• Jeppis Mix

  Posted by reaper on 2003-03-15 at 16:45

  Det var mycket snack om Jeppis Girl förra året, men det fanns inga frön. Men när jag sökte nu så hittade jag den här sidan där man tydligen kan beställa en mix med en massa Jeppis Girl liknande strains. Det finns en massa info där men jag orkar verkligen inte läsa idag. Men kanske är ni intresserade.


  Jeppis Mix – 60 seeds for 100,-

  This mix contains 10 Jeppis Pearl, 10 Jeppis Skunk, 10 Afghani Pearl, 10 Mazar (Dutch Passion), 10 Powerplant (Dutch Passion) and 10 Mazar X SuperSkunk.


  replied 20 years, 6 months ago 3 Members · 8 Replies
 • 8 Replies
 • reaper

  Member
  2003-03-15 at 21:09

  Verkar inte spec seriöst, eller? :?

 • reaper

  Member
  2003-03-15 at 23:03

  @microdot wrote:

  Det verkar som om han är reggad här som JeppisBoy så man kan ju pm:a och fråga om han är seriös.

  Sorry, den sidan är inte min… Däremot är jag rätt säker på att jag vet vems den är. Kan inte uttala mig om om han är seriös eller inte. Att han inte fått bilderna och funka ännu heller verkar ju hur som helst inte så proffsigt.

  Däremot så kan jag nog säga att det odlas en del avkomlingar till jeppisgirl i jakobstadstrakten, och kvaliteten brukar vara helt OK på sånt som fått stå ute eller i växthus hela sommaren. Dom brukar börja blomma vid ungefär en månads ålder.

  Vet inte om jag skulle köpa detdär paketet, 100 euro är mycket pengar, oxo för 60 hemkorsade frön. Skulle själv kanske hellre köpa dom 20 jeppis-avkomlingarna, för lite mindre pengar då. Kanske han går med på det oxo.

 • reaper

  Member
  2003-03-16 at 11:41

  Tja, jag har ingen aning om det är seriöst eller inte.
  Men om inte mitt minne sviker mig så var det samma sida jag var inne på förra året och det stod att dom inte hade några frön just då.
  Skulle vara kul om nån skulle ta och köpa det iallfall, skulle vara intressant att höra hur det går med dom. Men jag har en endaste krona just nu, så det får jag välle inte så många frön för. :)

 • patito

  Member
  2003-03-17 at 00:15
 • reaper

  Member
  2003-03-17 at 15:00

  Talade nyligen med en kompis som är bekant med han som har sidan. Någon nybörjare är det hur som helst inte frågan om. Han vet nog vad han gör, så grobarheten tror jag nog är OK.

  Skulle nog bli aningen förvånad om han inte skickade vad han lovat. Inte tror jag det är industrihampa han säljer heller. Skulle jag gissa på vem som har bra jeppis-gener skulle jag nog gissa på just honom. (Hint, hint, varifrån kom jeppisgirl månne ursprungligen…)

  Jag kan ta och kolla på finska forum om nån där beställt och vad dom har för erfarenheter…

  EDIT:

  Hittade bara ett inlägg om saken. Fröna hade tydligen kommit fram och grott utan problem. Seriös? Nja, tror nog han e OK.

 • reaper

  Member
  2003-03-17 at 17:44

  Orsaken till att jag tyckte de kändes lite skumma var att de/han inte någonstans skrivit om vilket slags urval han använt för fröproduktionen, ifall de stabiliserats av F1or, BOXats etc..

  Vad tror du om det, JB? Har han resurserna som behövs?

 • reaper

  Member
  2003-03-17 at 23:01

  Ärligt sagt så vet jag ju inte vad han har för setup och resurser… Om jag inte minns helt fel antyddes det på förra versionen av hans sida att dessa frön är resultatet av de sista jeppisgirl-fröna och nyinhandlade frön. För att få någorlunda stabila strains behövs väl plats för (minst) ett par hundra plantor och ett antal år… Såna resurser lär han nog inte ha.

  Däremot så har ju jeppis-något odlats i bushen runt jakobstad sen typ 70 – 80-talet. De flesta jeppis-något är nog bättre lämpade för utomhusodling i vårt klimat än majoriteten av “komerciellt” producerade sorter. Jag menar, dom där bilderna ser ju nog rätt trevliga ut… (och, ja jag har sett liknande annanstans oxo. Live alltså, så att säga.)

  Så om jag måste uttala mig om genetiken han säljer, så tror jag nog jeppiskorsningarna är prisvärda, fastän kanske inte så stabila. Dom andra har jag ingen aning om.

 • gin

  Member
  2003-03-17 at 23:46

  Helt omotiverat offtopic:

  Chafförn: Helskön avatar. Gissar att inte många har koll på vem Takeshi Kitano är ! Kinghgubben!