Ett svenskt cannabisforum Forums Coffeeshopen Cannabisodling Kan man skippa 2 ljusperioder?

 • Kan man skippa 2 ljusperioder?

  Posted by paddington on 2002-10-09 at 21:31

  Jag skall i helgen få fint besök av svärföräldrarna. Bara att bita i det sura äpplet och ställa undan plantan. Tyvärr är det ju inte så enkelt när den är 4 veckor in i blom 👿

  För det första kommer jag inte att kunna ge belysning. Det innebär att både fredag och lördag kommer att vara utan ljusperioden. Klarar plantan att gå tillbaks in i blomfasen eller rubbas den tror ni?

  Nästa problem är vart jag ska göra av plantan. Troligen trär jag en sopsäck över den och ställer den vårt förråd här i hyreshuset. Det innebär att den inte syns och är ionlåst men mycket väl kan lukta om någon är och rotar i förrådet ijämte. Det skiter jag i. Tycker ni att jag är dum i huvudet som inte är mer försiktig? Enligt mig borde det inte vara så givet att det är cannabis som doftar, hur fan ska folk kunna vara så säkra på det att de ringer snuten? Jag hade aldrig hajjat om jag inte varit, så att säga, insatt…

  Andra förslag till förvaring?
  Klarar plantan av att bo i en sopsäck 2 dygn? Man vill ju gärna att det ska vara något sånär lufttätt pga doften.

  Tack för input.

  replied 21 years, 6 months ago 4 Members · 10 Replies
 • 10 Replies
 • trebloose

  Member
  2002-10-09 at 23:21

  varför inte köra med en LE då slipper du ha fläktar och annat misttänksamt igång? en LE är mycket bättre än 0 LE (gammalt trebloose ordspråk) :D 😉

 • trestor

  Member
  2002-10-10 at 01:00

  Problemet är ju att släktingar har en benägenhet att vara nyfikna… speciellt om det är första gången de är hemma hos en. De ska besöka alla rum, öppna alla dörrar…. Håller med om att det är ett jobbigt problem, men nog tror jag allt att plantan klarar 2 dagar i mörker, bara det inte blir för kallt så ska det inte vara några problem.

 • reaper

  Member
  2002-10-10 at 01:30

  var borta i 3 dagar hade släckt ljus men plantorna klara sig, iofs. var det under vegg men endå :) Dem små rackarna klarar sig bättre än man tror :D

 • reaper

  Member
  2002-10-10 at 01:58

  Har för mig att det var någon annan som hade samma bekymmer för inte så länge sedan, prova sökfunktionen..

 • reaper

  Member
  2002-10-10 at 03:36

  Nemas Problemas

 • paddington

  Member
  2002-10-10 at 11:04

  Tackar för åsikterna.

  Jag har inget eluttag i förrådet, som dock är uppvarmt, därför får det bli utan LE. Då är det väl bara att hoppas att ingen upplyst fanatiker skall ner och rota i husets förråd i helgen, för luktar gör den onekligen.

 • reaper

  Member
  2002-10-11 at 17:07

  tror att du menar att den skall gå tillbaka in i veggfasen när du ger den mörker.

  eller vad?

  Hursomhelst, det som händer med en planta som är i blom och missar sina ljusperioder är att den blir orolig att den inte skall vara könsmogen innan det kommer pollen i luften. producerar mera hartz och blir något hängig.
  d.v.s du kan utan oro ställa undan den lilla damen.

  angående källarförrådet så är det bara en sann odlare som känner igen lukten och jag tror inte att en odlare golar på en annan.
  möjligtvis en föredetta stoner som känenr igen doften, sånna 60tals hippies brukar inte ha för vana att ringa tusse batong så fort det dyker upp tillfälle.

  så du kan andas ut och hälsa familjen välkommen hem till dig.

 • paddington

  Member
  2002-10-13 at 20:00

  Det hela gick fint, budsen var faktiskt svullnare än väntat efter att par dagar i sopsäck. Det luktade onekligen gott i vårt förråd, men som ni säger så tror jag inte att det är många som kopplar.

 • trestor

  Member
  2002-10-13 at 22:17

  Vad bra! Då är det bara att blomma vidare nu då :)

 • paddington

  Member
  2002-10-13 at 22:26

  Japp. Jag har faktiskt bestämt mig för att köra denna PP tills den är helt brun-röd i pistillerna. Känner för lite fetare slugger rus istället för det nästan stressande stim denna Power Plant brukar försätta mig i. Fast en av de 4 topparna ryker nästa vecka för att hålla humöret uppe i stugan 8)

Log in to reply.