• Kan min rumskompis åka dit?

  Posted by grandnastyb on 2003-03-08 at 12:09

  Jag bor i en lgh med två polare varav en är motståndare till min planerade odling. Han (narc-killen) är orolig för att han på ngt sätt ska råka illa ut om snuten kommer. Odlingen ska vara helt stealth och i mitt rum. Kan han straffas på något sätt om jag säger att det är mina plantor och att han var ovetande?
  Tacksam för svar…

  replied 19 years, 2 months ago 4 Members · 12 Replies
 • 12 Replies
 • reaper

  Member
  2003-03-08 at 12:20

  Nej. Medverkar han inte på ngt sätt i odlingen är han därmed oskyldig. Vidare bör han förneka all kännddom om plantorna istället för att säga ” det är inte mina plantor, det är GrandNastyB´s “

  Tänk dock på att om han bara t.ex vattnar dina växter EN gång, kan han göras medskyldig.

 • grandnastyb

  Member
  2003-03-08 at 12:37

  Tycker att det låter mycket rimligt, jag är helt övertygad! Idioten vägrar övertygas! Någon som har erfarenhet av av tillslag + rumskompisar.

 • dr-snuggles

  Member
  2003-03-08 at 13:06

  Det låter konstigt. Inte straffas väl alla (vuxna) människor i en lägenhet för att en person har odlat och densamme erkänner att det var hans plantor?

 • reaper

  Member
  2003-03-08 at 15:19

  G-Hopper har rätt. Förnekar han kännedom om plantorna helt så bör han klara sig men jag tror också att det kan variera lite från fall till fall. Det beror på hur uppenbart det är att han kände till dem.

  Om man kan ge en trovärdig förklaring så litar nog domarn på en men kanske inte om din stealth box hade stått mitt i lägenheten…=)

 • dr-snuggles

  Member
  2003-03-08 at 15:41

  Om man inte tagit aktiv del i odlandet så borde man väl inte kunna ses som medbrottsling? Att inte angiva brottslingar är väl inte ett brott?

 • grandnastyb

  Member
  2003-03-08 at 15:41

  Saken är den att killen vill bli snut själv… 😆 han har sökt till polishögskolan. Så han är inte så pigg på att alls bli inblandad, ser ju inte så bra ut i papperen… Jag kanske får odla hos min kusin, han är redan dömd för det mesta :(

 • trestor

  Member
  2003-03-08 at 17:59

  Om han förnekar kännedom om plantorna, så finns det ingen en minsta suck till chans att han kan åka dit för någonting. Klart som fan att han inte kan stämmas för saker som du gjort utan att han vet om det. Även om han nu faktiskt vet om det så spelar det ingen roll, om han bara hävdar att han inte vet det. Villkoret är som sagt att han inte hjälper till vid odlingen, men det låter det inte som han hade tänkt direkt.

 • reaper

  Member
  2003-03-08 at 19:06

  Ett ord av varning… i regel antas man veta om de brott som begås om man bor på brottsplatsen ifråga.

  När de gjorde razzia hos mig en gång i tiden släppte de två tjejer som sov över, men höll min flickvän och övervägde att åtala henne för medhjälp just för att hon kunde anses “bo” hos mig till skillnad från tjejerna som sov över bara för natten. 🙄

  I vissa fall är det den som officiellt äger(/står skriven på kontraktet) lägenheten/boplatsen ifråga som får ta huvudansvar.

  Å andra sidan är det många som kommer undan med en varning, typ “du vet om att den där är olaglig va?!”.

 • reaper

  Member
  2003-03-09 at 17:52

  Radix,

  Kloka ord och värda att tänka på.

  GrandNastyB nämner inte vem som är innehavare av hyreskontraktet. eller alternativt bostadsrätten. Är det inte Herr GrandNasty själv som äger kontraktet, skulle jag inte odla då innehavaren (övriga) skulle kunna bli misstänkta. Dock antar jag vid eventuell påkomst av odlingen, att odlaren tar fullt ansvar.

  Vidare känns det ganska osoft att ha en ev. blivande gris bökande i plantagen och hur “stealth” är det egentligen om samme aspirant vet om odlingen?

  Jag skulle i alla fall inte odla under dessa förutsättningar men det är bara min uppfattning. Dessutom får man kanske ta en smula hänsyn till de övriga beroende på läget?

 • grandnastyb

  Member
  2003-03-09 at 18:52

  Jag står inte på kontraktet men jag är skriven där. Odlingen skulle vara otroligt stealth i min garderob. Man skulle inte se strömkablarna om man inte flyttade på sängen. Jag tror faktiskt att jag skulle kunna odla utan att han märkte det. :) Vi har en lägenhet till i vår trapp, ett ganska ungt par som verkar sjyssta. Inte mycket spring i lägenheten, ingen som puffar på balkongen. Känns som enda chansen att jag skulle åka dit är om narc-kompisen sätter dit mig för att öka sina chanser att komma in på snutskolan! 😆

 • reaper

  Member
  2003-04-16 at 23:29

  @GrandNastyB“] Känns som enda chansen att jag skulle åka dit är om narc-kompisen sätter dit mig för att öka sina chanser att komma in på snutskolan! wrote:</em/

  Låter ju som en häftig ‘kompis’ 🙄

 • reaper

  Member
  2004-07-26 at 18:42

  En kompis till mig hade en inneboende som sålde en del. Killen som var inneboende åkte dit och min kompis fick 1 år. En kompis till honom som var i lägenheten vid tillfället för razzian fick vilkorligt, alltså han hade ingenting med något att göra annat än att han sprang en hel del i lägenheten. Killen som åkte dit fick sitta länge i kurran. Nu var det stora mängder vi pratar om men det var helt sjukt hur de oskyldiga straffades.

  Polisen kan få det till att alla som bor i lägenheten är skyldiga till narkotikabrott om någon dealar. Jag tycker inte du ska odla mot dina rumskompisars medgivande.