• Hyresvärd?

  Posted by reaper on 2002-11-05 at 11:58

  Hyresvärden som äger min lgh. kan han bara klampa in hur som helst?? för att ex reparera något i så fall borde man kanske skaffa ett extralås till dörren…han lär ju undra varför det lyser och surrar om garderoben.

  replied 20 years, 8 months ago 5 Members · 20 Replies
 • 20 Replies
 • Yogi

  Member
  2002-11-05 at 12:09

  Naej, han kan absolut inte klampa in hur som helst. Han måste meddela muntligt eller skriftligt god tid i förväg när underhåll skall göras i lägenheten.

  Skulle han klampa in i lägenheten utan att du informerats begår han ett lagbrott och skall polisanmälas. Hör med hyresgästföreningen för mer dataljer, de har full koll på sånt här.

 • reaper

  Member
  2002-11-06 at 11:14

  Alltid när något ska fixas i min lägenhet så får man ett brev från hyresvärden att han tänker komma. Om man inte hör av sig så tar de det som ett medgivande till att han får komma. De lär inte bara klampa in helt oanmält.

 • reaper

  Member
  2002-11-21 at 13:46

  Jag tycker definitivt att du ska byta lås. I en lägenhet jag hade för ett par år sen kom det jämt folk för att reparera diverse fläktar, element etc. Ibland kunde man få ett brev på måndag där det stod att de skulle komma på tisdagen. Tänk själv vilka problem ett par nätter hos flickvännen skulle kunna ställa till med.

 • reaper

  Member
  2002-11-21 at 16:37

  Köp en sån dörrkedja. Det bör räcka. =)

 • reaper

  Member
  2002-11-21 at 16:51

  Lagen säger att hyresvärden måste meddela hyresgästen en vecka i förväg…men det är ju svårt att i verkligheten neka tillträde……..

  En gång har min värd varit inne i lägenheten utan att meddela överhuvudtaget….extra lås på dörren räcker…skall man odla kontinuerligt så bör man verkligen skaffa ett extra lås…

 • reaper

  Member
  2002-11-24 at 13:02

  Jag köpte en kedja, perfekt skydd mot hyresvärdar och andra!

 • reaper

  Member
  2003-08-17 at 08:59

  ja men hur bra ar kedjan om ni inte ar hemma ,, stupied

 • reaper

  Member
  2003-09-03 at 11:57

  Nu försökte han göra ett spontan besök det här är andra gången förra gången så fick jag reda på att han skulle komma 12 timmar innan. Den här gången ringde en granne och sa att hyresvärden sprang runt i alla lägeheterna..jag lyckades hinna förre honom till min lgh, monterade upp ett hänglås på dörren!

 • ashtray

  Member
  2003-09-03 at 12:16
  quenser wrote:
  Nu försökte han göra ett spontan besök det här är andra gången förra gången så fick jag reda på att han skulle komma 12 timmar innan. Den här gången ringde en granne och sa att hyresvärden sprang runt i alla lägeheterna..jag lyckades hinna förre honom till min lgh, monterade upp ett hänglås på dörren!

  Anmäl honom!

 • reaper

  Member
  2003-09-03 at 12:55

  Alltså jag har väll en ganska bra relation till honom och han skulle nog bli jäklit misstänksam mot mig ifall jag anmälde honom för en sån “struntsak” men för mig är det ingen struntsak. Han ska ge fan i att rota omkring i min lägenhet!

 • 108

  Member
  2003-09-03 at 16:03

  Det där med hänglåset måste väl ha verkat skumt?
  Skaffa ett extralås och kör nån historia om att ditt nya försäkringsbolag kräver det för att du har så många datorer hemma,
  eller att du har varit utsatt för oärliga hantverkare på andra ställen du bott på. Om du vill fjäska alltså.
  Sen kan du ju skita i att fjäska för hyresvärden också, för i det här fallet har du rätten på din sida.

 • reaper

  Member
  2003-09-04 at 08:04

  Nu bryr jag mig inte direkt om det verkar skumt det viktigaste är att han inte lyckas ta sig in i min lgh utan att jag vet om det eller är förberedd…Om han frågar så ska jag säga att jag är rädd för inbrott

 • 108

  Member
  2003-09-04 at 10:59
  quenser wrote:
  Om han frågar så ska jag säga att jag är rädd för inbrott

  Ja varför krångla till det i onödan. Det är väl trots allt för att de är rädda för inbrott som de flesta skaffar extralås. Tänkte inte på det… 😳

 • reaper

  Member
  2003-09-14 at 14:11

  Jag skrev en topic om detta för ett tag sedan.
  Min hyresvärd öppnade dörren och gick in i min lägenhet.
  Fast jag var hemma så jag bad honnom komma nästa dag istället.
  Efter ett tag upptäkte jag en lapp om att dom skulle komma in och installera brandvarnare, jag hadde klantat mig och låtit reklam ligga kvar utmed dörren för länge så lappen hadde gömt sig bland reklamen..
  Så mitt råd är att kolla posten noga varje dag =c)

  Har nu också köpt ett extralås…

 • reaper

  Member
  2003-09-20 at 10:12

  Sätt upp ett klistermärke på ytterdörren som det står “larm” på, så lär han garanterat inte klampa in och härja.

  Hade problem med en sån hyresvärd när jag bodde i min förra lägenhet. När jag kom hem från skolan en vacker dag så stod dören på glänt och jag hittade hyresvärden inne i lägenheten. Hans ursäkt var att han skulle “lägga fram nya proppar till proppskåpen”. Ja eller hur!

  Visserligen hade jag inte några olagliga prylar hemma eller så, men det är fan obehagligt. Har i vilket fall flyttat nu, har har larm på lägenheten.

  Man behöver dessutom inget godkännande från en hyresvärd för att sätta upp larm. Men det lär räcka med att slänga upp en dekal på dörren, han lärinte sätta sin fot i din lägenhet utan att ringa dig först.

Page 1 of 2

Log in to reply.