• Hydro utan medium

  Posted by reaper on 2002-12-20 at 12:59

  Jag skall köpa en av Hammarplast lådorna för min nästa hydro, 15 liters varianten. Eftersom jag köper ny låda och får ett nytt lock funderar jag starkt på att överge det dära med att odla i medium. Inget nytt under solen, jag blev inspirerad av http://www.overgrow.com/articles/10 som i sin tur blev inspirerad av http://www.overgrow.com/faq/835.

  Jag undrar om det är någon här på swecan som har erfarenhet av denna typ av konstruktion?

  Vad tycker ni att innerdiametern på plaströret borde vara?

  Några andra kommentarer?

  replied 21 years, 4 months ago 2 Members · 5 Replies
 • 5 Replies
 • reaper

  Member
  2002-12-20 at 15:08

  Jag har en follow-up till:

  Vilken diameter har stammen längst ner på din växt i hydron just nu och hur hög är växten (och är det då en scrog eller sog eller bushstyle)?

 • reaper

  Member
  2002-12-20 at 15:25

  Jag har funderat vidare och jag tror att jag kanske skall köra med skummgummi varianten istället för rör trots allt. Men jag är fortfarande nyfiken på det dära med hur tocka stammarna är på era plantor.

 • reaper

  Member
  2003-01-13 at 00:22

  Det är väl inte så mkt stamdiameter som rotsystemsdiameter man bör beräkna med i det här sammanhanget?

  Man ska väl kunna få dem ut därifrån så småningom ju.. :?

  Och.. hur tänkte du ordna stöd – genom att binda dem till en plastram som hans i första länken?

 • reaper

  Member
  2003-01-21 at 11:30

  Kollar mest på hydro för skojs skull, men jag har lagt ner hydro och gått över till jord i och med att jag bytte growroom för jag får inte plats med hydro i det nya.

  Med andra ord så gjorde jag aldrig det dära, men ifall jag hade gjort det då hade jag helt enkelt tagit bort skummgummit och då fått ett större hål som hade varit stort nog för att man skulle kunna lyfta upp rotsystemet. Eller klipper man kanske av stammen, lyfter på locket till hydron och tar bort rotsystemet.

  Kör man SCROG så håller ju nätet uppe själva växten.

 • aghori-baba

  Member
  2003-01-28 at 15:58

  Min bushstyle planta (vet tyvärr inte vilken strain) var 19mm där stammen gick ned i krukan. Ingen fläkt hade använts (förutom för luftcirkulation i överkant av mitt growroom).

  Jag veggade under 5st LE och lade till 3*36w lysrörsramp i blom. Plantan var 135cm vid skörd.

  Radix det spelar väl ingen roll hur stort rotsystemet är? de flesta kör väl med 2″ el 3″ nätkrukor och då får man ju ändå inte ut rotsystemet genom hålet. Det är ju bara att klippa vid skörd.

  Lycka till, och om du genomför ditt experiment Tsunami får du berätta hur det går. För övrigt får du alltid plats med en hydro…. det beror bara på hur du bygger den.

Log in to reply.