• ICQ/MSN/AIM IGEN!

  Posted by trestor on 2002-08-19 at 11:24

  Jag vill återigen påpeka att ni bör INTE ge ut era icq (m.fl) nummer på forumet!!

  Bara för att testa så addade jag en del folk utan att de fick något meddelande om att jag gjort det, gjorde en liten koll och fick fram ipnummret på alla som var online och i en del fall tom deras telefonnummer!!

  OM ni av någon outgrundlig anledning känner att ni måste ha ert nummer med på forumet så se då för fasen till så att ni inte skriver med sådana saker som telefonnummer i icq!

  Fan.. vill inte se att nån här åker fast bara för att man slarvar med en sån grej..

  replied 21 years, 2 months ago 6 Members · 17 Replies
 • 17 Replies
 • ashtray

  Member
  2002-08-19 at 11:33

  Går det inte att ta bort den funktionen i forumet så att det inte går att ge ut ICQ, MSN etc?

 • smacky

  Member
  2002-08-19 at 11:44
  Quote:
  Går det inte att ta bort den funktionen i forumet så att det inte går att ge ut ICQ, MSN etc?

  Jag tycker ändå att folk borde förstå att man inte ska ha MSN/ICQ visat här på swecan (även om ni har “visa inte min IP” på i ICQ så visas den ändå om man tex kör med chattclienten trillian).

 • reaper

  Member
  2002-08-19 at 12:52

  Hur är det med msn då??

 • funk-doctor-spock

  Member
  2002-08-19 at 16:17

  Tycker väl det är upp till var och en. Men om man inte vet med sig att man har koll på säkerheten så är det kanske inte så smart som Trestor mycket riktigt påpekar. Tror det skulle kännas rätt onödigt att torska för en sån sak, minst sagt..

  MSN har väl ännu dåligare säkerhet än ICQ rätt allmänt har jag för mig.

 • trestor

  Member
  2002-08-19 at 23:21

  Alla dessa klienter är ungefär lika osäkra.. MSN kan nog dock anses som den sämsta, AIM mittimellan och ICQ som något bättre men det är liksom hårfina skillnader. Även ICQ är otroligt osäkert och det krävs inte alltför mycket datorkunskap för att kringgå saker som skydd för ipnummer, authentisering för att lägga till folk på listan mm. mm.

  Inget egentligt fel med dessa klienter, men använd de inte eller ge ut ert nummer när ni vill vara anonyma för de skapades inte med säkerhet i tanke. De är förmodlingen det osäkeraste du kan använda på internet…

 • trestor

  Member
  2002-12-28 at 17:03

  Det går inte att “avlyssna” icq på något annat sätt än övrig trafik. Det är inte det som är det osäkra utan det faktum att det är lätt att spåra en människa via icq-numret. Sedan kan man också lätt “spoofa” sin identitet, dvs man kan uppträda som någon annan och därigenom lura någon att säga saker som man kanske inte borde.

 • powerpuffgirl

  Member
  2002-12-30 at 20:30

  Men… ett telefonnummer skulle jag aldrig skriva in i ett ICQ. Inte heller mitt riktiga namn eller min fasta E-mail-adress. Varken på ett drogforum eller ett annat forum. Det är inte bara poliser som är på internet, det finns en massa galningar också…. 😯 🙄
  Och talar om mitt riktiga namn på en ICQ gör jag först efter lång tid…, när jag vet hyggligt vem jag har att göra med…

 • reaper

  Member
  2003-01-22 at 21:05
  Powerpuffgirl wrote:
  Men… ett telefonnummer skulle jag aldrig skriva in i ett ICQ. Inte heller mitt riktiga namn eller min fasta E-mail-adress. Varken på ett drogforum eller ett annat forum. Det är inte bara poliser som är på internet, det finns en massa galningar också…. 😯 🙄
  Och talar om mitt riktiga namn på en ICQ gör jag först efter lång tid…, när jag vet hyggligt vem jag har att göra med…

  Kul att nån har lärt sig! :-) Jag e från skåne, men jag kan ljuga också?

  *smek*

 • trestor

  Member
  2003-01-22 at 23:52

  Anledningen till att jag tog upp det här för en tid sedan var ju dock inte informationen man eventuellt lämnar ut via icq, aim mm. utan det faktum att ens ip är mycket lätt att få tag i genom ens icq-nummer tex. Har polisen ditt ip och bevis för att du odlar (tex genom att du pratat om det på swecan) kan de enkelt spåra dig via din isp. Jag säger inte att de ids göra det, men de KAN. Därför bör man inte lämna ut sitt nummer till icq eller liknande klienter på en sida som swecan oavsett om informationen man ger ut där är korrekt eller inte.

