag själv gjorde i briketten.
  8) Jag placerar fröet så att det ligger lite snett. Anledningen till det är för att ifall jag placerar det helt rakt upp eller med grodden udner, är det lättare att misslyckas och att få fröet att lägga sig upp och ner. Bild:
  plantaseed.jpg
  9) Sedan placerar jag lite torv ovan på. Kanske 1-2 mm tjocktlager så att toppen på fröet precis täcks.
  10) Jag placerar briketten i en plastburk med lock. Denna burk placerar jag på ett hönsnär som är spänt ca 1cm ovanför lysrörs reaktorn. ballasten/drosseln). Det kommer in mycket svagt dagsljus i burken som är genomskinlig.
  11) Ja… såhär långt har jag kommit. Få se ifall det blir något av det?

  Josef_K: Skumt att du inte fått mitt PM. Det låg ett ex i min ‘Sent Box’ så jag skickar om det till dig.