Indisk Kyckling sallad!
Kunde bara inte hålla detta för mig själv
hittade receptet i tidningen , och efter att ha testat det så är detta ett måste för er att testa!
Det du behöver:
för 4 personer eller en stenad
4 kycklingfileeér eller 400g annat benfritt kycling kött.
½ msk tandoorikrydda
1 kryddmått malen koriander
1 kryddmått malen spiskummin
1 kryddmått vindaloocurry
1 kryddmått salt
2 msk rapsoljaTill salladen:
1 huvud isbergssallad
½ huvud rosésallad
3 Stora tomater ( hälst kvist )
1 gurka
1 rödlök
100 g gröna eller gula bönor
1 litet blomkålshuvudSå gör du:
1.dela kycklingköttet i bitar. blanda kryddor och olja i en skål.
lägg köttet och rör om så marinaden täcker alla sidor.
2.skär isbergssallad och rosésallad i strimlor. skär tomaten i klyftor
och gurkan i stavar. skiva löken.
3.ansa blomkålen och dela huvudet i mindre buketter. ge kålen och bönorna ett uppkok i lättsaltat vatten. Grönsakerna ska bli lätt mjuka, men absolut inte överkokta.kyl de färdiga grönsakerna i Iskallt vatten.
4.stek köttet hastigt i en het panna kycklingköttet ska vara hellt genomstekt.
5.Lägg upp sallden på tallrikar eller i portionsskålar. Toppa med blomkål,bönpr och kyckling.6. Ät och njut för detta är faktiskt riktigt gott och enkelt att göra , trots alla ingredienser man måste skaffa , men tro mig det är värt det
Log in to reply.