 • reaper

  Member
  2003-01-23 at 04:25

  hehe finns det någon anledning till att ni är så paranoida =) själv tror jag inte att det räcker med lite text för att göra en aktion så som en husransakan bara för att man har skrivit på ett forum, även om jag nu postar massor med bilder så behöver dom inte komma ifrån mig. det är just därför man i sverige kan skylla på varandra vid ett brott. det finns inget sätt att bevisa att det var just jag som skrev detta. jag som i min e-mail, UIN och AIM. min mail är jättelätt att se vem det är som har då det äandast finns en som har en liknande och efter som att det är ett rätt stort företag i vadstena som har hand om den. mitt ip kan jag visa gladeligen det visar juh inte heller nått. så att känna sig osäker bara för att man ger ut sitt icq uin är typ bara dåligt för nerverna. sen så finns det rätt många som sitter på DHCP och då är det rätt lätt att bara boot modemet så byts oftast IPt ut.

 • powerpuffgirl

  Member
  2003-01-23 at 06:51

  Även om man tex skriver att man odlar så behöver det ju inte vara sant. Internet är Internet, och det finns en hel massa mytomaner där.

  Sedan skulle jag aldrig gå in på en sida som Swecan på mitt jobb. Dels kan IT-tekniker kolla rätt bra vad man gör och dels, iallfalla på mitt jobb, så råder en IT-policy som säger att man inte får besöka vilka sidor som helst.

  Jag skulle isåfall vara klart mer försiktig med vad jag postar för bilder. Man bör kanske tänka efter mer än en gång om man postar en bild typ “detta är min fina lilla cannabisplanta efter 3 veckor”. Dels kan man spåra från vilken dator bilden har skickats, dels, om man plåtar taskigt, så kan plantans “omgivning ” tala om var bilden är tagen (det finns iallfall amerikanska rättsfall där folk har åkt dit på sådant).

  Och i Vadstena finns det väl inte så många stora företag. Jag är själv uppvuxen inte långt därifrån, så jag känner till denna lilla stad med nunnor, knypplingar och slott. Så att om jag verkligen ville, så skulle jag nog kolla kolla upp vem du är, wascator, rent hypotetiskt, eftersom jag fortfarande tex känner folk i trakterna. 😉

  Själv känner jag mig inte så nojjig så länge jag sitter hemma och skriver, men det kan ju bero på att jag just bara skriver, jag odlar inte. :P

 • reaper

  Member
  2003-01-23 at 06:57

  finns ett som heter wasadata och som har hand om vadstena.se/vadstena.nu domänerna och som komunanställda sitter på. sen så har dom radiolan i motala, vadstena, skänninge och mjölby. vet itne om det är på några mera ställen så det är juh inte ett så litet företag =)

  om du nu får för dig att kolla upp vart jag finns att fåtag i hörav dig =)

  out

 • powerpuffgirl

  Member
  2003-01-23 at 07:23

  Du behöver inte vara orolig, jag finns i Stockholm numera! :D

  Men nog är det kul att finns fler från mina gamla hemtrakter här… :D

 • trestor

  Member
  2003-01-23 at 15:41

  wascator: Better safe then sorry. Jag har ingen lagerlokal och odlar i, har enbart ett par plantor i garderoben, men jag har väldigt mycket att riskera på att åka dit. Släktingar blir ledsna och arga, jag kanske kickas från högskolan, får svårt att få jobb sedan mm. mm. Jag vill inte riskera detta genom att ge ut en sån skitsak som icq-nummer, varför ska ni veta mitt nummer?

  Tro inte för ett ögonblick att du är säker för att du råkar byta ip, det är inte det minsta säkrare än fast ip. Din isp loggar exakt vem som har vilket ip när. Har polisen skäl att tro att du odlar kan de bara knalla till din isp och begära ut loggar och vips så har de din hemadress.

  Jag tror faktiskt inte att det händer så ofta om ens alls, men som sagt föredrar jag att vara så säker jag kan på alla områden. Jag har bättre saker för mig än sitta i fängelse.

 • reaper

  Member
  2003-01-23 at 18:34
  wascator wrote:
  sen så finns det rätt många som sitter på DHCP och då är det rätt lätt att bara boot modemet så byts oftast IPt ut.

  Inte direkt, då jag själv garanterat VET att Polisen kontaktar ISP’ar för att få reda på vilken abbonent som satt på ip 123.123.123.132 den 1’e Januari klockan 12:00 – vilket jag märkte i ett förhör angående ett datorintrång :P. Ett riktigt pissebrott var det också, så tro inte att polisen alltid “inte ids” kolla upp IP-nummer, abbonenter hos ISP med mera bara för att brottet i dina ögon tycks vara lindrigt ❗

Page 1 of 2

Log in to reply.